Kartal'a yedi emir

Güncelleme Tarihi:

Kartala yedi emir
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü, G.Saray ile oynanacak iki zorlu karşılaşma öncesinde futbolcularını uyardı. Zorlu maç öncesinde 7 can alıcı noktaya dikkat çeken John Toshack, kupanın alınması için futbolcularına, isteklerini mutlaka uygulamalarını istedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Toshack, futbolcuları ile yaptığı toplantıda Türkiye Kupası'nın stratejisini belirledi. Galli çalıştırıcı, Galatasaray ile yapılacak finalin ilk maçında galip gelmek için tüm imkanların seferber edildiğini belirtirken futbolcuların uymasını istediği emirler şöyle:

1- PANİK YOK

Türkiye Kupası Beşiktaş için kesinlikle kaybedilmemesi gereken bir cephe. Herkes çok dikkatli olup tam konsantrasyon sağlamalı ve maç kazanılacak diye strese girip oyunu zora sokmamalı. Panik yaratmayın.

2- HAKAN VE HAGİ

Galatasaray'ın en büyük kozu, golcü Hakan Şükür'e ve orta alanın virtüözü Hagi'ye kelepçe vurulacak. Bu iki oyuncuya adım attırılmıyacak. Ayrıca sol kanatta bulunan Hakan Ünsal'a sıkı markaj yapılacak.

3- KANATLARI KULLANIN

Beşiktaş'ın gol atması için kanatlardan mutlaka orta yapılacak. Kimse ayağında top tutmayacak. Çalım yapan oyuncu yedek kulübesine oturur. Kanatlar, orta alan ve defans oyuncuları sürekli birbirleriyle yardımlaşacak.

4- DEFANS SERT OLACAK

Galatasaray forveti seri olduğu kadar teknik. Bu nedenle defansta görev yapacak olan Recep, Rahim ve Ali Eren ayaklarına gelen topu tutmayacak ve bir an önce uzaklaştıracak.

5- SİSTEM BOZULMAYACAK

Beşiktaş'ın oyun sistemi 3-5-2 olarak devam ederken kesinlikle görev yeri bırakılmayacak. İlk 15 dakikada rakibin oyun sistemi kontrol altına alınacak ve pres yapılacak.

6- AMOKACHİ'Yİ İZLEYİN

Beşiktaş'ın en büyük silahı Amokachi olacak. Bu nedenle orta saha ve forvetteki oyuncuların, Nijeryalı futbolcunun her hareketini dikkatlice izlemeleri gerek. Çünkü Amokachi'nın her kontratağı gol tehlikesi yaratıyor.

7- TARAFTAR AVANTAJ

Beşiktaş'ın İnönü Stadı'ndaki taraftar atmosferi futbolcular için büyük avantaj. Çünkü 90 dakika susmak bilmeyen tezahüratları Beşiktaş'ın kazanmasında büyük faktör olacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!