Kazan ilçesinde ralli heyecanı yaşandı

Güncelleme Tarihi:

Kazan ilçesinde ralli heyecanı yaşandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2013 09:50

Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından düzenlenen 2013 Türkiye Otomobil Tırmanma Şampiyonası'nın 8. ayağı başladı.

Haberin Devamı

Ankara'nın Kazan ilçesinde düzenlenen şampiyonanın 8. ayağını Belediye Başkanı Lokman Ertürk başlattı. Araçlar 8.5 kilometrelik etapta zamana karşı yarışarak bitiş noktası Keçiören'in Güzelyurt köyüne ulaştı.

Ralliye çeşitli illerden 11 sporcu katıldı. Bir pilotun yarış alanına gelirken kaza yapması, diğerinin otomobilinin arızalanması nedeniyle 2 araç müsabakadan diskalifiye edildi.

ANOK Başkanı Metin Ertuğrul, tırmanma yarışlarını son 3 yıldır Ankara dışında düzenlediklerini belirterek, "Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün katkılarıyla yarışları tekrar Ankara'ya kazandırdık. Sporcular da bundan oldukça memnun. İnşallah uzun yıllar bu yarışı bu parkurda tekrarlayacağız" dedi.

Ertuğrul, ANOK'un Kazan'da otokros parkuru olduğunu ve uzun yıllardır burada yarışlar düzenlenlediklerini vurgulayarak bu müsabaya katılan sporcuların otokros branşında da yarışağını söyledi.

Haberin Devamı

Müsabaka, araçların motor büyüklüğüne göre 4 grupta düzenlenirken ilk sırada şu pilotlar yer aldı:

1. Kategori

Alper Özdemir 13:12'446

2.Kategori

Egemen Çivicioğlu 9:42'248

5.Kategori:

İbrahim Şendil 9:06'710

6.Kategori:

Kamil Karakaş 9:32'730

En iyi çıkış yapan araç kupasını ise 4:27'770 ile İbrahim Şendil elde etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!