Keith Langford'u Efes almadı 'Dev' olamadı

Güncelleme Tarihi:

Keith Langfordu Efes almadı Dev olamadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2014 20:36

Anadolu Efes ile 2.5 milyon Euro’ya el sıkışan Keith Langford, lacivert beyazlıların geri adım atmasının ardından milli formayı giymeye yanaşmadı. ABD'li yıldızın vatandaşlık işlemleri durduruldu.

Haberin Devamı

12 Dev Adam İspanya’ya Keith Langford’suz gidiyor… Koç Ergin Ataman’ın isteğiyle ay yıldızlı formayı giymesi için vatandaşlık işlemlerine başlanan Langford, el sıkıştığı Anadolu Efes’in değişen yabancı kuralını gerekçe göstererek transferden vazgeçmesi nedeniyle karar değiştirdi.

Bilindiği üzere geride bıraktığımız sezon 3 artı 2 olan lejyoner sınırlamasında sahada 1 de devşirme basketbolcu yer alabiliyordu. Fakat ay başında alınan kararla önce 5 yabancı ardından 5 artı 1 yabancı kararı alınırken, devşirme oyuncuların artık Türk sayılmayacağı Basketbol Federasyonu tarafından açıklandı.

CİMBOM DA GİRİŞİMDE BULUNDU

BU karar dolaylı olsa da ilk darbesini Milli Takım’a vurdu. Zira karar öncesi Keith Langford ile yıllık 2.5 milyon Euro’dan el sıkışan Anadolu Efes TBF’nin kararı sonrası geri adım attı. Türk statüsünde oynayacağı için ABD’li yıldızı kadrosuna katma planları yapan Efes cephesi Langford’ın yabancı statüsünde oynayacağını öğrenince transferden vazgeçti.

Galatasaray’ın da girişimlerinin olduğu bilinirken, sarı kırmızılılarda Keith Langford ile anlaşamadı.

Haberin Devamı

İSPANYA’DA EMİR OLACAK

GERÇEKLEŞMEYEN transfer üzerine ABD’li yıldız, Basketbol Federasyonu’ndan milli formayı giymek karşılığında para istedi. Daha önce Jordan Farmar’ın menajeri aracılığıyla Milli Takım’da oynamak için para isteğini kabul etmeyen TBF Keith Langford’un bu talebini geri çevirdi ve Keith Langford’un vatandaşlık işlelerine son verildi. Milli Takım, daha önce kamp kadrosuna alacaklarını açıkladıkları Emir Preldzic ile İspanya’nın yolunu tutacak.

BAKMADAN GEÇME!