Keita’ya şok engel

Güncelleme Tarihi:

Keita’ya şok engel
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2009 00:00

Cimbom yeni transferi için cuma gününe kadar Lyon’a 2.5 milyon Euro ödemezse, Keita UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda da forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

Ve Galatasaray Lincoln'den kurtuldu

GALATASARAY’ın büyük ses getiren transferi Abdul Kader Keita’da sorun çıktı. Fransa’nın Olimpique Lyon kulübünden 8.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığı alınan Keita’nın, henüz Türkiye Futbol Federasyonu’na kaydının yapılmadığı belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, oyuncunun sertifikasıyla ilgili bir sorun yaşandığını ifade etti. Tobol rövanşında da oynayamayacak olan Keita, sarı kırmızılı ekibin turu geçmesi halinde 24 Temmuz’da UEFA’ya verilecek listede de yer almazsa UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turu maçlarında da forma giyemeyecek ve 10 Ağustos’ta verilecek olan listeyi beklemek zorunda kalacak. Lyon’a cuma gününe kadar 2.5 milyon Euro verilmezse, Fildişi Sahilli oyuncu sarı kırmızılı formayı giyemeyecek.

Haberin Devamı

Keita, 10 Ağustos’ta verilecek listede yer alırsa UEFA Avrupa Ligi play-off maçlarında görev alacak.

Cimbom’un ilk  maçı deplasmanda

Öte yandan, sarı kırmızılı takımın UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunu  geçtiği takdirde, 3. ön elemede yapacağı karşılaşmalardan ilki deplasmanda oynanacak. Daha önce ilk maçın İstanbul’da yapılacağı duyurulmasına  karşın, aynı tarihte İstanbul’da Fenerbahçe’nin de maçı olması nedeniyle, UEFA kararı gereği ilk karşılaşma deplasmanda yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!