Kayserispor 1 - 0 Gençlerbirliği

Güncelleme Tarihi:

Kayserispor 1 - 0 Gençlerbirliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2014 18:15

Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor, sahasında Gençlerbirliği'ni 1-0 yendi,

Haberin Devamı

7. dakikada Biseswar'ın ceza sahası dışından çektiği şutta top üstten auta gitti.
18. dakikada Zec'in, kaleye yaklaşık 20 metreden sert vuruşunda meşin yuvarlak çok az farkla auta çıktı.
35. dakikada ceza sahasında topla buluşan Stancu bekletmeden vurdu, kaleci Sinan Bolat'tan dönen meşin yuvarlağı araya giren defans oyuncuları uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
48. dakikada sol kanattan Mouche'in ortasında penaltı noktası civarında topla buluşan Bobo'nun vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
58. dakikada Uğur Çiftçi'nin yaklaşık 25 metreden çektiği şutta kaleci Sinan Bolat topu son anda elleriyle kornere çeldi.
68. dakikada Abdullah Durak'ın ceza yayı üzerinden çektiği şutta top az farkla auta gitti.
77. dakikada Kayserispor öne geçti. Bobo'nun ceza sahasında Tosic tarafından düşürülmesinin ardından hakem Hüseyin Göçek beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Mouche meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.
90. dakikada Bobo'nun ceza sahası dışından yerden plase vuruşunda top yandan auta çıktı.
Karşılaşmayı Kayserispor 1-0 kazandı.

Haberin Devamı

Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakemler: Hüseyin Göçek, Orhun Aktaş, Kemal Yılmaz
Kayserispor: Sinan Bolat, Cüneyt Köz, Levent Gülen, Zurab, Alper Uludağ, Abdullah Durak, Tziolis, Taner Yalçın (Dk. 46 Bobo), Vanek (Dk. 84 Okay Yokuşlu), Mouche, Biseswar, (Dk, 66 Ömer Bayram)
Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Hakan Aslantaş, Ahmet Çalık (Dk. 88 Mervan Çelik), Tosic, Kulusic, Doğa Kaya, Uğur Çiftçi (Dk. 59 Deniz Naki), Gosso, Nizamettin Çalışkan (Dk. 67 Radzkou), Stancu, Zec
Gol: Dk. 77 Mouche (penaltıdan) (Kayserispor)
Kırmızı kart: Dk. 80 Doğa Kaya (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Dk. 31 Biseswar, Dk. 35 Zurab, Dk. 85 Alper Uludağ (Kayserispor), Dk. 72 Radzkou, Dk. 76 Tosic (Gençlerbirliği)


Kayserispor 6 aylık galibiyet hasretini sonlandırdı
Spor Toto Süper Lig'de 6 aydır sahasında taraftarına galibiyet sevinci yaşatamayan Kayserispor, Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederek, bu hasrete son verdi. Ligde geride kalan 20 haftada sakatlıklar ve kart cezaları nedeniyle istediği sonuçları alamayan sarı-kırmızılılar, ligin ilk haftasındaki Sivasspor galibiyetinin ardından tam 180 gündür iç sahada galibiyete hasret kaldı. Sezonun ilk maçında 19 Ağustos'ta Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda Sivasspor'u 1-0 mağlup eden Kayserispor, bu karşılaşmanın ardından iç sahada oynadığı 9 lig maçında hanesine 3 puanı yazdıramadı.

Bu dönemde Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynadığı Elazığspor, Trabzonspor, Gaziantepspor, Galatasaray ve Beşiktaş karşılaşmalarından mağlup ayrılan sarı-kırmızılılar, Akhisar Belediyespor, Eskişehirspor, Torku Konyaspor ve Kasımpaşa ile de berabere kaldı. Ligin 21. haftasında Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda Gençlerbirliği'ni konuk eden Kayserispor, Mouche'nin penaltı golüyle karşılaşmadan galip ayrıldı, Bu galibiyetle sarı-kırmızılı takım sahasında tam 6 ay süren galibiyet hasretine de son vermiş oldu.

Gençlerbirliği galibiyetiyle puanını 16'ya yükselten Kayserispor, ligin 22. haftasında Trabzonspor'a konuk olacak.


Genlerbirliği'nden hakem Göçek'e eleştiri
Gençlerbirliği Basın Sözcüsü Hakan Kaynar, Kayserispor maçının hakemi Hüseyin Göçek'i eleştirerek, "Kayserispor'un gole en fazla yaklaştığı pozisyon penaltıdır. Asisti de hakem Hüseyin Göçek yapmıştır" dedi.

Hakan Kaynar, 1-0 Kayserispor'un galibiyetiyle sonuçlanan Spor Toto Süper Lig maçının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada "Ligde hangi takımın arkasında kimler var ve ne tür sempatilerle yaklaşılıyor bunu iyi biliyoruz. Şunu özellikle belirtmek isteriz ki başkentin ligdeki tek temsilcisi Gençlerbirliği'nin tek hamisi taraftarıdır" diye konuştu.

Karşılaşmanın hakemi Göçek'in, "Ceza alanının dışında yapılmış bir faulü futbolcu sırf içeriye düştüğü için penaltıya çevirdiğini, kırmızı kart göstermek için fırsat kolladığını" öne süren Kaynar, şöyle devam etti "Kayserispor'un gole en fazla yaklaştığı pozisyon penaltıdır. Asisti de hakem Hüseyin Göçek yapmıştır. Hüseyin Göçek hakkındaki görüşü kamuoyuna bırakıyoruz. Kayserispor, Kasımpaşa ya da Çaykur Rizespor'a karşı oynarken çalabilir miydi? İsteyen istediğini kollasın, istediğine sahip çıksın. Futbolun gerçek sevenleri kimi taktir edeceğini bilir."

Kayserispor'un puan cetvelindeki durumuna bakılınca maçın rakipleri için ne kadar kritik öneme sahip olduğunu herkesin görebileceğini dile getiren Kaynar, "Sadece futbola inanılmalı ve karışılmamalı. Kayserispor'un maçta gole en fazla yaklaştığı pozisyon, penaltıdır. Asisti de hakem Hüseyin Göçek yapmıştır" dedi.



MAÇ SONU AÇIKLAMALAR
Kayserispor Teknik Direktörü Domingos Paciencia, 1-0 galip geldikleri Gençlerbirliği maçına ilişkin, "Çok değerli 3 puanı hanemize yazdırdık" dedi. Galibiyeti taraftara armağan eden Paciencia, şöyle devam etti: "İlk yarısını çok dengeli götürdüğümüz bir maç oldu. İlk yarıda takımın üzerinde içinde bulunduğumuz şartların gerginliği vardı. Son paslarda iyi değildik. İkinci yarıda ise daha iyiydik, net pozisyonlarımız vardı ve golü bulduk. Çok değerli 3 puanı hanemize yazdırdık. Uzun zamandır bu galibiyeti bekliyorduk. Umut ediyorum ki bu iyi oyunumuzu ve mücadelemizi önümüzdeki haftalarda da sürdürürüz."

Defans oyuncusu Alper Uludağ ise önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "3 puan için çok mutluyuz, galibiyet takıma büyük moral verdi. Maçın genel hakimi bizdik. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız" diye konuştu. Levent Gülen de "Taraftara çok teşekkür etmek istiyorum. Çok mutluyuz, önümüzde 13 final maçı daha var. Artık o maçları düşünüyoruz" dedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmek Özdilek ise hakemi eleştirerek, "Aslında değerlendirilecek çok fazla bir şey yok. Neticeyi belirleyen unsur hakemin kararı oldu. Kiminle konuştuysak penaltı pozisyonunun ceza sahası dışında olduğunu söylüyor. dolayısıyla böyle bir karar sonuca etki etmişse maçla ilgili yorum yapmanın hiç anlamı yok" ifadelerini kullandı.

Futbolcu Kulusic de mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını ifade ederek, "Atanın kazanacağı türden bir karşılaşma oldu. Kayserispor attı ve kazandı" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!