Kartal 4 köşe

Güncelleme Tarihi:

Kartal 4 köşe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2010 00:00

Turkcell Süper Lig'in 20. hafta açılış maçında Beşiktaş, evinde Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

Tayfur Havutçu: Önemli bir galibiyet aldık

Thomas Doll: Bireysel hatalarla gol yedik

Siyah-beyazlı takımın gollerini 33'te Sivok, 79'da Bobo, 81'de Holosko ve 87'de Tabata kaydetti. Konuk ekibin tek golü ise 52. dakikada Hurşut Meriç'ten geldi.

Kartal bu galibiyetle birlikte ligde puanını 38'e çıkartarak 1 maç eksiğiyle 5. sırada yer aldı. Başkent ekibi ise 30 puanla 7. sırada kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş'ta geçen hafta sonunda yapılan olağan seçimli genel kurul toplantısında yeniden kulüp başkanlığına seçilen Yıldırım Demirören, seçimden önce olduğu gibi sonrasında da siyah-beyazlı taraftarlarca protesto edildi.

Haberin Devamı

Maçın başlamasına kısa bir süre kala taraftarlar “Yeter Yıldırım Demirören” diye tezahüratlar yaparken, eski açık tribünde de bir grup tarafından siyah bayraklar açıldı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Beşiktaş'ın, Gençlerbirliği ile oynadığı Turkcell Süper Lig maçına siyah-beyazlı taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Özellikle açık tribünlerde boşluklar gözlenirken, karşılaşmayı yaklaşık 10 bin sporsever izledi.

HAVUTÇU 986 GÜN SONRA

Beşiktaş'ta geçen hafta teknik direktör Mustafa Denizli'nin operasyon geçirmesi ve bugün hastaneden taburcu olması nedeniyle takımın başında sahaya antrenör Tayfur Havutçu çıktı.

En son Jean Tigana'nın görevi bırakmasının ardından 19 Mayıs 2007'de Ankaraspor, son olarak da 25 Mayıs 2007'de de Kayserispor maçlarında sorumlu olarak sahaya çıkan Havutçu, Denizli'nin rahatsızlığında, tam 986 gün sonra takımın başında sahada yer aldı.

Beşiktaş, Havutçu yönetiminde Ankaraspor'u 2-1 yenerken, Kayserispor'a 3-0 yenilmişti.

ANTALYASPOR MAÇININ KADROSUYLA ÇIKTILAR

Haberin Devamı

Beşiktaş, bu sezon ilk kez resmi bir maça üst üste aynı kadroyla çıktı.

Siyah-beyazlılar, Gençlerbirliği karşısına, geçen haftaki Antalyaspor karşılaşmasının 11'iyle çıkarken, bu da siyah-beyazlılar için bu sezon bir ilk oldu. Beşiktaş, ligin ilk yarısında oynadığı tüm resmi maçlara üst üste aynı kadroyla çıkmamıştı.

Beşiktaş'ta ilk 11 Rüştü, Ekrem, Sivok, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Nihat, Fink, Ernst, Tello, Tabata ve Bobo'dan oluşurken, yedek kulübesinde Ramazan, İsmail, Rıdvan, Nobre, Necip, Holosko ve Yusuf yer aldı.

Siyah-beyazlı takımdaki tek değişiklik, yedek kulübesinde Serdar Özkan'ın yerine Yusuf Şimşek'in oturması oldu.

Beşiktaş'ta, sakatlıkları bulunan Ferrari ve Hakan ile Serdar, Uğur, Korcan ve cezalı İbrahim Kaş kadroda yer almadı.

Haberin Devamı

BAŞKAN YOK, YENİ YÖNETİM TRİBÜNDE

Beşiktaş'ta geçen hafta yapılan olağan seçimli genel kurul toplantısında yeniden başkanlığa seçilen Yıldırım Demirören, Mısır'da tatilde olduğu için Gençlerbirliği maçına gelemedi.

Yeni yönetim kurulu üyeleri ise yönetici olarak ilk maçlarını protokol tribününde oturarak izledi.

BASIN TRİBÜNÜNE EKRAN

BJK İnönü Stadı basın tribününe televizyon ekranları konuldu.

Konulan ekranlarla basın mensuplarının pozisyon tekrarlarını televizyondan izlemeleri sağlandı.

MAÇIN AYRINTILARI

90.Dakika :Hakem Bünyamin Gezer maçı bitiren düdüğü çalıyor. Beşiktaş kendi evinde karşılaşmayı 4-1 kazanarak haftayı 3 puanla kapatıyor.
90.Dakika :Beşiktaş atağında Ekrem sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama kontrol edemeyince top auta çıktı.
90.Dakika :Gençlerbirliği atağında Sandro ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top kaleci Rüştü'de kaldı.
90.Dakika :4. Hakem Serkan Çınar maçın sonuna 3 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.
89.Dakika :Gençlerbirliği atağında Hurşut sol kanatta topla buluştu, çizgiye inmek istedi ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
88.Dakika :Beşiktaş'ta Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 13 numarayla Bobo, Giren oyuncu 11 numarayla Nobre
87.Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Beşiktaş Tabata ile 4. golü buldu.Tabata kullanılan korner atışından sonra sol kanatta topla buluştu ceza sahası içine girdi uzak kale direğine doğru plase vuruşunu yaptı ve top kaleci Serdar'ın uzanmasına rağmen ağlarla buluştu.
86.Dakika :Beşiktaş atağında Yusuf sol kanata doğru pasını verdi İbrahim Üzülmez hareketlendi ama savunma ayak koyarak topu kornere gönderdi.
84.Dakika :Beşiktaş atağında İbrahim Toraman ileriye doğru uzun oynadı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
82.Dakika :Beşiktaş atağında İbrahim Üzülmez sol kanatta topla buluştu ama hakem ofsayt kararı verdi.
81.Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Beşiktaş Holosko'nun attığı gol ile durumu 3-1 yapıyor.Yusuf ceza sahası önünden sol çaprazda bekleyen Holosko'ya pasını verdi Holosko ceza sahası içinde müsait pozisyonda kaleye plase vuruş yaptı ve top kaleci Serdar'ın yanından ağlarla buluştu.
80.Dakika :Gençlerbirliği'nde Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 8 numarayla Harbuzi Giren oyuncu 61 numarayla Bilal
79.Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Beşiktaş Bobo'nun attığı gol ile durumu 2-1 yapıyor.Holosko ceza sahası önünden içeriye pasını verdi Bobo penaltı noktası üzerinde topla buluştu dönerek yerden şutunu vurdu ve top kaleci Serdar'ın bakışları arasında ağlarla buluştu.
77.Dakika :Gençlerbirliği atağında Hurşut sol kanattan hızla çizgiye indi arka direğe ortasını yaptı Mustafa Pektemek yükseldi kafayı vurdu ama top kaleci Rüştü'de kaldı.
76.Dakika :Beşiktaş atağında Ekrem sağ kanatta topla buluştu, çizgiye indi, arkaya doğru ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
74.Dakika :Gençlerbirliği atağında Hurşut sol kanattan çizgiye indi ceza sahası içine ortasını yaptı arka direkte Burhan kafayı vurdu ama top kaleci Rüştü'de kaldı.
73.Dakika :Beşiktaş'ta Tabata sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Sivok yükseldi kafayı vurdu ama top üstten auta çıktı.
72.Dakika :Beşiktaş atağında İbrahim Üzülmez sol kanattan topla ilerledi ama yerde kaldı ve hakem faul kararı verdi.
71.Dakika :Beşiktaş atağında Tabata ceza sahası önünde Ernst'le duvar paslaşması yaparak ceza sahası içine girmek istedi ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
70.Dakika :Beşiktaş gole çok yaklaştı. Tabata ceza sahası dışından kaleye sert vurdu kaleci Serdar topu sektirdi Holosko topu takip ederek şut vurmak istedi ama kaleci Serdar bir kez daha hamle yaparak topun sahibi oldu.
69.Dakika :Gençlerbirliği atağında Burhan sağ kanattan topla ceza sahası içine yöneldi ama savunma ayak koyarak topu kazandı.
68.Dakika :Gençlerbirliği'nde Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 9 numarayla Kahe Giren oyuncu 10 numarayla Sandro
67.Dakika :Beşiktaş atağında Ekrem sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Serdar'da kaldı.
66.Dakika :Gençlerbirliği atağında Hurşut sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
65.Dakika :Beşiktaş'ta Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 8 numarayla Nihat, Giren oyuncu 29 numarayla Yusuf
64.Dakika :Beşiktaş'ta Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 14 numarayla Tello, Giren oyuncu 23 numarayla Holosko
63.Dakika :Gençlerbirliği atağında Burhan sağ kanattan ceza sahası içine girdi rakibini geçerek Kahe'ye pasını verdi penaltı noktası üzerinde Kahe gelişine çok sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
62.Dakika :Gençlerbirliği'nde Harbuzi sol kanattan korner kullandı, ön direğe ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
61.Dakika :Gençlerbirliği gole çok yaklaştı. Mustafa Pektemek ceza sahası önünde topla buluştu, rakibini geçerek kaleye çok sert vurdu ve kaleci Rüştü son anda topu üstten güçlükle kornere çıktı.
60.Dakika :Gençlerbirliği atağında Hurşut sol kanatta topla buluştu bekletmeden ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
58.Dakika :Gençlerbirliği atağında Hurşut sol kanattan topla çizgiye indi ceza sahası içine yerden pasını verdi ama top savunmada kaldı.
57.Dakika :Gençlerbirliği'nde Aykut rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
56.Dakika :Gençlerbirliği atağında Orhan sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı Kahe yükseldi kafayı vurdu ama top savunmada kaldı.
55.Dakika :Beşiktaş'ta Tabata kaleye yaklaşık 35 metreden serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
54.Dakika :Beşiktaş atağında İbrahim Üzülmez sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine yerden pasını verdi ama top savunmada kaldı.
53.Dakika :Gençlerbirliği atağında Kerem sağ çaprazdan ceza sahası içine yerden pasını verdi ama top kaleci Rüştü'de kaldı.
52.Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Gençlerbirliği Hurşut'un attığı gol ile durumu 1-1 yapıyor.Hurşut ceza sahası önünde topla buluştu, dönerek yerden köşeye doğru sol ayakla çok sert vurdu ve top kaleci Rüştü'nün uzanmasına rağmen ağlarla buluştu.
50.Dakika :Beşiktaş atağında İbrahim Üzülmez sol kanattan topla çizgiye indi, yerden ceza sahası içine ortasını yaptı ama Bobo dokunamayınca top savunmada kaldı.
49.Dakika :Gençlerbirliği atağında Mustafa Pektemek sağ kanattan ceza sahası içine girdi yerden kaleye sert vurdu ama top doğrudan taca çıktı.
47.Dakika :Gençlerbirliği'nde Harbuzi sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Mustafa Pektemek yükseldi kafayı vurdu ama top üstten auta çıktı.
46.Dakika :Beşiktaş hakem Bünyamin Gezer'in düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.
45.Dakika :Hakem Bünyamin Gezer ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona eriyor.
45.Dakika :Gençlerbirliği'nde Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 40 numarayla Cem Can Giren oyuncu 17 numarayla Hurşut Meriç
44.Dakika :4. Hakem Serkan Çınar ilk yarının sonuna 2 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.
43.Dakika :Beşiktaş'ta Tello sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu kafayla uzaklaştırdı.
42.Dakika :Beşiktaş gole çok yaklaştı. Ernst sol kanattan ceza sahası içine girdi kaleye doğru orta şut karışımı bir vuruş yaptı ve kaleci Serdar son anda 90 diye tabir edilen köşeden topu kornere çeldi.
41.Dakika :Gençlerbirliği atağında Mustafa Pektemek sol çaprazdan ceza sahası içine girmek istedi ama savunma ayak koyarak tehlikeyi önledi.
40.Dakika :Gençlerbirliği atağında Burhan sağ kanatta topla buluştu bekletmeden penaltı noktasına doğru ortasını yaptı Kahe yükseldi kafayı vurdu ama kötü bir vuruş olunca topu auta çıktı.
39.Dakika :Gençlerbirliği'nde Kerem rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
37.Dakika :Beşiktaş'ta Tabata sol korner çizgisi yanından serbest vuruş kullandı, kaleye doğru kavisli bir orta yaptı ve top direkten geri geldi sonrasında arka direkte Sivok gelişine sert vurdu ama top yan ağlarda kaldı.
36.Dakika :Beşiktaş'ta Tello sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama penaltı noktası üzerinde savunma topu uzaklaştırdı.
35.Dakika :Beşiktaş'ta Nihat kaleye yaklaşık 30 metreden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye çok sert vurdu kaleci Serdar son anda topu saha içine çeldi sonrasında sağ çaprazda Sivok gelişine sert vurdu ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.
33.Dakika :Gençlerbirliği atağında Orhan sağ kanatta topla buluştu bekletmeden ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
32.Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Beşiktaş Sivok'un attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Bobo sol çapraz ceza sahası içinde topla buluştu, yerden penaltı noktasına doğru pasını attı gerilerden gelen Sivok gelişine plase vuruş yaptı ve top köşeden ağlarla buluştu.
30.Dakika :Beşiktaş'ta Tello sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
29.Dakika :Gençlerbirliği atağında Burhan sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Mustafa Pektemek yükseldi kafayı vurdu ama top auta çıktı.
28.Dakika :Beşiktaş'ta Tabata sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma İbrahim Toraman'dan önce topu uzaklaştırdı.
27.Dakika :Beşiktaş atağında Tello rakiplerini geçerek ceza sahası içine girmek istedi ama yerde kaldı ve hakem faul kararı verdi.
26.Dakika :Beşiktaş atağında Nihat ceza sahası içine havadan pasını verdi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
24.Dakika :Gençlerbirliği atağında Burhan sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
23.Dakika :Gençlerbirliği atağında Kerem sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top doğrudan auta çıktı.
22.Dakika :Beşiktaş'ta Tello sağ kanattan korner kullandı, altıpas içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
21.Dakika :Gençlerbirliği atağında Cem Can sağ kanatta topla buluştu, arka direğe ortasını yaptı Mustafa Pektemek yükseldi kafayı vurdu ama top yandan auta çıktı.
20.Dakika :Beşiktaş atağında Ernst sol çaprazdan topla ilerlemek istedi ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
18.Dakika :Gençlerbirliği atağında Aykut sağ kanattan ceza sahası içine doğru uzun oynadı ama kaleci Rüştü çıkarak topun sahibi oldu.
16.Dakika :Beşiktaş'ta Tabata sol çaprazdan serbest vuruş kullandı, kaleye doğru kavisli bir orta yaptı ama kaleci Serdar çıkarak topu yumrukla uzaklaştırdı.
15.Dakika :Beşiktaş atağında Tabata sol çaprazdan dönerek topla ilerlemek istedi, savunma ayak koyarak topu kazandı ama öncesinde hakem Tabata'ya faul yapıldığına karar verdi.
13.Dakika :Gençlerbirliği atağında Kerem sol kanattan çizgiye indi, ceza sahası içine orta yapmak istedi ama topu kontrol edemeyince auta çıktı.
11.Dakika :Beşiktaş atağında Ekrem sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine girdi ama topu ayağından açınca kaleci Serdar çıkarak topun sahibi oldu.
10.Dakika :Beşiktaş atağında İbrahim Toraman savunmanın arkasına doğru uzun oynadı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
9.Dakika :Gençlerbirliği'nde kaleci Serdar'ın tedavisi tamamlandı ve oyun tekrar başladı.
7.Dakika :Gençlerbirliği'nde kaleci Serdar, Nihat'la girdiği pozisyondan sonra sakatlandı ve şu anda tedavisi için maça ara verildi.
6.Dakika :Beşiktaş gole çok yaklaştı. Tabata savunmanın arkasına doğru arapasını attı Nihat ceza sahası içine hareketlendi gelişine şutunu vurdu ama kaleci Serdar çıkarak son anda topun sahibi oldu.
5.Dakika :Beşiktaş atağında Fink ceza sahası dışından kaleye yerden sert vurdu ama top yandan auta çıktı.
4.Dakika :Gençlerbirliği atağında Kerem ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top kaleci Rüştü'de kaldı.
3.Dakika :Beşiktaş atağında İbrahim Üzülmez sol kanattan topla çizgiye indi, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Serdar'da kaldı.
2.Dakika :Gençlerbirliği'nde Harbuzi sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Kahe yükseldi kafayı vurdu ama top kaleci Rüştü'de kaldı.
1.Dakika :Karşılaşma Gençlerbirliği'nden Mustafa Pektemek'in vuruşuyla başlıyor.
0.Dakika :Turkcell Super Lig 2009 - 2010 Sezonu 20. Hafta açılış karşılaşmasında Beşiktaş kendi evinde Gençlerbirliği'ne konuk oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!