Karate Turnuvası sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Karate Turnuvası sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2013 11:55

TKF tarafından Erzurum'da düzenlenen 10. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'nda, Türkiye genel klasmanda şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Yeni Erzurum Spor Salonu'nda, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 13 ülkeden bin 750 civarında sporcunun katılımıyla düzenlenen turnuvanın son gününde final müsabakaları yapıldı.

Oldukça çekişmeli geçen müsabakalarda 528 puanla Türkiye birinci, 318 puanla İran ikinci, Azerbaycan ise 142 puanla üçüncü oldu. Salonda düzenlenen törende, TKF Başkanı Esat Delihasan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Türkiye Karate Federasyonu Bölge Başkanı Ahmet Çelebi takımlara kupalarını verdi.

Federasyon Başkanı Delihasan, yaptığı açıklamada, turnuvada Türkiye'nin büyük başarı gösterdiğini belirterek, kendileri için dünya ve Avrupa şampiyonalarında birinci olmanın önemli olduğunu söyledi.

Organizasyonun çok başarılı geçtiğini belirten Delihasan, "Çocuklar maç yaptı, deneyim kazandı. Erzurum bu şampiyonayla büyük bir heyecan hissetti. Onun için olumlu ve güzel bir şampiyona oldu. 12'si yabancı 13 üldeken bin 750 civarında sporcu katılmıştı. Doğu'da en yüksek katılımla yapılan uluslararası
turnuva çok başarılı geçti. Bu anlamda da organizasyonun bizim için ayrı bir
önemi var" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!