Kartal Yuvası açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kartal Yuvası açıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 26, 2002 12:59

Beşiktaş Kulübü'nün Ümraniye'de yaptırdığı BJK Nevzat Demir Tesisleri, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de katıldığı bir törenle açıldı. Açılış törenine siyaset, spor ve sanat çevrelerinden bir çok ünlü isim katıldı.

Haberin Devamı

55 bin 600 metrekare alan üzerine kurulmuş olan tesiste profesyonel ve alt yapı futbol takımları kamp binaları, basın merkezi, toplam alanı 30 bin metrekareyi bulan 4 adet çim antrenman sahası ve rekreasyon alanları yer alıyor.

SEZER: GURUR KAYNAÄžI

Açılışta bir konuÅŸma yapan CumhurbaÅŸkanı Ahmet Necdet Sezer, kulüplerin rekabet gücünün artırılmasının, spora yapılan yatırımlarla yakından ilgili olduÄŸunu, spor tesislerinin geliÅŸtirilmesi için gerekli yatırımların yapılmasının zorunlu olduÄŸunu söyledi.Â

Sporun aynı zamanda uygarlığın temel ölçütlerinden de biri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Sezer, "Spor tesislerinin yaygınlaştırılması ve halkın kullanımına açılması bu yönden büyük önem taşımaktadır'' dedi.

Sporun ülkeler için de etkili bir tanıtım aracı olduğunu ve kulüplerin rekabet gücünün arttırılmasının, spora yapılan yatırımla yakından ilgili olduğunu vurgulayan Sezer, "Spor tesislerinin geliştirilmesi için gerekli yatırımın yapılması zorunludur." dedi.

Sporun birçok dalında başarılara imza atan BJK'nın, ülkemizde sporcu yetiştirilmesine, sporun gelişmesine ve sevilmesine büyük katkı sağladığını ifade eden Sezer,  100. yılını kutlamaya hazırlanan bu seçkin kulübün, futboldan basketbola, hentboldan atletizme kadar pek çok dalda sporcular yetiştirerek, ülkeye ve Türk sporuna değerli hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

anlatan Sezer, ''Bugün açılışını yapacağımız bu çağdaş tesis, yalnızca Beşiktaş Jimnastik Kulübü için değil, Türk sporu için de gurur kaynağıdır'' dedi.

BİLGİLİ: ÇAĞDAŞ BİR DÖNEM BAŞLAMIŞTIR
   Â
BeÅŸiktaÅŸ Kulübü BaÅŸkanı Serdar Bilgili, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nin hizmete girmesiyle siyah-beyazlı kulübün kaderinin deÄŸiÅŸtiÄŸini belirterek, ''BeÅŸiktaÅŸ futbol takımı için yeni ve çaÄŸdaÅŸ bir dönem baÅŸlamıştır'' dedi.  Â

Türkiye'nin hem siyasi, hem de ekonomik açıdan son derece hassas bir dönemden geçtiÄŸi bu zamanda futbolun her kesimden kiÅŸileri biraraya getirmesinden BeÅŸiktaÅŸ ailesi olarak mutluluk duyduÄŸunu belirten Bilgili, bu tesisleri, ekonomik sıkıntı nedeniyle gecikmeli olarak hizmete açtıklarını söyledi.Â

DEMİR: GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK
   Â
Tesislerin tamamlaasında büyük maddi kaynak sağlayan Beşiktaş Kulübü Kongre Üyesi Nevzat Demir de, bu tesislerin Beşiktaş'ın gücüne güç katacağını söyledi. Kendisi için bugünün çok anlamlı olduğunu ifade eden Demir, Beşiktaş'ın birçok ünlü kulübün bile sahip olamadığı modern bir tesise kavuştuğunu kaydetti. Demir Şunları söyledi: "Beşiktaş'ın yarışma gücüne güç katacağını sanıyorum. 100.yılda her zamankinden daha büyük başarı bekleniyor. Beşiktaş'ın yurt içinde ve uluslararası alanda kazanacağı büyük başarıların en büyük güvencesi bu tesisler olacaktır. Altyapının yeniden canlanmasında bu tesisin önemli bir faydası olacak. Yeni Rızalar, Ziyalar, Metinler, Aliler ve Feyyazlar'ın ortaya çıkacağını düşünerek, heyecanlanıyorum"
  Â
FİKRET ÜNLÜ: 100 yıllık tarihine çok yakıştı

Fikret Ünlü,  açılışta yaptığı kısa konuşmada, ''Bu tesislerin Beşiktaş'ın tarihi kimliğine, 100 yıllık geçmişine, taraftarına, yönetimine, hepimize yakıştığını gururla izliyorum'' dedi.

TANSU ÇİLLER: Kara Kartallar'ı gönülden kutluyorumÂ

Çiller, bulundukları ortamda herkesin Beşiktaşlı olduğunu, kendisinin de siyah-beyaz bir kıyafet giyerek, bugüne eşlik ettiğini söyleyen Çiller, "Ülkeyi spor heyecanı sarmış, bunları desteklemek de bize düşüyor. Milli takım ruhuyla hep birlikte omuz omuza Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sokmaya kararlıyız'' dedi.

Ali Müfit Gürtuna: Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı da, bu tesisin sadece BeÅŸiktaÅŸ'a deÄŸil, Türk sporuna önemli katkılarda bulunacağını belirterek, BeÅŸiktaÅŸ Kulübü BaÅŸkanı Serdar Bilgili ile görüştüklerini ve Akatlar Spor Kompleksi'ni önümüzdeki dönemde BeÅŸiktaÅŸ Kulübü'ne tahis edeceklerinin müjdesini verdi.Â

 ÜNLÜLER GEÇİDİ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in açılışını yaptığı törene,   ANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz,Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı FikretÜnlü, Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdulkadir Akcan, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sinan Erdem ve genel sekreter Togay Bayatlı, Fenerbahçe KulübüBaşkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyesi Murat Özaydınlı, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst ve yönetim kurulu üyesi Alp Yalman, eski başkan Mehmet Cansun, tesislerin yapımına büyük maddidestek sağlayan Beşiktaş Kulübü Kongre Üyesi Nevzat Demir, siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu ve kongre üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

TESÄ°SLER MUHTEÅžEM
      Â
İstanbul'un Asya yakasında, Ümraniye ilçesi sınırlarındaki BJK Nevzat Demir Tesisleri, konforuyla 5 yıldızlı otel ayarında.

55.600 metrekare alan üzerine kurulmuş olan tesiste profesyonel vealtyapı futbol takımları kamp binaları, basın merkezi, toplam alanı 30.000 metrekareyi bulan 4 adet çim antrenman sahası ve rekreasyon alanları yer alıyor.

(A) takımının kamp yapacağı 3.540 metrekarelik binada 5 adet tek kişilik suit yatak odası, 21 adet çift kişilik yatak odası, 6 adet ofis ve toplantı odası mevcut. Bu alanda ayrıca cimnastik salonu, soyunma odaları, duş üniteleri, tedavi ve masaj odaları, sauna, jakuzi, dinlenme salonları, hobi, oyun ve TV odaları, seminer odası, teknik direktör ve antrenör odaları, restoran, mutfak ve bar bulunmakta.

1800 metrekarelik altyapı kamp binasında ise, 15 adet yatak odası,4 adet ofis ve seminer odası, cimnastik salon, masaj ve tedavi odası, teknik direktör ve antrenör odaları, soyunma odaları, duÅŸ üniteleri, sauna, jakuzi, dinlenme odaları, yemekhane, mutfak ve çamaşırhane yer almakta.Â

170 metrekarelik basın merkezi de bulunan tesis içinde, çevresindedinlenme mekanları yer alan bir gölet de bulunuyor.

AÇILIŞTAN NOTLAR
   Â
Açılış törenini adeta bir medya ordusu takip etti. Devlet protokolünden çok sayıda davetlinin yer aldığı açılış törenini yaklaşık 250 medya mensubu takip ederken, tören çok sayıda televizyon kanalından naklen yayınlandı.Â

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, kurdale kesme törenine katılmazken, tesisin açılışını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili ile tesisin yapımında büyük maddi katkısı olan kongre üyesi Nevzat Demir yaptı. Mesut Yılmaz ayrıca törende konuşma da yapmadı.

Haberin Devamı
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve beraberindeki heyet, açılış töreninin ardından tesisleri gezdi. Sezer ve Çiller, tesislerin bütün birimlerini teker teker gezerek, kulüp Başkanı Bilgili'den bilgi aldı.

Açılış töreni sonrası BeÅŸiktaÅŸlı sanatçılar konser verdi.Â
       Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!