Kazaz: 2008'deki şans bu hafta sonuna bağlı

Güncelleme Tarihi:

Kazaz: 2008deki şans bu hafta sonuna bağlı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2006 10:34

2006 Türkiye Ralli Şampiyonu ve Subaru Türkiye Ralli Takımı pilotu Ercan Kazaz, Türkiye Rallisi'nin Dünya Ralli Şampiyonası'nın 2007 yılı takviminden çıkarılma ihtimalinin bulunduğunu belirterek, bu hafta sonu düzenlenecek rallinin büyük önem taşıdığını bildirdi.

Haberin Devamı

Kazaz, yaptığı açıklamada, Dünya Ralli Şampiyonası'nın 13. ayağı olan 4. Türkiye Rallisi'ne ekip olarak çok iyi hazırlandıklarını ve ralliye 20. sırada start alarak başlayacaklarını söyledi.

Yeşil Bursa Rallisi'nde 2006 Türkiye Ralli Şampiyonluğu'nu elde ettikten sonra Türkiye Rallisi'ne katılmayı düşünmediklerini anlatan Kazaz, “Bu yarışlara katılmak çok büyük maliyetler gerektiriyor. Dünyada az sayıda bulunan 2005 model Subaru Impreza WRC ile yarışıyoruz. Bursa'da şampiyon olduktan sonra artık Türkiye Rallisi'ne katılmayı düşünmüyorduk, ancak Varta Pilleri bize sponsor olarak bu yarışa katılmamazı sağladı. Hedefimiz yarışı ilk 10'da bitirmek” dedi.

Dünya Ralli Şampiyonası'nın Türkiye ayağının 2007 yılı takviminden çıkarılmasının gündemde olduğunu da vurgulayan Kazaz, Antalyalıların hafta sonu yapılacak ralliye ilgi göstermesini istedi. Kazaz, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Yarışı iyi bir sponsora satamazsan, yeterince tanıtamazsan bu iş olmaz. Antalya'dan insanlar bu organizasyona gelmedikten sonra, İstanbul'dan veya başka illerden insanların gelmesini bekleyemezsin. Şimdi (ralli elden gidiyor) diye büyük bir uğraş içerisine girildi. Bu iş iyi niyetle organize edilemez, parayla organize edilir. 2008'de Türkiye'ye bir şans daha verilecek, ancak o şans bu hafta sonuna bağlı. Kemer ve Antalyalılar'ın kendi organizasyonuna sahip çıkması gerekiyor. Bu yıl seyircinin etaplara çıkması milli bir görevdir.”

Kazaz, Türkiye Ralli Şampiyonu olmasının ardından Subaru Türkiye Ralli Takımı'nın Markalar Şampiyonası'nda da liderliğinin sürdüğünü, Türkiye Rallisi'nden puan alarak, bu alanda da şampiyon olmak istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!