Kazaz, İtalya rallisi'nde 6. oldu

Güncelleme Tarihi:

Kazaz, İtalya rallisinde 6. oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2006 18:01

Dünya Ralli Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden tek otomobil sporları takımı Team Red Devil Atölye Kazaz, sezonun yedinci ayağı olan İtalya Rallisi'ni altıncı sırada tamamladı.

Toplam 79 ekibin start aldığı ve 66 otomobilin finişe ulaşabildiği yarışta, Team Red Devil Atölye Kazaz ekibi, aldığı dereceyle Dünya Ralli Şampiyonası'nda en iyi sonucunu elde etti.
Yarış sonrası açıklamada bulunan takım direktörü Ercan Kazaz, sene başındaki planlarını değiştirip İtalya Rallisi'ne katıldıklarını hatırlatarak, “Bunun nedeni de burada daha fazla rekabet içine girip, ekibimizin kalitesini göstermekti. Bunu başarıp bir dünya ekibi olduğumuzu kanıtladığımız için ekibim adına çok mutluyum. Bundan sonra hedefimiz Finlandiya'da bu sonucun bir tesadüf olmadığını kanıtlamak olacak. Ayrıca Atölye Kazaz olarak Akropolis Rallisi'nde Aris Vovos'la iki hafta sonra yeni bir mücadeleye gireceğiz. Umuyorum bu yarışta da Yunan pilotumuzla en iyi sonucu alacağız” diye konuştu.
Bu arada toplam 349 km uzunluğundaki toprak karakterli 18 özel etaptan oluşan İtalya Rallisi'ni, bu sezonki beşinci zaferine imza atan Sebastian Loeb kazandı. Loeb'in ardından Focus'dan Mikko Hirvonen ikinci ve Citroen'den Daniel Sordo üçüncü oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!