"Karara itiraz edeceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Karara itiraz edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2010 15:32

Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Başkanı Nazım Torbaoğlu, FIBA'nın Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apoel'e olaylı karşılaşmadan sonra verdiği üç maç seyircisiz oynama ve 40 Bin Euro para cezasına itiraz edeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

"FIBA'nın Yunanistan ve Rum Kesimi'ni koruma tavrı yine ön plana çıktı" diyen Torbaoğlu, "Türkiye Basketbol Federasyonu'yla işbirliği yaparak itirazımızı ileteceğiz. Bence bu olayların cezası, en az iki yıl Avrupa kupalarından men olmalıydı" dedi.

Apoel maçındaki FIBA gözlemcisinin raporunu sadece sahaya atılan yabancı maddeler üzerine kurmuş olabileceğini belirten Torbaoğlu, "Gözlemci, koridordaki olayları görmediği için raporuna eklememiş olabilir. Biz her oyuncumuzun tek tek yazılı ifadesini alıp, TBF aracılığıyla FIBA'ya göndereceğiz" diye konuştu.

Antrenör Hakan Demir ise bu boyuttaki olaylarda verilen cezaların örnek teşkil etmesi gerektiğini hatırlatarak, "Daha caydırıcı olmalıydı" ifadesini kullandı.

Kırmızı yeşilli kulüp, cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçının ertelenmesi için TBF'ye başvurdu.

Haberin Devamı

FIBA Eurochallenge Cup'ın ilk turunda (G) Grubu'nu lider bitiren, 2. turda (J) Grubu'nda yer alan Pınar Karşıyaka, Slovenya'nın Krka Novo Mesto ile Belçika'nın Antwerp Giants ve Dexia Mons-Hainaut ekipleriyle eşleşti. Statüye göre ilk iki sıradaki takımların çeyrek final vizesi alacağı gruptaki ilk maçını 18 Ocak'ta Antwerp Giants'la deplasmanda oynayacak Kaf-Kaf, sonra iç sahada üst üste üç sınav verecek. Yeşil-kırmızılı ekip 25 Ocak'ta Krka, 1 Şubat'ta Dexia Mons-Hainaut, 15 Şubat'ta Antwerp'i ağırlayacak. Kaf-Kaf, Krka'yla 22 Şubat'ta, Dexia Mons-Hainaut'la 3 Mart'ta deplasmanda karşı karşıya gelecek.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!