Kartal potada yüksekten uçuyor

Güncelleme Tarihi:

Kartal potada yüksekten uçuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2008 11:43

Basketbolda ULEB Kupası (B) Grubu'nda Sırp takımı FMP Zeleznik'i 77-76 yenerek grup liderliğini sürdüren Beşiktaş Cola Turka, toplam 54 takımın mücadele ettiği kupada tek yenilgisiz ekip olarak Türk basketbolunun gururu oldu.

Haberin Devamı

Grubunda yaptığı 8 maçı da kazanma başarısı gösteren siyah-beyazlı ekip, kupada yer alan bir diğer Türk takımı Türk Telekom'un, İspanya'nın Joventut Badalona takımını 96-94 yenmesiyle, “namağlup tek takım” unvanının sahibi oldu.

Sezon öncesi takımın başına İtalya'nın Montepaschi Siena takımıyla Avrupa kupalarında başarılı olmuş antrenör Ergin Ataman'ı getiren “Kara Kartallar”, Kaya, Apodaca, Shumpert, Dalmau, Nicevic ve son olarak NBA patentli Drobnjak'tan oluşan güçlü bir takım kurarken, ULEB Kupası'nda aldığı sonuçlarla Avrupa potalarında yüksekten uçtu.

Geçmiş sezonlarda da aynı kupada mücadele eden, ancak gruptan çıkma başarısı gösteremeyen siyah-beyazlı takım, bu sezon ise şu ana dek aldığı 8 galibiyetle grup maçları bitmeden tur atlama başarısı gösterdi.

GRUBUNDA YAPTIĞI MAÇLAR

Beşiktaş Cola Turka'nın, ULEB Kupası (B) Grubu'nda yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

Haberin Devamı

BK Ventspills (Litvanya) - Beşiktaş Cola Turka.....: 79-87
Beşiktaş Cola Turka - Köln 99'ers (Almanya)........: 79-60
FMP Zeleznik (Sırbistan) - Beşiktaş Cola Turka.....: 77-78
Beşiktaş Cola Turka - Ovarense Aerosoles (Portekiz): 100-74
Elan Chalon (Fransa) - Beşiktaş Cola Turka.........: 64-73
Beşiktaş Cola Turka - BK Ventspills................: 84-77
Köln 99'ers - Beşiktaş Cola Turka..................: 62-73
Beşiktaş Cola Turka - FMP Zeleznik.................: 77-76

BEKO BASKETBOL LİGİ'NDE DE 7 MAÇTIR YENİLMİYOR

Avrupa kupalarındaki başarısını Beko Basketbol Ligi'ne de taşıyan Beşiktaş Cola Turka, Türkiye sınırları içinde de 7 maçtır yenilgi yüzü görmedi.

Ligdeki son yenilgisini 8. haftada Galatasaray Cafe Crown'a kendi sahasında 80-75 mağlup olarak alan siyah-beyazlı ekip, bu mağlubiyetin ardından oynadığı 7 karşılaşmayı da kazandı.

ULEB Kupası'nda grubunda lider durumda bulunan Beşiktaş Cola Turka, Beko Basketbol Ligi'nde ise ilk yarıyı 12 galibiyet ve 3 yenilgi sonunda, Galatasaray Cafe Crown'un ardından averajla ikinci sırada tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!