Kartal devrildi: 66-60

Güncelleme Tarihi:

Kartal devrildi: 66-60
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 00:00

Beşiktaş, evinde Banvit’e yenilerek hem liderliğini riske attı hem de 5 maç sonra mağlubiyetle tanıştı. Efes Pilsen, F.Bahçe ve Telekom’u da deviren konuk ekip, bu galibiyetle büyük sükse yaptı.

BEŞİKTAŞ, Banvit’e 66-60 yenilerek hem Türkiye Basketbol Ligi’ndeki liderliğini tehlikeye soktu hem de 5 maç aradan sonra yenilgiyle tanıştı. Siyah beyazlılar, kendi sahalarında sezonun en kötü oyununu oynayarak Banvit’e boyun eğdi. Kerem’in belindeki sakatlığı, 20 top kaybı ve ribauntlarda 39-35 Banvit üstünlüğü, bu yenilginin baş nedenleriydi. Beşiktaş oyunun başından itibaren rakibine üstünlük sağlayamadığı gibi, antrenörü Murat Didin’in tüm ikazlarına karşın istedikleri oyunu bir türlü ortaya koyamadı.

Rakibine üstünlük sağlamak için bir ara neredeyse 4 kısa ile oynadı. Ancak Banvit’in değişken savunmalarını aşamadığı gibi top kayıpları ve ribaunttaki eksiklik yüzünden liderliği zora soktu. Banvitspor’a baktığımızda skorer Radosevic’in kötü oyunu ve Cameron’un faul problemine rağmen, turuncu yeşilliler inançlı ve disiplinli oyunun semeresini Beşiktaş önünde 6 sayılık galibiyetle elde etti. Banvit, Efes Pilsen, Fenerbahçe ve Telekom’dan sonra liderliğe oynayan bir diğer takım Beşiktaş’ı da yenerek ilk yarının flaş takımı oldu.

Banvit’in, Beşiktaş’ın dizilişine göre yaptığı alan savunması ve tam saha baskılı savunmalar rakip takımın temposunu bozdu. Ve hücumda da disiplinli top çevirip, hücumda ribaunt üstünlüğünü ele geçirince galibiyete uzanmasını bildi. Banvitspor’da Cameron ve oyun kurucu Can galibiyette etkili olan isimlerdi. Ancak bana göre maçın yıldızı Önder Külçebaş’tı (10 sayı, 5 ribaunt, 3 top kapma ve 2 blok). Oyunun en kritik dakikalarında attığı ve attırdığı sayılar, Beşiktaş’ın Banvit’i yakalamasını engelledi ve galibiyeti getirdi diyebilirim.

Banvit’in bu başarısının altında antrenörleri Baldwin ile oyuncuların birbirlerine inancı yatıyor. Aldıkları galibiyetlerin hiçbiri sürpriz değil. Kuş gribinin firmaya getirdiği olumsuzluklara karşın idari mekanizmanın, bu olumsuzlukları takıma yansıtmaması da bu başarının diğer bir sırrı.

HAKEMLER: Halil Baldemir (**), Serkan Emlek (**), Tunçtan Durmuşcan (**)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Kerem (*) 6, Barış (**) 15, Ellis (*) 4, Elliot (*) 8, Wright (**) 16, Tolga (**) 5, Ffriend (**) 6, Mithat (*), Nedim (*), Erdem (*)

BANDIRMA BANVİTSPOR: Can (***) 14, Ersin (**) 7, Radosevic (***) 11, Cameron (**) 11, Ümit (**) 6, Petrov (**) 3, Ufuk (**) 2, Önder (***) 10, Onur (**) 2

1.PERİYOT: 12-16, DEVRE: 25-30 (B.Banvit lehine), 3.PERİYOT: 42-45

5 FAULLER: 35.16 Elliot, 36.36 Cameron
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!