Kayseri takımları ligin dibine demir attı

Güncelleme Tarihi:

Kayseri takımları ligin dibine demir attı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2013 11:41

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 10 hafta sonunda Kayseri'yi temsil eden iki takım da aynı puanlarla son iki sırayı paylaşarak, adeta ligin dibine "demir attı".

Haberin Devamı

Türkiye'de futbolun en üst ligi olan Spor Toto Süper Lig'de İstanbul'dan sonra birden fazla takımla temsil edilen tek şehir olan Kayseri, büyük umutlarla başladığı sezonda istediği başarıyı bir türlü yakalayamadı. Uzun yıllar sonra aynı sezonda iki takımın Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek olması sezon başında tüm Kayserili futbolseverleri mutlu etmişti. Spor Toto Süper Lig'de son 9 yıldır gösterdiği başarılarla dikkati çeken Kayserispor'un geçen sezonu 5. sırada bitirmesi, Kayseri Erciyesspor'un da PTT 1. Ligi şampiyon tamamlayarak, Spor Toto Süper Lig'e yükselmesi her iki takım taraftarını da yeni sezon için umutlandırmıştı. Ancak ligin ilk 10 haftasında Kayserispor ile Kayseri Erciyesspor, topladıkları 6'şar puanla 17. ve 18. sıralarda kendilerine yer bulabildi. İki takım da geride kalan 10 haftada 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak, ligde aynı kaderi paylaştılar.

Kayserispor'da başarısızlığın gerekçesi: eksik oyuncular
Sezona iç sahada Sivasspor galibiyetiyle başlayan Kayserispor, daha sonra oynadığı dokuz maçın altısında sahadan yenik ayrıldı. Sezona istediği gibi başlayamayan Kayserispor, bu dönemde sakatlanan as oyuncularının eksikliğini hissetti. Geçtiğimiz sezonu, takımın başına teknik direktör Robert Prosinecki'nin gelmesinin ardından büyük bir yükseliş göstererek 5. sırada tamamlayan Kayserispor, bu sezon ilk 10 haftada taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşattı. Sezon başında Hırvat teknik adam Prosinecki'yi başta Beşiktaş olmak üzere bir kaç takımın istemesi üzerine bırakmayıp, Prosinecki'nin sözleşmesini uzatan sarı-kırmızılı takım üst sıraları hedeflediğinin mesajını vermişti. Geçen sezonu 5. sırada bitiren kadronun büyük çoğunluğunu koruyan Kayserispor, yeni sezonda daha üst sıraları hedeflediği için kadrosuna önemli takviyeler de yapmıştı.

2011-2012 sezonunda forma giydiği Trabzonspor'da oynadığı futbol ve attığı güzel gollerle sporseverlerin unutamadığı Jaja, Türkiye'de daha önce Fenerbahçe, Beşiktaş ve Mersin İdmanyurdu'nda başarılara imza atan ve "100'ler kulübü"ne giren Mert Nobre, Portekizli oyuncu Sereno, Sırp futbolcu Mijailovic ve 5 genç oyuncuyu kadrosuna katan Kayserispor, yeni sezona kendinden emin başlamıştı. Ancak kadrosuna kattığı yeni oyuncular ve geçen sezon 18 gol atan Bobo, defansla birlikte görev yapan futbolcular Zurab ve Simic'in uzun süren sakatlıkları Kayserispor'u zor durumda bıraktı. Sarı-kırmızılı takımda, eksik oyuncuların takıma dönmesiyle üst sıralara yükselmenin hesapları yapılıyor.

Haberin Devamı

Kayseri Erciyesspor da umduğunu bulamadı
Teknik direktör Fuat Çapa yönetiminde sezona çok sayıda transfer yaparak, başlayan ligin yeni ekiplerinden Kayseri Erciyesspor ise ilk 10 haftada Kayserispor gibi taraftarının yüzünü güldüremedi. Çapa, geçen sezon Gençlerbirliği'nde talebeleri olan Cem Can, Azofeifa, Vleminckx ve Spor Toto Süper Lig tecrübeleri olan Erhan Güven, Sinan Kaloğlu, Ekrem Ekşioğlu, Turgay Bahadır, İbricic ve Yasin Öztekin gibi futbolcuları transfer ederek, ligde ilk 10 içerisinde yer alacak bir takım kurduklarını açıklamıştı. Fakat ilk 10 maçta alınan başarısız sonuçlar umutların erken tükenmesine yol açtı.

Haberin Devamı

Kayseri Erciyesspor'da üstü üste alınan başarısız sonuçların ardından yönetim tecrübeli beş oyuncuyu önce süresiz olarak A2 takımına gönderdi, ardından bu karardan vazgeçerek, futbolcuların tekrar A takımla çalışmalarına imkan verdi. Geride kalan 10 haftada 6 puan toplayan mavi-siyahlılarda, yönetim ve taraftarlar, hakem hataları nedeniyle birçok maçta puan kayıpları yaşadıklarını iddia ediyor.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!