"Kasımpaşa maçı 3-0 lehimize tescil edilmeliydi"

Güncelleme Tarihi:

Kasımpaşa maçı 3-0 lehimize tescil edilmeliydi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 17:01

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, "Benim fikrim Kasımpaşa maçının 3-0 lehimize tescil edilmesinden yanaydı" dedi.

Haberin Devamı

Antalya Belek'teki Gloria Golf Resort Otel'de gerçekleştirilen Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nde "Yabancıların gözüyle Türk futbolu" konulu oturumda konuşan Bilic, Kasımpaşa ile yaptıkları Spor Toto Süper Lig maçında Donk'un eliyle topu Almeida'nın ayağındaki topa attığı pozisyonla ilgili soru üzerine şunları söyledi:

"Burası bu konuyu tartışmak için doğru zaman ve yer değil. Ben o maçtan sonra Kasımpaşa'nın hakkını teslim etmiştim, ikinci yarıda iyi oynayıp hak ederek kazandılar. Maçtan sonra da söyledim. Donk'un olduğu aksiyon, tüm hayatım boyunca futbolun içindeyim ama böyle bir şeyle karşılaşmamıştım ama ikinci olayla karşılaştım. Oyuncumuz saldırıya uğradı. Benim fikrim maçın 3-0 lehimize tescil edilmesinden yanaydı."
Slaven Bilic, Manuel Fernandes'le ilgili bir soruya da, "Fernandes çok önemli bir oyuncu. Kulübümüzdeki en iyi oyunculardan, en iyisini yapmayı bekliyoruz. Bu da oyuncu üzerinde baskı yaratıyor ama kimse Beşiktaş'tan büyük değil Manuel de bunu biliyor" yanıtını verdi.

Bilic, kendisinin müziği sevdiğinin belirtilip, takımda hangi enstrümanın eksik olduğunun sorulması üzerine Bilic, "Eğleneceli bir soru. Takım işi yapıyoruz. Eksik bir enstrümanım yok. Devamlılık konusunda ilk yarıda eksiklik yaşandı. İkinci yarıda bunu ortadan kaldırmak istiyoruz" dedi.

Türkiye ile ülkesi Hırvatistan'ın kültür ve zihniyetinin benzer olduğunu vurgulayan Hırvat teknik adam, "Aynı sorunları yaşıyoruz, aynı avantajlara sahibiz. Sizin burada sahip olduğunuz potansiyel, benim ülkemdekinden fazla. Bugün büyük takımların iç sahada puan kaybetmesini sürpriz olarak nitelendirmiyoruz. Uluslararası medyanının da Türk futboluna ilgisi var. Türkiye'de insanlar futbolla yaşıyor. Avrupa finansal olarak zor durumlar yaşarken, Türkiye finansal açıdan da son yıllarda derli toplu hale geldi. Bundan 3-4 sene önce Sneijder Drogba'yı belki getiremezdiniz ama artık gelebiliyorlar" diye konuştu.

Bilic, tesisler ve alt liglerdeki takımların imkanlarının geliştirmesi gerektiğini belirterek, "Dolayısıyla utanılacak, gücenecek bir şey yok, Türk futbolu hayal kırıklığı içinde de değil, geçen sene Fenerbahçe Avrupa'da yarı final oynadı, Galatasaray, Real Madrid'i zorladı. Türkiye'nin, Avrupa'nın ilk 5 ligine yaklaşacağını düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse de Fransa'ya yaklaşacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.
Türk futbolunun başarılı olması için altyapının baştan aşağı gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Bilic, "İstanbul'a tesisler, Kayseri'ye büyük stat yapmakla iş bitmiyor. Anadolu'da yeni Ardalar, Messiler keşfedilebilir" dedi.
Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, Türkiye'deki derbilerle ilgili de, "Türkiye'deki insanlar daha tutkulular. Galatasaray, Fenerbahçe maçlarında yoğun bir atmosferle karşı karşıya kalıyoruz" derken, Shota Arvaladze araya girerek, "Kasımpaşa da derbi" dedi. Bilic de gülerek "O maç daha bitmedi" diye yorum yaptı.

Bilic, en beğendiği Türk futbolcu sorusuna, "Mesut Özil" yanıtını verirken, son okuduğu kitabın ise "Suç ve Ceza" olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!