Kartal’ı Real’e tercih etti

Güncelleme Tarihi:

Kartal’ı Real’e tercih etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2004 01:22

İspanyol basını, başarılı teknik adam için, ‘Yeni başarılara imza atmak için Osmanlı topraklarına gidiyor’ yorumunu yaptı.

İlk yurt dışı deneyimi

Vicente Del Bosque’
nin Beşiktaş’la anlaştığının açıklanması, İspanya’nın önde gelen gazete ve televizyonlarında flaş haber olarak verildi. Gazeteler, ‘Del Bosque, Beşiktaş’ı Real Madrid’e tercih etti’ şeklinde duyurdukları haberde başarılı teknik adam için ‘Yeni başarılara imza atmak üzere Osmanlı topraklarına gidiyor’ yorumunu yaptılar. Del Bosque’nin ilk kez yurt dışı deneyimi yaşayacağına da değinen gazetelerin yorumları şöyle:

Teklife dayanamadı

Marca:
’Del Bosque’u Beşiktaş’a yolcu ettik. Vicente’ye şimdilik Real Madrid değil, Beşiktaş yolu göründü.’El Mundo: ’Vicente nihayet dişine göre bir takım buldu.’ Diaro As: ‘Madrid Ritz Otel’de gelen mutluluk.’ Sport: ‘Real Madrid’e kızgın olan Del Bosque, Türkler’in teklifine dayanamadı.’ El Mundo Deportivo: ‘Del Bosque, Osmanlı topraklarında başarıya yelken açtı.’

Eşlerimiz bile bizi Paris’te biliyordu

TEKNİK direktör konusuda adeta sağ gösterip sol vuran Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile Transfer Komitesi Başkanı Kıvanç Oktay, Del Bosque ile yapılan anlaşmayı yakınlarından bile gizlediler. Demirören-Oktay ikilisinin Matthaeus’la birlikte İstanbul’a geleceğini düşünenler yanıldı. Frankfurt’tan gizlice Madrid’e geçen Demirören ile Oktay, Ritz Carlton Otel’de karargah kurdular. Burada ünlü teknik adamla 2 gün geçiren ve pazarlıklar yapan ikili, transferi gerçekleştirmeyi başardı.

Gizli kalması gerekiyordu

Başkan Yıldırım Demirören, transferin öyküsünü şöyle anlattı: ‘Matthaeus’a teklif götürdük. Ama ikna olmadık. Rotamızı dünyanın en iyi teknik direktörlerinden Del Bosque’ye çevirdik. Herkes bizi Fransa’da sanıyordu. Eşlerimize bile Paris’te olduğumuzu söyledik. Çünkü bu transferin gizli kalması gerekiyordu. Baş başa geçirdiğimiz 2 günde kendisine Türkiye’yi anlattık. Ülkemizi ve Beşiktaş’ı tanıyan dostlarımızla telefon görüşmesi yaptırdık. Ve sonunda ikna etmeyi başardık.’

Alışamazsa dönecek iddiası

BEŞİKTAŞ’la 2 yıllık sözleşme imzalayan Vicente Del Bosque’nin kontratında tek bir şartın olduğu ileri sürüldü. İspanyol resmi televizyonu TVE, Del Bosque’nin Beşiktaş’a gitmesine geniş yer ayırırken, ‘Kontratında tek bir şart var. Eğer ilk yarı sona erdiğinde ailesi ve kendisi İstanbul hayatına alışamazsa İspanya’ya geri dönecek’ dedi. Beşiktaş Kulübü’nden yapılan yazılı açıklamada, sözleşmede böyle bir maddenin olmadığı belirtildi.

Matthaeus’tan neden vazgeçildi?

1 Macaristan Futbol Federasyonu ile olan sözleşmesinin fesh edilmesi için yüklü bir tazminat ödenmesi gerekiyordu.

2Özel hayatı çok karışık. ‘Bar kuşu’ olarak adlandırılan Matthaeus, iki kez evlendi, dört kadınla ilişkisi olduğu ileri sürülüyor.

3Teknik direktörlüğü, futbolculuğu kadar başarılı değil. Ayrıca antrenörlük kariyerinin başında olduğu için çok tecrübesiz.

4Daha önce çalıştırdığı Partizan Kulübü’nden 495 bin Euro tazminat talebinde bulunması nedeniyle ‘paragöz’ olduğu iddia ediliyor.

Vicente Del Bosque neden tercih edildi

1Teknik direktörlük kariyeri, en az futbolculuk kariyeri kadar muhteşem. Real Madrid’e çok sayıda kupa kazandırdı.

2Dürüst, çalışkan ve kötü gün dostu. Real Madrid’i, en zor dönemlerinde iki kez çalıştırmayı kabul edip, hayata döndürdü.

3Alt yapıya çok önem veriyor. Genç futbolcuları hiç çekinmeden sahaya sürebiliyor.

4Parayı ikinci planda tutuyor. Zaten bu yüzden, daha cazip teklifleri reddedip, Beşiktaş’a geldi.

Şaşkın Macarlar!

DEL Bosque’nin gelişini takip etmek için çok sayıda basın mensubu, Atatürk Havalimanı’nda bekleyişe geçmişti. Gözler, siyah beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören ve Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay’ın beraberinde getireceği teknik direktörü çevrilmişti. Bekleyenler arasında yer alan iki Macar gazeteci karşılarında Del Bosque’yi görünce, ‘Biz Matthaeus’u bekliyorduk. Del Bosque de nereden çıktı?’ demekten kendilerini alamadılar.

Öte yandan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri, Vicente Del Bosque ile eşine, akşam Çengelköy’deki DelMare Restaurant’ta yemek verdi. Ümraniye’deki BJK Nevzat Demir Tesisleri’ni de gezen İspanyol teknik direktörün, tesislere hayran kaldığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!