Kartal Kadıköy'de kanatlandı

Güncelleme Tarihi:

Kartal Kadıköyde kanatlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 20:07

Haberin Devamı

Selçuk Dereli'nin düdüğüyle müthiş derbi başladı.

Dakika 6: Beşiktaş'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta top defanstan ceza sahası dışına düştü. Serdar topu önce göğsüyle kontrol etti ardından şutunu çekti top direğin üzerinden auta gitti.

Dakika 7: Ani gelişen Fenerbahçe atağında Tuncay'ın yaptığı ortaya Alex kafayı vurdu. Top auta gitti

Dakika 11: Beşiktaş gole çok yaklaştı. Ceza sahasında yaşanan karambol sonrası top Nobre'nin önüne düştü. Brezilya'lı, topu arkadan gelen müsait durumdaki İbrahim Üzülmeze bıraktı. İbrahim'in yarım volesini kaleci Serdar güzel bir refleksle kurtarmayı başardı.

Dakika 13: Burak'ın sağ kanattan yaptığı ortayı Edu kafayla uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza sahası dışında top yine İbrahim Üzülmez'in önüne düştü. İbrahim kaleyi bir kez daha yokladı. Kaleci Serdar'ın sağına doğru giden topu son anda Lugano kornere çeldi.

/images/100/0x0/55ea5368f018fbb8f87893de

Haberin Devamı

Dakika 18: Bu kez Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Tümer'in sağ kanattan kullandığı korner vuruşunda top altı pasın üzerine düştü. Lugano ile Kejman birlikte yükseldi. Topa müdahele etmek isteyen kaleci Runje yerde kaldı. Beşiktaş defansı topu uzaklaştırmak isterken arka direkte topla buluşan Önder'in şutunu son anda Baki kale çizgisinden çıkardı.

Dakika 26: Ricardinho'nun kullandığı serbest vuruşta top kale sahasının üzerine geldi. Serdar yükselerek topa sahip olduğu anda Baki Mercümek Serdar'ın kontrolündeki topa vurmaya çalıştı. Baki'nin müdahelesiyle Top Serdar'ın elinden kurtulup fillelere gitti ancak Selçuk Dereli golü geçerli saymayadı ve F.Bahçe lehine serbest vuruş verdi.

Dakika 33: Fenerbahçe atağı yine sağ kanattan gelişti. Tuncay hızla elerlerken hiç kimsenin beklemediği bir anda ceza sahasına hareketlenen Kejman'a pas verdi. Kejman müsait durumda olmasına rağmen çok kötü vurdu ve top üstten auta gitti.

/images/100/0x0/55ea5368f018fbb8f87893e0

Haberin Devamı

Dakika 36: Delgado ile Nobre süratle F.Bahçe defansının üzerine gitti. Delgado defansın arkasına çok güzel bir pas atarak Nobreyi kaleci Serdar ile karşı karşıya bıraktı. Nobre Sağ çaprazdan çok sert ve düzgün bir vuruş yaptı, kaleci Serdar yine gole izin vermedi.

Dakika 42: Fenerbahçe Alex ile sağ kanattan bir serbest vuruş kullandı. Top sert ve kavisli bir şekilde penaltı noktasının üzerine geldi. Lugano'nun kafa vuruşunda top kaleci Runje'nin üzerine gitti.

Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye oranla daha fazla gol pozisyonu yakaladığı derbinin ilk yarısı, hakem Selçuk Dereli'nin düdüğüyle, golsüz tamamlandı.

İkinci yarı başladı.

Dakika 47: Kejman sağ kanattan Beşiktaş defansının arkasına sarktı. Ortasında Tümer topa dokunarak Tuncay'ın önüne bıraktı. Tuncay topun gelişine çok sert vurdu. Üst direkte patlayan top oyun sahasını terk etti.

Haberin Devamı

Dakika 48: Fenerbahçe ikinci yarıya adeta fırtına gibi başladı. Alex ile Deniz Beşiktaş ceza yayı üzerinde verkaça girdi. Topla son olarak buluşan Alex Runje ile karşı karşıya kaldı. Alex topu tam Runje'nin yanından filelere göndericekken Hırvat kaleci son anda topu çelmeyi başardı.

Dakika 56: Fenerbahçe aradığı golü buldu. Tuncay ceza sahasına sağ kanattan yaklaşırken ceza sahasındaki Tümer'e çok güzel bir orta yaptı. Tümer önce topu göğsüyle yumuşattı ardından çok sert sir vuruşla kaleci Runje'yi mağlup etti. 1-0

/images/100/0x0/55ea5368f018fbb8f87893e2

Dakika 61: Fenerbahçe ataklarının ardı arkası kesilmiyor. Edu, Alek'ten aldığı pasla bir anda Beşiktaş ceza sahasına girdi ve kaleci Runje ile karşı karşıya kaldı. Edu sol ayağıyla Runje'nin yanından topu kaleye göndermek istedi ancak Hırvat kaleci sağ omzuyla topu kornere çeldi.

Haberin Devamı

Dakika 69: Fenerbahçe sağ kanattan bir kez daha Alex'le serbest vuruş kullandı. Top penaltı noktası üzerine yine sert ve kavisli geldi. Lugano'nun kafa vuruşunu Runye son anda kontrol etmeyi başardı.

Dakika 75: Sağ kanattan bindiren İbrahim Üzülmez, ceza sahasına ortaladı. Fenerbahçe savunması tehlikeyi son anda uzaklaştırdı.

Dakika 77: Sol çaprazdan ceza alanına giren Tümer, müsait durumdaki Kezman'a çıkardı. Sırp oyuncunun gelişine vuruşunda top üstten auta gitti.

Dakika 79: Alex göbekten nefis çalımlarla Beşiktaş ceza sahasına girdi ve Runje ile karşı karşıya kaldı. Hırvat kaleciyi de çalımlamak istedi ancak Runje son anda parmaklarının ucuyla topu çelerek bir kez daha gole izin vermedi.

Haberin Devamı

Dakika 89: Tuncay Beşiktaş ceza sahası sağ çizgisinde topu kontrol etti. Yerden pasında kale sahası çizgisi üzerinde Mehmet Aurellio topukla bir vuruş yaptı. Runje yine güzel uzandı ve topa sahip oldu.

Hakem Selçuk Dereli maçın 90 dakikasını bitirdi. Karşılaşmanın normal süresi 1-0 F.Bahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandığı için derbi uzatmalara kaldı.

İlk uzatma devresi Fenerbahçe'nin vuruşu ile başladı.

/images/100/0x0/55ea5368f018fbb8f87893e4

Dakika 93: Tümer'in uzun pasında Tuncay sağ kanatta topla buluştu. Ceza sahası köşesinden sert vuruşunda top farklı bir şekilde auta gitti.

Dakika 98: Fenerbahçeli Alex maça devam edemiyor. Brezilyalı futbolcunun yerine genç Olcan oyuna dahil oldu.

Dakika 102: Beşiktaş beraberliği yakaladı. Siyah beyazlılar sol kanattan Ricardinho ile bir korner kullandı. Nobre kale sahası çizgisi üzerinde çok güzel bir zamanlamayla yükselerek kafayla topu ağlara gönderdi.

Dakika 110: Ricardinho'nun pasında topla buluşan Bobo'nun füzesi üst direkte patladı.

Dakika 114: Önder sağ kanattan arka kale direğine yüksek bir orta kesti. Tümer önce topu kontrol etti sonra da vuruşunu yaptı. Top yan ağlarda kaldı.

Dakika 117: Karşılaşma çok sertleşti ve iki takım oyuncuları tartışmaya başladı. Ricardinho ile Aurellio'yu ayırmak isteyen diğer oyuncular da kavga etmeye başladı.

Dakika 119: Futbolcuların sinirleri çok gerilince sürekli hakeme itirazlar başladı. Bir pozisyon sonrası topu yere vuran ve Selçuk Dereli'yi bağıran Lugano, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Stat: FB Şükrü Saracoğlu
Hakemler: M. Selçuk Dereli, Baki Tuncay Akkın, Erdem Bayık
Fenerbahçe: Serdar, Önder, Lugano, Edu, Ümit (Dk. 79 Uğur Boral), Tuncay, Aurelio, Deniz (Dk. 104 Deivid), Tümer, Alex (Dk. 98 Olcan), Kezman
Beşiktaş: Runje, Mustafa, Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Baki, Burak (Dk. 60 Bobo), Serdar, Delgado (Dk. 71 Mehmet Sedef), İbrahim Üzülmez (Dk. 104 Ali Tandoğan), Ricardinho, Nobre
Sarı kartlar: Dk. 27 Önder, Dk. 47 Aurelio, Dk. 56 Tümer, Dk. 85 Lugano (Fenerbahçe), Dk. 35 Delgado, Dk. 69 Baki, Dk. 86 Mehmet Sedef (Beşiktaş)
Goller: Dk. 56 Tümer (Fenerbahçe) Dk. 102 Nobre (Beşiktaş)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!