Karakucak'ın başpehlivanı Miktad Birer

Güncelleme Tarihi:

Karakucakın başpehlivanı Miktad Birer
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2010 20:24

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde belediye tarafından düzenlenen yaz şenlikleri kapsamındaki “Karakucak Güreş Festivali'nde başpehlivanlığı, Miktad Birer kazandı.

Belediye Güreş Alanı'nda bu yıl 9. kez gerçekleştirilen festivale, 10 kategoride 254 güreşçi katıldı. Festival, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter takımının verdiği konserle başladı.

Güreş müsabakalarında, 30 kiloda Onur Atalay, 35 kiloda Mehmet Tor, 40 kiloda Adem Sakar, 45 kiloda Musa Ayaz, 50 kiloda Yusuf Gökdemir, 55 kiloda Soner Solugan, 65 kiloda Şenol Çalık, 75 kiloda İsmail Bulut ve 85 kiloda Musa Gürbüz birinci oldu.

Çekişmeli geçen başpehlivanlık müsabakalarında ise Tufanbeyli milli güreşçi Miktad Birer birinciliği elde etti. Sefa Ünver ikinci, Halil Hopur da üçüncü oldu. Başpehlivanlık ödülleri, Tufanbeyyi Kaymakamı Cevat Uyanık ve Belediye Başkanı Recep Balı tarafından verildi.

Festivale, AK Parti Adana milletvekilleri Ali Küçükaydın, Fatoş Gürkan, Vahit Kirişçi ve Necdet Ünüvar da katıldı. Müsabakaları, Sarıçam Beldiye Başkanı Ahmet Zenbilci, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Uyanık, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!