Kartal 1 adım önde 1 - 0

Güncelleme Tarihi:

Kartal 1 adım önde 1 - 0
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Devler Ligi ön eleme maçında Bulgar L.Sofya’yı Nauma ile vurup, rövanş için avantaj sağladılar

Bulgar rakibi karşısında 36 yıl aradan sonra ilk galibiyetini alan Beşiktaş, bu sezon Avrupa Kupası'na da iyi bir başlangıç yaptı

ZEVKLİ ve çekişmeli geçen karşılaşma boyunca bir çok gol pozisyonu yakalayan siyah beyazlı ekip, aradığı golü maçın bitimine 9 dakika kala yeni transferi Pascal Nauma’nın ayağından buldu...

BEŞİKTAŞ, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Bulgaristan temsilcisi Levski Sofya'yı devirerek, tur için avantaj ibresini lehine çevirdi: 1-0. Yeni transferleri ve yeni teknik direktörüyle İstanbul'da ilk resmi sınavına çıkan siyah beyazlıların tek golünü Nouma attı.

DAKİKA 2: Markov'un pasıyla buluşan Kaınov sol kanattan ceza alanına girdi. Sert bir şut attı. Araya giren Ümit topu kornere atıp, tehlikeyi önledi.

DAKİKA 12: Beşiktaş tribünleri gol diye ayağa kalktı. Levski'li oyuncuların geri pasına hareketlenen Ahmet Dursun, kaleciye pres yaptı. Kalecinin kısa düşen pasını Mehmet kaptı. Bu oyuncu pasını Nouma'ya verdi. Fransız golcünün sert şutu defanstan döndü. Gerilerden gelen Ayhan ceza alanının dışından sert bir şut daha çıkardı. Kaleci Ivankov nefis bir plonjonla topu kornere attı.

DAKİKA 13: Ayhan'ın pasıyla buluşan Münch, sol kanattan altıpasa nefis bir orta yaptı. Top kaleci ile Mehmet'in arasına düştü. Kaptan topu kontrol ederken, kalecinin müdahalesiyle kendisini yerde buldu. Siyah beyazlıların penaltı itirazına İtalyan hakem kulaklarını tıkadı.

DAKİKA 21: Mehmet'in sağ kanattan ortasını takip eden Ayhan, kaleyi bir kez daha yokladı. Kaleci Ivankov yine başarılıydı.

DAKİKA 34: Mehmet'in soldan ortasında, topla penaltı noktası üzerinde buluşan Ahmet, meşin yuvarlağı ceza yayı içinde uygun durumdaki Tayfur'un önüne bıraktı. Bu futbolcunun sert şutunda, top üstten auta çıktı.

DAKİKA 39: Mehmet'in soldan köşe atışında, Ayhan topu kafayla ceza alanı içine gönderdi. Meşin yuvarlakla ceza alanının sağ çaprazında buluşan Ahmet'in şutunda, top Ivankov'dan döndü.

DAKİKA 40: Mehmet'in altıpas içine gönderdiği topa Beşiktaş forvetinden önce Bulgar savunması dokunarak, büyük bir tehlikeyi önledi.

DAKİKA 41: Kainov'un ceza alanının sağ çaprazından şutunda, altıpas içinde Halilagiç'den dönen top Tayfur'a çarparak kaleye yöneldi. Shorunmu, son anda topu çizgi üzerinde kontrol etti.

DAKİKA 48: Khmeıstruk sağ kanattan Karhan ve Ümit'i çalımladı, kaleye attığı sert şutta top Shorunmu'da kaldı.

DAKİKA 50: Ivanov çalımlarla Beşiktaş defansını geçti, attığı sert şutu kaleci iki hamlede kornere gönderdi.

DAKİKA 70: Karhan'ın sağdan attığı şutta top defanstan döndü. Topu önünde bulan Ahmet'in vuruşunda kaleci topu kornere çeldi.

DAKİKA 81 (GOL): Mehmet'in yerine oyuna giren İbrahim, önce orta alanda sonra sol kanatta rakip defansın başını döndürdü. Kaleye attığı topu, Nouma filelere gönderdi: 1-0.

KORAY unutulmadı

GEÇEN hafta vefat eden eski yönetici Cenk Koray, eski futbolcu Yusuf Tunaoğlu ve voleybol genç takımı kaptanı Elif Yıldız için Beşiktaşlı futbolcular sahaya siyah bantla çıktı. Maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Cenk Koray'ın basın tribünündeki yeri boş bırakıldı, koltuğuna çiçeklerle bezenmiş resmi yerleştirildi.

İnönü’de Rus casus

BEŞİKTAŞ'ın Levski Sofya ile yaptığı kupa maçını, bu eşleşmeden turu geçecek takımla karşılaşacak Rus Lokomotif Moskova'nın teknik direktörü Juri Semin de Protokol Tribünü'nde izledi. Semin, özellikle tribünleri dolduran taraftardan etkilenirken, iki takım hakkında bilgi edinmek için İstanbul'a geldiğini söyledi.

Shorunmu 192 gün sonra

BEŞİKTAŞ'ın kalecisi Shorunmu, 192 gün sonra, resmi maçta sahaya çıktı. Nijeryalı en son 16 Ocak 2000'de Bursa ile yapılan lig maçında ilk 11'de oynamıştı. Bu arada menisküs ameliyatı olan Fevzi maçı tribünde eşiyle izledi.

‘Ti amo’ SCALA

25 bini aşkın sporseverin izlediği maçta taraftarlar özellikle Scala'ya büyük sevgi gösterilerinde bulundular. Scala'yı tribünlere çağırıp ‘‘Ti Amo Scala’’ (Seni Seviyoruz Scala) diye tempo tutan taraftarlar futbolculara da ‘‘yumruk şov’’ yaptırdı.

Tribünde 100 Bulgar taraftar

MAÇI iki otobüsle İstanbul'a gelen yaklaşık 100 Bulgar taraftar da izledi. Bulgar taraftarlar eski açık tribününden takımlarını destekledi. Karşılaşmayı izlemek üzere akredite olan 30 Bulgar gazeteci de stattaydı.

Levski’ye Protestosu

LEVSKİ Sofya takımı maçtan yaklaşık 1.5 saat önce geniş güvenlik önlemleri altında ve çok sayıda eskort eşliğinde stada geldi. Bulgar takımı, sahaya çıktığında Beşiktaş taraftarları protesto gösterilerinde bulundu.

İlklerin gecesi

Teknik direktör Scala ve yeni transferler Karhan, Ümit, Nouma siyah beyazlı takımda ilk resmi sınava çıktılar. Beşiktaş yönetimi de ilk Avrupa Kupası maçında takımın başındaydı.

Beşiktaş dün akşamki maçla birçok ilke de imza attı. Yeni teknik direktör Nevio Scala ilk resmi maçında sınav verirken, yeni transferler Karhan, Ümit ve Nouma da ilk kez siyah beyazlı formayı giydiler. Maç, başkan Serdar Bilgili ve yönetim kurulunun da göreve geldiğinden bu yana, ilk resmi Avrupa Kupası maçı hüviyeti de taşıdı.

Siyah beyazlılar'ın Alman futbolcusu Münch de ilk kez takımının Avrupa Kupası maçında sahaya çıktı. Münch, geçen sezon başında transferinde yaşanan gecikme nedeniyle, Hapoel Hayfa maçlarında oynayamamıştı. Beşiktaş'ın eski futbolcusu Ziya Doğan da ilk kez takımın antrenörü olarak sahada görev yaptı.

Siyasiler tribünde

BEŞİKTAŞ'ı dün gece hükümetin üst düzey yöneticileri yalnız bırakmadı. Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Devlet Bakanı Fikret Ünlü, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Vali Erol Çakır, Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy tribünde yer aldı

Scala: Avantajlıyız

Scala, takımının üzerindeki baskıdan dolayı Levski Sofya karşısında beklenen oyununu ortaya koyamadığını ancak alınan galibiyetin avantaj olduğunu söyledi. İtalyan çalıştırcı, ‘‘Zor bir maç oldu. Taraftarlara galibiyet sunduğumuz için mutluyum. Turu biz geçeceğiz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!