Kartal Drammen sınavında

Güncelleme Tarihi:

Kartal Drammen sınavında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2010 17:14

Beşiktaş Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme gurubundaki ilk maçında yarın Norveç'in Drammen ekibi ile karşı karşıya gelecek.

Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde 1. Grup'ta yer alan Beşiktaş, Avusturya'nın Bregenz kentinde yapılacak maçlarda, ilk olarak yarın Norveç temsilcisi Drammen'le ardından 4 Eylül Cumartesi günü Slovakya takımı Tatran Presov'la ve son olarak 5 Eylül Pazar günü de ev sahibi ekip A1 Bregenz ile karşı karşıya gelecek.

Tek devreli lig usulüne göre yapılacak maçların ardından grupta ilk sırayı alacak ekip Şampiyonlar Ligi'ne yükselecek ve diğer takımlar ise EHF Kupası'nda yollarına devam edecekler.

Beşiktaş takımı grubunu ilk sırada bitirmesi halinde, Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda, geçen sezonun yarı finalistleri Veszprem, Hamburg, geçen yılın finalisti Montpellier Agglomeration ve ilk kez kupaya katılan Savehof ekipleriyle eşleşecek. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak Şampiyonlar Ligi grup maçlarında ilk 4 sırayı alan ekip bir üst tura yükselecek.

Siyah-beyazlılar, ön eleme grubunu ikinci tamamladığı takdirde Yunanistan şampiyonu PAOK'la üçüncü bitirdiği takdirde ise Estonya şampiyonu Pölva Serviti'yle EHF Kupası 2. turunda karşılaşacak. Beşiktaş, grubu dördüncü sırada tamamlaması durumunda ise Çek Cumhuriyeti'nden Gumarny Zubri ile play-off maçı yapmak zorunda kalacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!