Kayserispor, sezona 6 yeni isimle başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Kayserispor, sezona 6 yeni isimle başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2013 11:21

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonuna sahasında Sivasspor ile yapacağı maçla başlayacak Kayserispor'da transfer dönemi hareketli geçti.

Haberin Devamı

Derlenen bilgilere göre, sarı-kırmızılılar, 2013-2014 sezonu için 6 futbolcu transfer ederken, 6 oyuncusuyla da yollarını ayırdı. Ligde son yıllarda gösterdiği performansla üst sıralarda istikrarı yakalayan sarı-kırmızılılar, ligin ilk haftasındaki Sivasspor karşılaşması öncesi 4 yerli, 2 de yabancı futbolcuyla sözleşme imzaladı.

Brezilyalılar Kayseri'de buluştu

Kayserispor, ilk transferini Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta büyük başarılara imza atan ve attığı gollerle 100'ler kulubü üyesi olan Brezilya asıllı Mert Nobre'yi alarak yaptı. Mersin İdmanyurdu ile sözleşmesi sona eren golcü oyuncu için sarı-kırmızılı takım bonservis bedeli ödemedi. Kayseri temsilcisi, geçtiğimiz sezonun devre arasında kadrosuna katmak üzereyken son anda anlaşmazlık çıkan eski Trabzonsporlu Jaja ile sürpriz bir şekilde sözleşme imzaladı. Kayserispor böylece, Brezilyalı golcüsü Bobo'nun ardından Nobre ve Jaja'yı da transfer ederek Türkiye kariyerleri başarılarla dolu üç Brezilyalıyı bir araya getirmiş oldu.

Gurbetçilerden vazgeçilmedi

Her sezon yaptığı gurbetçi transferleriyle adını duyuran Kayserispor, bu sezon da geleneği bozmadı ve kadrosuna 3 gurbetçi futbolcu kattı. Sarı-kırmızılı ekip, Almanya'nın Bayern Münih takımından Cüneyt Köz, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Taner Yalçın ve Ankaragücü'nden Bilal Gülden ile sözleşme imzaladı. Kayserispor'un bir diğer transferi ise Sırbistan'ın Kızılyıldız takımından Srdjan Mijailovic oldu. Teknik direktör Robert Prosinecki'inin eski talebesi olan 20 yaşındaki Mijailovic defansif orta saha oyuncusu olarak görev yapıyor. Kayseri temsilcisinde ayrıca iki sezon önce Galatasaray'dan transfer edilen ve geçtiğimiz sezon PTT 1. Lig takımlarından Manisaspor'a tecrübe kazanması için kiralanan genç forvet oyuncusu Cem Sultan da geri döndü.

6 oyuncu ayrıldı

Kayserispor'da yeni sezon başlarken 2'si kiralık olmak üzere 6 oyuncu takımdan ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekipten ilk ayrılan oyuncu Paraguaylı Cristian Riveros oldu. Kayserisporlu taraftarların saha içindeki performansı ve saha dışındaki tavırlarıyla sevdiği oyunculardan olan Riveros, Kayseri temsilcisiyle sözleşmesi bulunmasına rağmen ailevi nedenlerden dolayı sözleşmesini fesh etti. Kayseri ekibi, İzlandalı futbolcu Gretar Rafn Steinsson ile de yollarını ayırdı. Geçtiğimiz sezon başında Kayserispor'a gelen Steinsson, ligin ilk devresinde sakatlanmış ve ardından forma şansı bulamamıştı. Kayseri temsilcisinde takımdan ayrılan diğer futbolcular ise takım kaptanlarından Eren Güngör, Galatasaray'dan kiralık olarak gelen Ceyhun Gülselam ile 1 sezonluğuna PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor'a kiralanan Nurettin Kayaoğlu ve Kamil Ahmet Çörekçi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!