1Soru2Cevap

Güncelleme Tarihi:

1Soru2Cevap
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2002 09:45

Haberin Devamı

Kanadalı doktorlar fikir birliğine varmışlar: “Mutsuz evlilikler uzun vâdede insan sağlığı üzerinde en az sigara kadar ölümcül zararlara neden olabiliyor.”

Soru : Bu iddiaya ne dersiniz?

Ece Orhun - Psikolog, Acıbadem Hastanesi) : Mutsuzluk fizyolojiye yansır

“Kesinlikle katılıyorum. Mutsuz ve iyi gitmeyen evlilik insanın fizyolojisine yansıyor. Psikosomatik yakınmaların bir çoğunun nedeni, sağlıksız ve mutsuz evlilikler maalesef. Türk toplumunda buna bağlı olarak “maskeli depresyon” vakaları ile karşılaşıyoruz. Yani birey fizyolojik nedeni olmayan ağrılardan yakınıyor ki bunlar kendini baş ağrısı, bel ağrısı, panik atak ya da nefes alamama olarak gösteriyor. Mutlu evlilikler de aynı şekilde bireylerin sağlıkları üzerinde olumlu etki yapıyor. Unutulmaması gereken bir nokta da, sağlık açısından bakıldığında yalnız olmanın mutsuz bir evliliği sürdürme çabasına yeğ tutulması.”

Kerem Görsev - Müzisyen : Kanserden de beter

“Mutsuz evlilik kanserden de beter. Mutsuz bir evlilik hemen neşterle kesilmeli ve insan sağlılığına kavuşturulmalı. Gerginlik, stres insanı sinir hastası yapar. Mutlu evlilik ise insanın hem sağlığını, hem meslek hayatını hem de insan ilişkilerini olumlu etkiler. Bende bu açıdan hiçbir sağlık problemi yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!