Kartal'dan ilk fire

Güncelleme Tarihi:

Kartaldan ilk fire
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 09:30

Bayanlar FIBA Eurocup mücadelesinde (F) Grubu'nda yer alan Beşiktaş Cola Turka, Ermenistan temsilcisi Hatis Yerevan’a 87-64’lük skorla mağlup olarak ilk yenilgisini aldı.

Bojana Vulic ile Shavonte Zellous’un karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelede 3. dakikaya Beşiktaş Cola Turka, Naile İvegin’in basketiyle 4-2 önde girdi. Iva Serdar ve Anna Pokoiova ikilisiyle sayılar bulan konuk ekip, bir dakika sonra durumu 6-7’ye getirdi. Sandra Mandir’in üç sayı isabeti ve bir hücum sonrasında da Dubravka Dacic’in turnikesiyle temsilcimiz 5.dakikada farkı 4 sayıya çıkarttı (11-7). Maurita Reid’in üç sayı isabetiyle hücumdaki suskunluğunu bozan konuk ekip, Gana Zarytska’nın da isabetleriyle kontrolü eline aldı. Beşiktaş Cola Turka, Naile İvegin’in üç sayılık basketine rağmen ilk çeyreği 17-23 geride tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk dakikası içerisinde temsilcimiz Shavonte Zellous ve Nazlı Güler ile hücumlardan boş döndü. Ancak ikinci çeyrekteki ilk basketini de orta mesafeden Nazlı ile buldu. Üç sayı çizgisinin gerisinde istediği isabetleri bulan Hatis Yerevan, 13.dakikada farkı 9 sayıya çıkarttı (20-29). Hücumda Dadic ve Branzova-Erdenay ile sayılar bulan Siyah Beyazlılar, buna karşın savunmada rakibini durduramayınca, skor da 26-35’e geldi. Maurita Reid ile hücumları iyi kullanan ve Gana Zarytska ile de basketler bulan konuk ekip, devre sonunda da soyunma odasına 34-51 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin ilk bölümünde iki takımda skor bulmakta sıkıntı yaşadı. Karşılıklı top kayıplarının yaşandığı dakikalarda Beşiktaş Cola Turka, Shavonte Zellous’un basketleriyle durumu 38-51’e getirdi. Reid’in boş atışları değerlendiremediği bölümlerde Hatis Yerevan’da Zarytska ile hücumlarda skor üreten isim oldu. Temsilcimiz Dadic ve Zellous ile sayılar bulmasına karşın, rakibinin skorerlerini durduramadı. Milica Dabovic’in üç sayı isabeti, Reid ile Viani’nin de sayılarıyla konuk ekip periyodu 51-70 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyodunun ilk hücumunda Branzova-Erdenay, üç sayı isabetiyle skoru 54-70’e getirdi. Reid ile Zellous’un karşılıklı top kayıpları sonrası Viani ve Zarytska ile basketler bulan konuk ekip, farkı da 20 sayıya çıkarttı (56-76). Bu dakikadan sonra yakaladığı skor avantajını koruyan Hatis Yerevan, karşılaşmadan da 64-87 galibiyetle ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!