Kayseri'den bir Arsenal çıkar mı?

Güncelleme Tarihi:

Kayseriden bir Arsenal çıkar mı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2011 20:14

Kayserispor, son yıllarda sürdürdüğü genç futbolculara yatırımı bu sezonda yapmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Tolunay Kafkas, Sarı Kırmızılı ekibin başına geldiğinde U17,U19,U21 milli takımlarında oynayan genç oyuncuların Kayseri’ye kazandırılmasında oldukça etkili olmuştu. Geçtiğimiz sezon 23 yaş ortalamasına sahip olan Kayserispor’da, 32 kişilik kadrodan 16 oyuncu 22 yaş ve altındaydı. Bu mirasın takımın başına geçtiğimiz sezon geçen Şota Arveladze ile birlikte bir Arsenal modeline dönüştüğünü rahatlıkla görebiliyoruz.

 

Kayserispor, lig biter bitmez Okay Yokuşlu, Engin Bekdemir, Sefa Yılmaz, Ömer Alp Kulga, Nadir Çiftçi gibi gelecek vaat eden önemli yıldızları transfer ederek Süper Lige kazandırdı.

Sarı Kırmızılılar’ın kadrosuna kattığı bu 5 futbolcudan özellikle Okay Yokuşlu ve Engin Bekdemir’in uzun yıllar Türk futbolunun parlayan yıldızları olması bekleniyor.

 

Haberin Devamı

*** Okay Yokuşlu***

 

17 yaşında, 2,3 milyon Euro gibi rekor bir ücretle Altay’dan transfer edilen Okay Yokuşlu, futbol hayatına 8 yaşında Karşıyaka’da başladı.2009 yılında Altay’ın yolunu tutan genç yetenek aynı yıl U15 formasıyla milli takıma adım attı.

***Engin Bekdemir***

 

Futbola Belçika’da başlamasına rağmen, 8 yıl PSV Eindhoven alt yapısında oynadı. 2009 yılında PSV Eindhoven'ın A takımına yükselecekken Porto'dan teklif alan Engin, seçimini Portekiz temsilcisinden yana kullandı. 15 Yaş Altı Milli Takımı ile 2007 yılında ilk maçına çıkan Engin, Türkiye A Genç Milli Futbol Takımı'nda birçok yaş seviyesinde forma giydi. 2009 FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda çeyrek final oynayan takımın bir parçası olmayı başarmıştı.

 

***Nadir Çiftçi***

 

Henüz 15 yaşındayken Hollanda takımlarından ADO Den Haag'tan Portsmouth’a transfer oldu. Böylece 2007-2008 döneminde Premier Lig'e adım atmış oldu. Çiftçi, 2010 Haziran'ında profesyonel sözleşme imzaladı. Milli takım kariyerine Hollanda genç milli takımlarında başlayan Çiftçi, 2010'da oynanan; Hollanda - Türkiye milli maçı için Türk Milli Takımı'na çağırılınca; Türk milli takımını seçti.

 

Haberin Devamı

***Kayseri’den bir Arsenal çıkar mı?***

 

Bunu şimdiden söylemek çok zor ancak Kayserispor Türk futbolunda bir kırılma noktası yaratırsa buna kimseler şaşırmasın…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!