Kartal'a Zeytin morali: 2-0

Güncelleme Tarihi:

Kartala Zeytin morali: 2-0
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş, İnönü Stadı'nda oynanan hazırlık maçında Zeytinburnuspor'u Ertuğrul ve Amokachi'nin golleriyle geçti. Ertuğrul, 40. dakikada kırmızı kart gördü.

TSYD Kupasında F.Bahçe ve G.Saray'a farklı skorlarla yenilen Beşiktaş, Amokachi, Ertuğrul, Mehmet gibi as futbolcularının forma giydiği karşılaşmada Z.Burnuspor önünde taraftarlarının yüreğine su serpti.

HAKEMLER: Özcan Pehlivanoğlu (***), Necmi Güleç (***), Nurullah Babür (***)

BEŞİKTAŞ: Mrmiç (***)- Erkan (***), Rahim (***), Alpay (***)- Yusuf (**) (Dk.46 Orhan *) (Dk.67 Mustafa *), Yankov (**), Mehmet (***) (Dk.46 Mutlu ***), Tayfur (**), Serdar (**) (Dk.58 Sertan **)- Ertuğrul (**), Amokachi (***) (Dk.58 Hikmet **)

ZEYTİNBURNU: Muharrem (**)- Hasan (**) (Dk.46 Uğur **), Galip (**) (Dk.59 Metin **), Mehmet Kaplan (**)- Gürses (**), Ali (**), Bülent (**) (Dk.71 Gökhan **), Ahmet (**), Ekrem (**) (Dk.46 K.Ali **)- Cengiz (**), Mustafa (*) (Dk.71 K.Bülent **)

GOLLER: Dk.14 Amokachi, Dk.18 Ertuğrul

KIRMIZI KART: Dk.40 Ertuğrul

Sezon öncesi talihsizlikler ve sakatlıklar nedeniyle eksik bir kadroyla çalışan, ilk ciddi sınavı olan TSYD Kupası'nda F.Bahçe ve G.Saray'dan toplam 10 gol yiyen Beşiktaş, yeni sezonda 2. Lig'de mücadele edecek olan Z.Burnuspor'u 2-0 yenerken, sergilediği futbolla taraftarlarının yüzünü güldürdü. Siyah beyazlıların ilk golü 14. dakikada geldi. Z.Burnu kalesi önündeki korambolde Ertuğrul topu Amokachi'ye bıraktı, bu futbolcu defanstan sıyrılıp topu sert bir şekilde ağlara gönderdi: 1-0.

18. dakikada Erkan'ın sağdan ortasında defansın arasından yükselen Amokachi topu Ertuğrul'a aktardı. Ertuğrul rahat bir şekilde, plase bir vuruşla durumu 2-0 yaptı.

27. dakikada Ertuğurul'un ortasında topu kontrol eden Mehmet sağ kanattan inen Yusuf'u gördü, bu futbolcunun plase vuruşu direğe çarparak auta çıktı. İlk yarı 2-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile kapandı.

66. dakikada Sertan sol kanattan girdi, ceza alanına güzel ortaladı. Alpay'ın uçarak kafa vuruşunda kaleci Muharrem topa rahat bir şekilde sahip oldu. 84. dakikada Sertan'ın sol kanattan kullandığı korner atışında Tayfur ceza alanında sıyrıldı, sert kafa vuruşunda kaleci topu kornere gönderdi. İkinci yarıda başka gol olmayınca Beşiktaş maçı 2-0 kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!