Kartal Williams'sız uçtu

Güncelleme Tarihi:

Kartal Williamssız uçtu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2011 00:00

Basketbolda FIBA EuroChallenge Kupası B Grubu mücadelesinde Beşiktaş Milangaz, Hollanda'nın ZZ Leiden takımını 76-69 yenerek, 4. galibiyetini elde ederek, gruptan çıkmayı garantiledi.

Haberin Devamı

NBA'de lokavtın bitmesinin ardından dönüş hazırlıkları yapan Deron Williams ve Semih Erden'in yanı sıra hastalığı nedeniyle forma giymeyen Zoran Erceg'den yoksun maça çıkan Beşiktaş Milangaz, ZZ Leiden karşısına başka bir çehreyle çıktı. Yıldız oyuncularının yokluğunda siyah-beyazlı takımda, ilk çeyrekte Ersin Dağlı, Kemp ve Hawkins sorumluluk aldı ve takımlarının bu periyodu 22-16 önde geçmesini sağladı.
Ev sahibi takım, 2. periyotta hücumda zaman zaman sıkıntı yaşayınca ZZ Leiden, Kennedy'nin basketleriyle 13. dakika içinde 22-22 beraberliği sağladı. Ancak Mehmet Yağmur, takımını iyi organize etti ve Beşiktaş Milangaz, Ersin Dağlı'nın sayılarıyla ilk yarıyı 40-37 önde geçmesini bildi.

Siyah-beyazlı ekip, mücadelenin 3. çeyreğinin başında hücumda sıkıntılar yaşadı. 5 dakika 18 saniyede sadece 2 sayı bulabilen Beşiktaş Milangaz, 26. dakika içinde 46-42 geriye düştü. Can Akın'ın üçlüğüyle 28. dakikada 48-48 beraberliği yakalayan ev sahibi takım, buna rağmen 3. çeyreği 55-53 geride tamamladı.

Beşiktaş Milangaz, son periyotta müthiş bir savunma yaptı. İlk yarıda 15 sayı üreten Ersin Dağlı, ikinci yarıda skorun yanı sıra ribauntlarda etkili oldu. Alan savunması yapan siyah-beyazlı ekip, 4 dakika 51 saniye rakibine sayı izni vermedi ve 35. dakika içinde Can Akın'ın üçlüğüyle 11 sayılık üstünlük (66-55) yakaladı. ZZ Leiden, son dakika içinde farkı 3 sayıya (72-69) indirdiyse de Beşiktaş Milangaz, Hawkins'in basketleriyle karşılaşmayı 76-69 kazandı.

Siyah-beyazlı ekip, özellikle Deron Williams'ın yokluğunda skorda sıkıntı yaşadı. Daha önceki maçlarda 90 veya 100'lü skorları bulan Beşiktaş Milangaz, bu karşılaşmada 76 sayı üretebildi.

Bugün aldığı sonuçla grubundaki 4. maçını da kazanarak, gruptan çıkmayı garantileyen ev sahibi ekipte, Ersin Dağlı 20 sayının yanı sıra 14 ribaunt alarak maçın en etkili ismi oldu.

Salon: Akatlar Beşiktaş Milangaz
Hakemler: Alexandru Olaru (Romanya), Igor Mitrovski (Makedonya), Vladimir Tsekov (Bulgaristan)
Beşiktaş Milangaz: Can Akın 15, Kemp 11, Hawkins 14, Barış Hersek 5, Ersin Dağlı 20, Mehmet Yağmur 8, Adem Ören, Serhat Çetin 3
ZZ Leiden: Jackson 17, Boxley 9, De Jong 6, Sas 11, Kennedy 7, Slagter 9, Kherrazi 1, Hilliman 8, Cunningham 1
1. Periyot: 22-16
Devre: 40-37
3. Periyot: 53-55
5 Faulle Çıkan: 37.13 Mehmet Yağmur (Beşiktaş Milangaz)

"İyi mücadele ederek kazandık"

Ataman, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, kupada en kritik ve en zor maça çıktıklarını belirterek, “Hafta sonunda bir şok yaşadık. Ani biten lokavt sonrası iki oyuncumuzu kaybettik. Bu kadar kısa süre içinde oyuncu takviyesi yapmak imkansızdı” dedi.

Bunların üzerine Zoran Erceg'in de zehirlenmesinin kendilerini sıkıntıya soktuğunu kaydeden Ergin Ataman, “İyi basketbol oynamamamıza rağmen, iyi mücadele ettik. Kenardan gelen oyuncular katkı verdiler. Can Akın sorumluluk aldı. Mehmet Yağmur en kritik anlarda takımı ateşledi. Ersin Dağlı, 40 dakika mücadele etti, skor ve ribaunt katkısı yaptı. Takımı gönülden kutluyorum. Bu zor maçı kazanarak, gruptan çıkmayı garantiledik” diye konuştu.

“Williams ve Semih'e hediye ediyoruz”

Siyah-beyazlı takımın oyun kurucusu Can Akın ise galibiyeti Deron Williams ile Semih Erden'e hediye ettiklerini dile getirdi.
Can Akın, çok önemli bir karşılaşmaya çıktıklarını vurgulayarak, “Kazanmamız halinde çıkmayı garantiliyorduk. Williams, Semih ve Erceg'in olmadığı maçta herkes elini taşın altına soktu” dedi.

WILLIAMS'IN FORMASI EMEKLİYE AYRILDI

Haberin Devamı

D-Will veda etti

Haberin Devamı

Sezon başında NBA takımlarından New Jersey Nets takımından NBA'deki lokavt bitene kadar Beşiktaş Milangaz'a transfer olan ve gösterdiği performansla kısa sürede taraftarların sevgisini kazanan Williams, takımının FIBA Eurochallenge Kupası B Grubu'nda Hollanda'nın ZZ Leiden takımıyla yapılan maçta, son kez taraftarların karşısına çıktı.

NBA'de lokavt sürecinin sona erecek olması nedeniyle önümüzdeki günlerde ABD'ye gitmesi beklenen yıldız oyuncu, ZZ Leiden karşısında forma giymezken, salona gelerek eski takım arkadaşlarını destekledi.
Beşiktaşlı taraftarlar da hem takımlarını, hem de Williams'ı veda gününde yalnız bırakmadılar ve salona gelerek, tribünleri doldurdular.

Haberin Devamı

Yıldız oyuncunun salondaki son gününde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in iki oğlu da protokol tribünden maçı takip etti.

“En büyük Beşiktaş”

Yıldız oyuncu, Akatlar Beşiktaş Milangaz Arena'da kendisi için düzenlenen törende duygulu anlar yaşadı.
Maç öncesi iki takım oyuncuları sahaya davet edilirken, en sonunda Deron Williams anons edildi. Williams, sahaya geldiği anda tüm taraftarlar ayağa kalkarak kendisini alkışladılar.

ABD'li basketbolcu, taraftarlara ise Türkçe sözlerle veda etti. Türkçe “Teşekkür ediyorum” diyen Deron Williams, konuşmasının devamında “Taraftarları seviyorum. Beşiktaş'ı seviyorum. En büyük Beşiktaş” ifadelerini kullandı. Bu sözlere taraftarlar, coşkulu bir şekilde karşılık verdi.

Haberin Devamı

8 numaralı forması emekli edildi

Williams'ın Beşiktaş Milangaz'da giydiği 8 numaralı forma emekli edildi.

Siyah-beyazlı 8 numaralı formayla başarılı maçlar çıkaran, FIBA EuroChallenge Kupası'nda ürettiği 50 sayıyla kariyer rekoru kıran Deron Williams'ın forması, salonun tavanına asıldı.

Maç öncesi imza dağıttı

Deron Williams, maç öncesi siyah-beyazlı taraftarlara imza dağıttı.

Akatlar Beşiktaş Milangaz Arena'da gerçekleştirilen organizasyonda Williams, taraftarların formalarını, atkılarını ve maç biletlerini imzaladı.Siyah-beyazlılar, imza gününe büyük ilgi gösterirken, bol bol Deron Williams formaları aldılar.

Bu arada, bazı taraftarların korsan ürün imzalatmaya çalışmalarına yetkililer izin vermedi.

Haberin Devamı

Semih Erden de veda etti

Beşiktaş Milangaz'ın Deron Williams gibi NBA'den transfer ettiği Türk oyuncu Semih Erden de veda etti.

Sakatlığı nedeniyle takımının son maçlarında forma giymeyen Semih'in yanı sıra Deron Williams'a, Demirören Holding Üst Yöneticisi (CEO) Yağmur Şatana birer plaket verdi.

Taraftarlar tören sonrası iki oyuncudan üçlü çektirmelerini istedi. Taraftarların bu isteğini yerine getiren Williams ve Semih, çektirdikleri üçlünün ardından sahadan ayrıldılar. Deron Williams, Beşiktaş Milangaz'ın ZZ Leiden takımıyla yaptığı maçı protokol tribünün en önünden ailesiyle birlikte izlerken, Semih Erden ise hastalığı nedeniyle bugünkü mücadelede forma giymeyen Zoran Erceg ve yöneticilerle birlikte protokol tribününde maçı takip etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!