Karate milli takım Finlandiya'da

Güncelleme Tarihi:

Karate milli takım Finlandiyada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2014 14:09

Karate Milli Takımı, 49. Avrupa Büyükler Şampiyonası için Finlandiya'ya gitti. Milli takım kafilesi 54 kişiden oluşuyor.

Haberin Devamı

Türkiye Karate Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 1-4 Mayıs tarihlerinde Tampere kentinde düzenlenecek 49. Avrupa Karate Şampiyonası için Finlandiya'ya giden milli takım kafilesi 54 kişiden oluşuyor.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen 2012 Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda 4 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak genel sıralamada ilk sırayı alan milli karateciler, bu unvanı korumak için tatamiye çıkacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, her kategoride madalya hedefiyle Avrupa Şampiyonası'na katılacaklarını kaydetti.

Sporcuların 3 aylık bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Delihasan, "Geçen yıl tarihte ilk kez yakaladığımız genel klasman birinciliğine bu yıl da ulaşmak istiyoruz. Sporcularımıza güveniyoruz" ifadelerini kullandı. 49. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, 2006 yılında Dünya Karate Şampiyonası'na da evsahipliği yapan Hakametsa Spor Salonu'nda yapılacak.

Müsabakaların ilk gününde bireysel kata ve kumite elemeleri gerçekleştirilecek şampiyonanın ikinci günün de ise takım eleme müsabakalarıyla yapılacak.

Haberin Devamı

49. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'na katılacak sporcular şöyle:

Mehmet Yakan, Metin Sofuoğlu, Selim Sofuoğlu, Ali Sofuoğlu, Dilara Bozan, Rabia Küsmüş, Gizem Şahin, Serap Özçelik, Tuba Yenen, Ece Yaşar, Merve Çoban, Meltem Hocaoğlu, Tuba Yakan, Aykut Kaya, Ömer Kemaloğlu, Serkan Yağcı, Gökhan Gündüz, Enes Erkan, Uğur Aktaş, Erman Eltemur, Yaser Şahintekin, Rıdvan Kaptan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!