Beşiktaş 1-1 Lokomotiv Moskova

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 1-1 Lokomotiv Moskova
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 00:53

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 4. maçında Beşiktaş, Rusya’nın Lokomotiv Moskova ekibiyle 1 - 1 berabere kaldı. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş’ın golünü 58. dakikada Ricardo Quaresma kaydederken, konuk ekibin golü 76. dakikada Oumar Niasse’den geldi. Bu sonuçla grupta puanını 6'ya yükselten Beşiktaş, liderlik koltuğuna oturma fırsatını kaçırdı. Siyah-beyazlı ekip, gruptaki bir sonraki karşılaşmasında 26 Kasım'da Arnavutluk'un Skenderbeu takımını konuk edecek. Lokomotiv ise puanını 8'e yükseltti.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından Lokomotiv Moskova puanını 8’e yükselterek liderliğini sürdürdü. Temsilcimiz Beşiktaş ise puanını 6’ya yükselterek 2. sırada kaldı.
H Grubu’nda oynanacak diğer maçta ise Skenderbeu ile Sporting Lizbon karşı karşıya gelecek.

Stat: Atatürk Olimpiyat               
Hakemler: Felix Zwayer, Rafael Foltyn, Holger Henschel (Almanya)               
Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 83 Cenk Tosun), Gökhan Töre, Sosa (Dk. 72 Necip Uysal), Olcay Şahan (Dk. 46 Quaresma), Gomez               
Lokomotiv Moskova: Guilherme, Yanbaev, Shishkin, Durica, Denisov, N'Dinga, Kolomeytsev, Samedov, Fernandes (Dk. 74 Miranchuk), Maicon (Dk. 90+3 Grigoryev), Niasse (Dk. 90 Skuletic) 
Goller: Dk. 58 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 76 Niasse (Lokomotiv Moskova)               
Sarı kartlar: Dk. 49 Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş), Dk. 61 Niasse (Lokomotiv Moskova)

Haberin Devamı

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI VE GOLLERİ
39. dakikada
İsmail Köybaşı'nın soldan ceza sahasına yaptığı ortada, altıpasın gerisinde yükselen Sosa'nın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
58. dakikada Beşiktaş sonunda aradığı golü buldu. Soldan Gökhan Töre ceza alanına girdi. Etkili bir orta yaptı ancak Guilherme tek yumrukla uzaklaştırdı. Topun indiği yerde bulunan Quaresma iyi kontrol ettiği topu sol ayağıyla ağlara gönderdi: 1-0
76.dakikada sol kanattan gelen Miranchuk pasını Niasse'ye verdi. Ceza alanına giren Niasse de sağ köşeye vuruşunu yaparak golünü attı: 1-1
90+2. dakikada ceza sahasına gelen topu Necip kafayla indirdi. Ersan kafayı vurdu. Kaleci Guilherme son anda kornere çeldi.
90+3. dakikada uzun pasta ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Skuletic'in vuruşunda, kaleci Tolga Zengin meşin yuvarlağı ayağıyla çıkardı.

H GRUBU PUAN DURUMU
1. Lokomotiv Moskova          8
2. Beşiktaş                            6
3. Sporting Lizbon                 4
4. Skenderbeu                      3

Beşiktaş 1-1 Lokomotiv Moskova

OLCAY ŞAHAN İLK KEZ FORMA GİYDİ
Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez forma giydi.Siyah-beyazlı ekibin geride kalan sezon UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Belçika'nın Club Brugge takımı ile oynadığı ve 3-1 yenildiği rövanş maçında kırmızı kart gören ve UEFA'dan 3 maç ceza alan 28 yaşındaki futbolcu, gruptaki ilk 3 maçta görev yapamamıştı. Teknik direktör Şenol Güneş tarafından ilk 11'de sahaya sürülen Olcay Şahan, Lokomotiv Moskova karşısında sol açıkta görev aldı.      

Haberin Devamı

Beşiktaş 1-1 Lokomotiv Moskova

QUARESMA SİFTAH YAPTI, DEMBA BA'YI YAKALADI
Lokomotiv Moskova karşısında Beşiktaş'ın tek sayısını kaydeden Ricardo Quaresma, bu sezon Avrupa kupalarında ilk golünü attı. Spor Toto Süper Lig'de 3 golü bulunan Portekizli futbolcu, siyah-beyazlı ekibin Avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncuları listesinde Senegalli futbolcu Demba Ba'yı yakaladı. Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarındaki gol sayısını 8'e yükselten Portekizli yıldız, 14 gollü Oktay Derelioğlu, 12 gollü Bobo ve 9 gollü Daniel Gabriel Pancu'nun ardından Demba Ba'yla birlikte 4. sırada yer aldı.

NIASSE YİNE ATTI
Beşiktaş karşısında Lokomotiv Moskova'nın tek golünü, eski Akhisar Belediyesporlu Oumar Niasse attı. Bu sezon Rus temsilcisinin en golcü ismi olan Senegalli futbolcu, siyah-beyazlı ekip karşısında attığı golle UEFA Avrupa Ligi'ndeki gol sayısını da 3'e yükseltti. Niasse'nin, Lokomotiv Moskova formasıyla ligde de 7 golü bulunuyor.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Beşiktaş taraftarı, Lokomotiv Moskova karşılaşmasına ilgi göstermedi. Siyah-beyazlı ekibin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci kez sahaya çıktığı Atatürk Olimpiyat Stadı tribünlerinin çok büyük bir bölümü boş kalırken, mücadeleyi 20 bin civarında sporsever izledi.

Haberin Devamı

Beşiktaş 1-1 Lokomotiv Moskova
BEŞİKTAŞ TARAFTARI FERNANDES'İ PAS GEÇTİ!
Beşiktaş'ın eski yıldızı Manuel Fernandes, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelede Lokomotiv'in ilk 11'inde kendisine yer buldu. Fernandes Rusya'da oynanan maçta siyah beyazlı ekibe karşı 73 dakika mücadele etmişti. Siyah beyazlı taraftarlar Lokomotiv Moskova maçı öncesi tribünlere ilk olarak Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'yı çağırdı. Mario Gomez başta olmak üzere diğer futbolcular için de tezahüratlarda bulunan Beşiktaşlı taraftarlar Lokomotiv forması giyen eski oyuncuları Manuel Fernandes'i ise pas geçti. 

Beşiktaş 1-1 Lokomotiv Moskova
QUARESMA GOLDEN SONRA GÜNAY'A KOŞTU
59. dakikada şık bir golle fileleri havalandıran Ricardo Quaresma gol sevincini idmanlarda özel olarak çalıştırdığı yedek kaleci Günay Güvenç ile kutladı. Beşiktaş'ı Lokomotiv Moskova önünde 1-0 öne geçiren golün sahibi gol sonrası yedek kulübesine yöneldi. Siyah beyazlı teknik heyet ve yedek futbolcular Portekizli yıldıza yönelirken, Quaresma, takımda en iyi anlaştığı isim yedek kaleci Günay'a sarılarak gol sevincini doyasıya yaşadı.

Haberin Devamı

RHODOLFO: YAPMAMAMIZ GEREKEN BİR ŞEYİ YAPTIK
Beşiktaş'ın Brezilyalı savunma oyuncusu Rhodolfo, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, "Üstün olan taraf bizdik, ancak her zaman iyi olan kazanamıyor. Öne geçtik ve sonrasında geri çekildik. Bu, yapmamamız gereken bir şeydi" dedi. Siyah beyazlı takımın hücum gücüne dikkat çeken Rhodolfo, "Bence bu hücum hattıyla gol atmadığımız maç olmayacak" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!