Kartal nefes aldı: 79-66

Güncelleme Tarihi:

Kartal nefes aldı: 79-66
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 00:00

Siyah beyazlılar, 12/39 üç sayıyla oynayan Başkent ekibi karşısında Wright, Kerem Tunçeri ve Ffriend üçlüsüyle sonuca gitti. Avrupa’dan elenmenin burukluğunu üzerinden attı.

LİGDE arka arkaya yenilgiler alan, Avrupa’da ULEB Cup’a veda eden moralsiz Beşiktaş, Türk Telekom’u yendi, kendisine geldi.

Siyah beyazlılar dün seyircisiyle, idarecisiyle, koçuyla, oyuncusuyla kazanma arzularını sahaya yansıtınca, Ankara ekibinin yapacak hiçbir şeyi kalmamıştı. Beşiktaş iyi savunma yapıp, hızlı hücuma çıktığı zaman hiçbir sorun yaşamıyor. Ancak, oyun sete döndüğü an zorlanıyor. Çünkü kendi pozisyonunu yaratacak oyuncu sayısı az. Eğer siyah beyazlılar zirve yarışında olmak istiyorsa, bu sorunu mutlaka çözmeli. Ayrıca Kerem ile Mithat’tan da dünkü karşılaşmada olduğu gibi her maçta aynı verimi almalı.

Karşılaşmaya gelince; Telekom oyuna hızlı başladı. Pota dibinden etkili silahı Dudley ile arka arkaya sayılar bulunca, Başkent ekibi öne geçti. Ancak Wright ve Kerem’in sayıları maça dengeyi getirdi, ilk çeyrek 17-17 bitti. İkinci periyotta Wright’a Ellis da eşlik edip, Kerem’in yerine oyuna giren Mithat’ın arka arkaya attığı 3 sayılar bir anda Beşiktaş’ı öne geçirdi. Bu periyotta Dudley’in faul problemi yüzünden uzun süre kenarda oturması Telekom’u maç boyunca olumsuz etkiledi. Beşiktaş’ın bu çeyreği 18-12, devreyi de 35-29 önde kapamasını sağladı.

Haluk’a büyük ilgi

Üçüncü çeyrekte iyi savunma yapan Beşiktaş’ta Wright, Ffriend ve Kerem üçlüsünün başarılı oyunu farkın açılmasını sağladı. Siyah beyazlılar karşısında yalnızca Haluk ile direnen Telekom bu periyodu 16-9 kaybetti ve son periyoda 51-38 mağlup girdi. Final çeyreğinde ise oyunu kontrolü altında tutan siyah beyazlılar maçtan da (28-28) 79-66 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en güzel görüntüsü ise geçen yıl Beşiktaş’ın final oynamasında en büyük emeği bulunan Haluk Yıldırım’a siyah beyazlı taraftarların sevgi gösterisiydi.

BEŞİKTAŞ-TÜRK TELEKOM

l SALON: BJK Akatlar

HAKEMLER: Recep Ankaralı (***), Emin Moğulkoç (***), Elif İnci (***)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Kerem (***) 19, Barış (**) 4, Ellis (**) 7, Wright (****) 24, Ffriend (***) 13, Elliott (*) 4, Mithat (***) 8, Tolga (*)

T.TELEKOM: Grays (***) 14, Tutku (**) 9, Haluk (***) 18, Marsh (*) 4, Dudley (**) 8, Adem (*) 2, Jensen (*) 6, Mutlu (*) 5

1. PERİYOT: 17-17

DEVRE: 35-29

3. PERİYOT: 51-38

5 FAULLE ÇIKAN: 32.09 Dudley
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!