10 popüler yazlık mekandan 10 kokteyl

Güncelleme Tarihi:

10 popüler yazlık mekandan 10 kokteyl
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2009 00:00

Adı üstünde kokteyl. Başka içkilere benzemiyor. Kendisine özel bir zaman, ambiyans hatta bir mevsim tahsis edilmesini istiyor. Şu sıralar tam kokteyl zamanı. Bu içkinin tadı en çok püfür püfür açık hava mekanlarında güneşi batırırken çıkıyor.

Hazırlarken meyveden baharata kadar pek çok malzeme kullanılıyor. Ancak içkileri karıştırmak ve sunmak ciddi bir hüner gerektiriyor. Arka arkaya içip çarpılmamak ise başlı başına bir sanat. En popüler 10 mekana bu yaz hangi kokteyllerin öne çıkacağını sorduk, bizimle favori reçetelerini paylaştılar. Çalkalayın, karıştırın, süsleyin ve yudumlayın...

EN İYİ 10

1. Joke Perestroyka/XANAX VODKA
2. Suada/J&B MOJITO
3. Blue Topaz/RAKOTİ
4. Abracadabra/GREEN SUMMER
5. Hillside Su/SU CHILLMOBERA
6. Sortie/MARTİNİK
7. Lucca/APPLE SPRİTZER
8. Nu Teras/RED SUN
9. Anjelique/FORMULA ONE
10. Çukurkeyif/MAGIC DROP

JOKE PERESTROYKA/XANAX VODKA

Deneysel kokteyl

Akaretler’deki Joke Perestroyka’da Londra barlarından esinlenerek hazırlanan deneysel kokteyller var. Propaganda Votka, Karl Marx Martini, Nazdrovya Martini, Doktor Jivago gibi kokteyllerin sunumlarında kullanılan bardak ve deney tüplerinin üzerinde Rus liderlerinin resimleri bulunuyor. İçkiler deney tüplerinde hazırlanıyor ve servis ediliyor. Mixolojist Öztürk Koca’nın liderliğinde beyaz laboratuvar üniforması giyen bir bar ekibi servisi yapıyor. Tel: (212) 236 50 17. İçindekiler: 4 cl Grey Goose, 3 cl karpuz suyu, 3 cl salatalık suyu, 1 cl salatalık şurubu. Yapılışı: 3-4 adet salatalık dilimlenerek içkilerle karıştırılır. Shaker’da iyice çalkalandıktan sonra ezilmiş buzla servis edilir. Fiyatı: 30 lira.

SUADA/J&B MOJİTO

Sürahiyle servis ediliyor


Baş barmen Rüstem Girgin’ın favorisi J&B Mojito. Bu içkiyi özellikle pazar günleri, 4 kişilik sürahiyle servis ediyor. Tel: (212) 263 73 00. İçindekiler: 5 cl J&B viski, yarım ezilmiş misket limon, 2 cl şeker şurubu, 6 yaprak nane, kırık buz, soda. Yapılışı: Limon bardakta ezildikten sonra üzerine nane yaprakları eklenip yeniden ezilir. Karışıma şeker şurubu katılır. Daha sonra bardak tepeleme kırık buzla doldurulur. J&B ve bir miktar soda eklenir ve servise hazır hale gelir. Fiyatı 30 lira.

BLUE TOPAZ/RAKOTİ

Rakıya yazlık yorum


Mekan Reina’nın denize kıyısı olan sol tarafında yer alıyor. Barmen Rıdvan Turakin bu yaz için rakılı kokteyller hazırladı. Tel:(212) 296 95 55. İçindekiler: 5 cl Efe Yaş Üzüm Rakısı, misket limonu, 1 tatlı kaşığı esmer şeker, 5-6 adet nane yaprağı, soda, kırık buz. Yapılışı: Uzun bir bardağa önce limon dilimleri yerleştirilir. Üstüne nane yaprakları eklenir. Esmer şeker birkaç damla sodayla havanda ezilir ve bardaktaki limonlara eklenir. Bardak kırık buzla doldurulur. Üstüne rakı ve soğuk soda ilave edilir. Fiyatı 20 lira.

ABRACADABRA/GREEN SUMMER

Yeşil ve serin


Bar şefi Celil Kaplan, yaz mönüsüne paralel yeşil bir kokteyl hazırladı. Tel: (212) 263 76 19. İçindekiler: 5 cl votka, 2 cl Quantro, 2 cl limon suyu, 1,5 bar kaşığı esmer şeker, dörtte bir misket limonunun rende kabuğu, 3 yaprak roka, 3 yaprak nane, süslemek için kekik dalı. Yapılışı: Malzemeler blenderda kırık buzla birlikte ezilir. Karışım margarita bardağına konur. Fiyatı 20 lira.

HİLLSİDE SU/SU CHILLMOBERA

Erkekler de seviyor


Zencefil tadı ve kokusu nedeniyle hem kadınlar, hem de erkekler tarafından seviliyor. Tel: (242) 249 07 00. İçindekiler: 4 ince dilim elma, 4 cl elma likörü, 1 küp şeker büyüklüğünde taze zencefil, 4 cl tekila, 1 kutu Red Bull, 1-2 damla elma şurubu ve küp buz. Yapılışı: Bardağın en dibine elma dilimleri konur, üzerine dörde bölünmüş zencefil yerleştirilir. Bardak ağzına kadar buzla doldurulduktan sonra tekila, elma likörü, elma şurubu ve aldığı kadar Red Bull eklenir. Fiyatı 18 lira.

SORTİE/MARTİNİK

Erol Kaynar tarifi


Sortie’nin sahibi Erol Kaynar bu kokteyli Bodrum Türkbükü’nde yarattı. Tel: (212) 327 85 85. İçindekiler: 5 cl Martini Bianco, 100 cl posası süzülmüş Bodrum mandalinası suyu ve buz. Yapılışı: Karıştırıcının içine buz doldurulur. 5 cl Martini Bianco ilave edilir ve 1 dakika karıştırılır. Taze sıkılmış Bodrum mandalinası ilave edilir. 30 saniye kadar karıştırılır. Satsuma kabuğu sıkılarak aromasının çıkması sağlanır. Fiyatı 30 lira.

LUCCA/APPLE SPRITZER

Şampiyonluk kazandırdı


Bebek’teki mekanın barmeni Cevat Yıldırım, geçen yıl Porto Riko’da düzenlenen Dünya Barmenler Şampiyonası’nda “Dünyanın En İyi 5 Barmeni” arasına girdi. Tel: (212) 257 12 55. İçindekiler: 1 cl elmalı votka, 5 cl Moet Chandon Rose, 1/2 cl tarçın şurubu, süsleme için ince elma dilimleri. Yapılışı: Elmalı votka ve tarçın şurubu karıştırılıp soğutulur. Şuruplu karışıma şampanya eklenir ve elma dilimleriyle süslenerek servis yapılır. Fiyatı 17 lira.

NU TERAS/RED SUN

İsmi güneşin renginden


Müzikleri ve Haliç manzarasıyla meşhur mekanın barmeni Serkan Rodoslu kokteyl denemesi yaparken kokteylin batan güneşle aynı rengi aldığını görmüş. Böylece kokteylin adını koymuş. Tel: (212) 243 84 60. İçindekiler: 5 cl Smirnoff Black, 5 cl taze frambuaz, 5 cl taze çilek, 3 cl yaban mersini, yeşil elma. Yapılışı: Smirnoff Black, frambuaz, çilek ve yaban mersini mikserde ezilir. Karışım Martini kadehine konur. Kadeh yeşil elmayla süslenir ve servis yapılır. Fiyatı 25 lira.

ANJELIQUE/FORMULA ONE

Yarış pisti gibi


Ortaköy’ün popüler mekanı favori kokteylini hazırlarken Formula One’dan etkilenmiş. Tel: (212) 327 28 44. İçindekiler: 6 cl Absolut Votka 100, 2 cl taze frambuaz püresi, 4 cl taze greyfurt suyu, 5 cl tonik, meyve parçaları, nar tanesi ve buz. Yapılışı: Özel “long drink” bardağı buzla doldurulur. Üzerine meyve parçaları ve nar tanesi konur. Bardağa sırasıyla votka, frambuaz püresi, greyfurt suyu ve tonik eklenir. Fiyatı 24 lira.

ÇUKURKEYİF MAGIC DROP

Şeftali tadında

Galatasaray’da gizli bir bahçede yer alan mekanın barmeni Ozan Çam kokteyli yaratırken Votka Martini etkisi yaratmak istemiş. Buradan yola çıkarak bu içkinin meyveli yaz versiyonunu hazırlamış. Ferah bir içimi olduğu ve alkolle kolayca birleştirilebildiği için de şeftaliyi seçmiş.. Tel: (212) 251 11 93. İçindekiler: 4 cl Citron Votka, 2 cl Martini Bianco, 1 cl limon suyu, 1 adet şeftali. Yapılışı: Votka, Martini Bianco, limon suyu, taze şeftali ve kırık buz blenderda ezilir. Servis edilirken şeftali dilimleriyle süslenir. Fiyatı 20 lira.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!