155 kiloluk hastaya by-pass

Güncelleme Tarihi:

155 kiloluk hastaya by-pass
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2010 00:39

Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 155 kilo olan kalp hastası Süreyya Şohoğlu'na by-pass yapıldı.

Denizli'de 58 yüşondüke emekli Süreyya Şohoğlu (58), geçirdiği kalp krizinin ardından yakınları tarafından Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp ve Damar Cerrahi Servisi'nde yapılan muayenede Şohoğlu'nun kalp damarlarında tıkanıklık olduğu saptandı. İlaç tedavisinin ardından Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nde yapılan başarılı bir ameliyatla 2 ünite kan kullanılıp ağrıları geçmeyen Süreyya Şohoğlu’nun 4 koroner damarı değiştirildi. Ameliyat sonrası tamamen sağlığına kavuşan Şohoğlu, 10 gün sonra taburcu edildi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vefa Özcan, riskli bir ameliyat yaptıklarını söyleyerek, “Dünya Sağlık Örgütü'nün kriterlerine göre hastamız aşırı kilo kategorisinde değerlendiriliyor. Açık kalp ameliyatında, aşırı kilolar yara yeri iltihabı, kalpte ritm sorunları, çeşitli akciğer sorunlarına neden olabilirdi. Dolayısıyla, hastanın kaybedilmesine neden olabilecek bir risk faktörü vardı. Bütün bu riskleri göze alarak hastamızı sağlığına kavuşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Sağlığına kavuşan hasta Süreyya Şohoğlu, ameliyatı yapan Doç. Dr. Vefa Özcan, Dr. Selen Öztürk, Dr. Murat Arslan, Dr. Serkan Girgin, anestezi ekibinden Doç. Dr. Ercan Gürses ve Dr. Meltem Bakır'a teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!