Kasımpaşa'dan jokey de çıkarmış

Güncelleme Tarihi:

Kasımpaşadan jokey de çıkarmış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2011 00:00

60. Başbakanlık Kupası’nı Derviş Ağa isimli at kazandı. Başbakan Erdoğan, yarıştan sonra jokey Yalçın Akağaç ile Kasımpaşa’da aynı yerde oturduklarını öğrenince, “Kasımpaşa’dan jokey de çıkarmış” dedi.Erdoğan yarışı izlemek için beraberinde getirdiği ve kızı Esra Albayrak’ın oğlu olan torunu Ahmet Akif’i işaret ederek “Torunumu sana teslim edeceğim” diye espri yaptı

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın da izlediği 60’ıncı Başbakanlık Koşusu’nu, Yalçın Akağaç’ın jokeyliğini yaptığı Derviş Ağa adlı at kazandı.Akağaç’a plaketini ve kupasını veren Başbakan Erdoğan, Kasımpaşalı olduğunu öğrendiği Akağaç’a “Kasımpaşa’dan jokey de çıkarmış” dedi.

Türk at yarışçılığının önemli koşularından 60. Başbakanlık Kupası Koşusu İstanbul Veliefendi Hipodromunda yapıldı. Saat 16.00’da başlayan koşu çim pistte 2 bin metre mesafede düzenlendi. 3 yaş ve daha yaşlı safkan 12 İngiliz atının katıldığı ve birinciye 300 bin lira verilen yarışı 2.02.83’lük derecesi ile sürpriz bir şekilde Derviş Ağa adlı at, Halis Karataş’ın joketliğini yaptığı Hakkar adlı safkanın 1 salise önünde kazandı. Yarışın üçüncülüğünü Mystical Storm alırken yarışı son iki yıldır kazanan İnspector dereceye giremedi.

Haberin Devamı

Jokeye başarılar diledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kupa töreni öncesi jokey Yalçın Akağaç ile bir süre sohbet etti. Coşku ve heyecan dolu bir yarış olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, son anlardaki atağıyla yarışı kazanan jokey Akağaç’ı kutladı ve başarılarının devamını diledi. Sohbet sırasında jokey Akağaç ile Kasımpaşa’da aynı yerde oturduklarını öğrendiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, kupa töreni sonrasında ise “Kasımpaşa’dan jokey de çıkarmış” dedi.

Amca atı nasıl koşturdu?

Kırkpınar güreşlerine torunu Ömer Tayyip’le giden Erdoğan, Veliefendi’ye de torunu Ahmet Akif’le geldi. Erdoğan yarışı izlemek için beraberinde getirdiği ve kızı Esra Albayrak’ın oğlu olan torunu Ahmet Akif’i işaret ederek “Torunumu sana teslim edeceğim” diye espri yaptı. Torun Ahmet Akif’in yanına giden jokey Yalçın Akağaç kupa ile birlikte fotoğraf çektirmek istedi. Bu sırada Ahmet Akif dedesi Erdoğan’ın da çağırmasına rağmen fotoğrafa girmedi. Erdoğan’ın bu sırada torununa “amca atı nasıl koşturdu” şeklindeki tesellisi de fayda etmedi. Ahmet Akif’in ağlaması üzerine dışarıya çıkartıldı.

Takım arkadaşı ile karşılaştı

BAŞBAKAN Erdoğan’ın Veliefendi Hipodromundan ayrılması sırasında da bir vatandaş Erdoğan’ın korumaları tarafından uzaklaştırılmak istendi. Ancak bu durumu gören Erdoğan bu kişiyi yanına çağırdı. Bir süre sohbet eden Erdoğan ardından Gençlik Olimpiyatlarının açılışına katılmak üzere Trabzon’a gitti.  Adının Haydar Saraç olduğunu belirten kişi İETT’de Erdoğan’la aynı takımda oynadığını söyledi.

Haberin Devamı

HEYECAN DOLU BİR YARIŞTI

Koşuyu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte izleyen Başbakan Erdoğan, jokey Yalçın Akağaç’a ödülünü verdi, torunu Ahmet Akif’i işaret ederek, “Torunumu sana teslim edeceğim” diye espri yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!