Kartal söktü aldı: 3-1

Güncelleme Tarihi:

Kartal söktü aldı: 3-1
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2004 20:43

Beşiktaş, UEFA Ligi'ndeki ilk maçında İspanyol A.Bilbao'yu 3-1 yendi. Siyah beyazlıların gollerini Ali Güneş, Carew ve İbrahim Akın kaydetti. A.Bilbao'nun tek golünü Ezquerro attı. Kartal, B Grubu'nda liderliğe kuruldu.

Haberin Devamı

KARTAL HIZLI BAÅžLADI
  Â
UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu ilk haftasını maç yapmadan geçen Beşiktaş,  İnönü Stadı'ndaki maça çok hızlı başladı. Özellikle sağ kanatta İbrahim Üzülmez etkili oldu. Konuk Athletic Bilbao ise ilk yarıda fazla bir varlık gösteremedi. Öncelikle Beşiktaş'ı durdurmaya çalışan Bilbao, kontrataklarla gol aradı. Beşiktaş'ın vuruşuyla başlayan  maçın 4. dakikasında gelişen A.Bilbao atağında savunmadan seken topa ceza sahası dışından Urzaiz'in sert şutu kaleci Ramazan'da kaldı. 6. dakikada Sergen'in soldan kullandığı serbest atışta, Carew arka direkte kafayı vurdu, top az farkla üstten auta gitti. Bu pozisyonun 3 dakika sonrasında soldan ceza alanına giren Carew, topu Sergen'in önüne bıraktı; müsait durumdaki Sergen, şut yarine plaseyi tercih edince Beşiktaş bir golden oldu.

Haberin Devamı

ALÄ° GÃœNEÅž ATTI

Dalga dalga rakip kaleye yüklenen Beşiktaş,  15. dakikada Juanfran'la gole yaklaştı. İspanyol futbolcunun ceza alanı dışından sert şutunda top üstten auta çıktı.  22'de bu kez Sergen'in sağdan ortasında, Carew'in ceza alanı içinden yatarak volesinde  top kaleci Lafuente'de kaldı.  26. dakikada Sergen'in topuk pasıyla başlayan atakta orta sahada topla buluşan Carew, rakibinden sıyrıldı, soldan ceza sahasına giren Ali Güneş'i gördü. Ali

BEŞİKTAŞA.BİLBAO
Ramazan **
Ali Güneş ***
Çağdaş **
Emre ***
İbrahim Üzülmez **
Okan ***
Ä°brahim Toraman **
Ahmet Yıldırım ** (Dk. 84 Tayfun **)
Juanfran ***
Sergen ** (Dk. 61 İbrahim Akın ***)
Carew **** (Dk. 90 Pancu)
Lafuente **
Iraola **
Prieto *
Karanka **
Casas * (Dk. 62 Del Horno *)
Etxeberria ** (Dk. 84 Azkorra *)
Guregui **
Orbaiz * (Dk. 70 Tiko *)
Ezquerro **
Yeste **
Urzaiz *
Hakemler:
Florian Meyer ***, Carsten Cadach ***, Christian Soltow ***(Almanya)
Goller:
Dk. 26 Ali Güneş
Dk. 49 Ezquerro
Dk. 63 Carew
Dk. 89 İbrahim Akın
Sarı kartlar:
Dk. 81 Ali Güneş
Dk. 85 Okan (BeÅŸiktaÅŸ)
Güneş'in ceza sahası sağ çaprazından sert vuruşunda top, kaleci Lafuente'nin bacaklarının arasından filelere gitti: 1-0. Golden sonra da rakip kaleye yüklenen A.Bilbao,  33. dakikada kazandığı serbest vuruşu Yeste ile kullandı. Yaklaşık 25 metreden Yeste'nin şutunda top, kaleci Ramazan'da kaldı ve ilk yarı 1-0 siyah beyazlılarıun üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

EZQUERRO KAÇIRMADI

Konuk ekip ikinci yarıya golle başladı. 49. dakikada savunmanın arkasına gönderilen yüksek topa hareketlenen Ezquerro, bomboş pozisyonda topla buluştu. Kalesini terkeden Ramazan, topa müdahele edemedi. Beşiktaş savunmasında İbrahim'in çabası sonuç vermedi; Ezquerro, yükseklik kazanan topu filelere gönderdi ve maçta 1-1'lik beraberliği sağladı.

CAREW SAHNEDE

Karşılaşmanın 63. dakikasında orta sahadan A.Bilbao ceza sahasına gönderilen yüksek topa havalanan Emre, kafayla kale sahasına indirdi. Topa hareketlenen Carew, kaleci Lafuente'nin önünde dokundu ve Beşiktaş'ı bir kez daha öne geçirdi: 2-1

Ä°BRAHÄ°M AKIN'DAN KLAS GOL

TakımOGBMAYP
BeÅŸiktaÅŸ1100313
Steaua2101213
A.Bilbao2101333
Parma2101123
Standard1001020
Maçlar:
Steaua 2 - 0 Standard
Athletic 2 - 0 Parma
Parma 1 - 0 Steaua
BeÅŸiktaÅŸ 3 - 1 Athletic
Standard 25/11 Parma
Steaua 25/11 BeÅŸiktaÅŸ
Athletic 01/12 Steaua
BeÅŸiktaÅŸ 01/12 Standard
Standard 16/12 Athletic
Parma 16/12 BeÅŸiktaÅŸ

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ikinci yarısında Del Bosque, Sergen''in yerine İbrahim Akın'ı sahaya sürdü. Oyuna girmesiyle pozisyon üzerine pozisyon zorlayan yıldız futbolcunun, 79. dakikada İbrahim Akın'ın yaklaşık 20 metreden kullandığı serbest atışta top üst direkten döndü.  82. dakikada Tiko'nun caza yayı önünden kullandığı serbest atışta, top az farkla üstten auta gitti.
Aynı dakikada savunmanın hatasında topu kapan ve altıpas içinde kaleci Lafuente ile karşı karşıya kalan Carew'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleciden döndü.
İbrahim Akın, 89. dakikada şık bir golle takımını 3-1'lik üstünlüğe taşıdı. A.Bilbao atağında topu klapan Beşiktaş savunmasında Juanfran, uzun bir top gönderdi. A.Bilbao savunmanın arkasında topla buluşan İbrahim Akın, önce savunmayı ardından da kaleci Lafuente'yi geçip topu boş kaleye yolladı ve skoru 3-1 yaptı. Golün  bir dakika sonrasında yine kaleci lafuente ile karşı karşıya kalan İbrahim Akın, güzel bir vuruş yaptı ama kaleci parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi ve Beşiktaş maçtan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. UEFA Ligi'ndeki mücadeleye 3 gollü bir galibiyetle başlayan Beşiktaş, maç eksiğine rağmen B Grubu'nda liderliğe yükseldi.

Haberin Devamı

 NOTLAR...
 
3 DEĞİŞİKLİK

 
Beşiktaş Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Athletic Bilbao karşısında, Fenerbahçe derbisindeki kadrodan 3 değişiklik yaptı. Fenerbahçe maçında ilk 11'de forma giyen Fatih Sonkaya, sakatlığı nüksedince son anda kadrodan çıkarılırken, sakatlığı süren Mustafa Doğan da kadroda yer almadı. Del Bosque, derbi maçta yeterli performans sergileyemeyen Kaan Dobra'yı da Athletic Bilbao karşısında kadroya dahil etmedi. Fatih'in yerine savunmanın sağında İbrahim Toraman görev alırken, Mustafa Doğan'ın yerine savunmanın göbeğinde Çağdaş forma giydi. Sağ kanatta Kaan Dobra'nın yerine Ali Güneş şans buldu.

TRÄ°BÃœNLKER DOLDU
  Â
30 bine yakın siyah-beyazlı taraftar, takımlarını desteklemek üzere tribünlerdeki yerini aldı. Güvenlik nedeniyle, eski açık tribünde boşluk bırakılırken, yeni açık tribünün üst kısmında da boşluklar görüldü. Stadın diğer tribünleri ise tamamen doldu.

Haberin Devamı

İNÖNÜ'DE 250 BILBAO'LU
  Â
Athletic Bilbao taraftarları, Beşiktaş karşısında takımlarını yalnız bırakmadı. Bilbao'dan İstanbul'a gelen 250 kadar İspanyol, eski açık ve numaralı tribündeki yerlerinden takımlarını destekledi.
  Â
BÄ°LETLER KARABORSADA
  Â
Karşılaşma öncesi stat çevresinde karaborsacılar yine iş başındaydı. Çok sayıda karaborsacı, Beşiktaş iskelesinden stada kadar olan bölgede maç biletlerini satmaya çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!