Kayaklı koşuda tutunamadık

Güncelleme Tarihi:

Kayaklı koşuda tutunamadık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 17:29

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kayaklı koşuda, karışık takım serbest 6x1.3 kilometre yarışında elemeler tamamlandı.

Kandilli Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışlara 27 ülke katıldı. 2 ayrı yarı finalde yapılan elemeler sonrasında 8 ülke finalde yarışma hakkını elde etti. Yarışlarda ilk 3 içinde yer alanlarla dördüncülükle, yedinicilik arasındaki en iyi derecelere sahip 8 ülke finale yükseldi.

Final yarışında, Slovakya, Ukrayna, Fransa II, Fransa I, Kazakistan, Çek Cumhuriyeti, Japonya I, İtalya, Rusya ve Japonya II takımları finalde yarışacak. Final yarışmasında Fransa ve Japonya'dan iki ayrı takım yer alacak.

TÜRK SPORCULAR

Türk takımlarının da katıldığı yarı final mücadelelerinde ekipler başarılı olamayarak, oyunlara veda etti.
Kandilli Kayak Merkezi'nde yapılan yarışlarda ilk olarak Erkan Orhan ve Büşra Güneş start aldı. Rusya'nın start yapamadığı yarışta Türk ekibi Güney Kore'yi geçerek, 12. sırada yer aldı ve elendi. Türkiye ilk yarı final yarışını, 18:16.5'lik derecesiyle tamamladı.

2. yarı final mücadelesinde ise Ömer Yusufoğlu ve Rojbin Ören'den oluşan Türk ekibi yarıştı. 14 ülkenin iştirak ettiği yarışlarda Türkiye, Sırbistan ve Güney Kore'yi geride bırakarak, 18:16.7'lik derecesiyle 12. oldu ve oyunların dışında kaldı.

Kayaklı Koşu karışık takım sprint serbest 6x1.3 kilometre yarışlarının finali bugün saat 11.30'da başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!