Karaciğer nakledilen sporcu olimpiyatlarda bronz kazandı

Güncelleme Tarihi:

Karaciğer nakledilen sporcu olimpiyatlarda bronz kazandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2002 02:22

Salt Lake City'de süren 2002 Kış Olimpiyatları'nda snowboard dalında önceki gün bronz madalya kazanan Chris Klug, karaciğer naklinden 18 ay sonra azmiyle hayatının zaferini yakaladı.

Amerikalı 29 yaşındaki şampiyon Chris Klug'a 28 Temmuz 2000'de riskli bir operasyonla karaciğer nakledildi. 18 ay önce ölümü dize getiren Chris Klug, yeniden doğuşunu olimpiyat madalyasıyla taçlandırdı. İsviçre'den Philipp Schoch'un altın madalya aldığı Erkekler Büyük Slalom'da üçüncü olan Chris Klug, zafer sonrası gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

‘‘Tek bir saniyemi bile değerlendiriyorum. Hayatım için savaşıyordum. Olimpiyatlarda verilen mücadele hayatta kalabilmek için verilen savaşım kadar çetin değil. Büyük Slalom'da da tıpkı karaciğer naklindeki duygularla yüklüydüm. Her zaman kendime ‘Oğlum henüz her şey bitmedi' dedim. Yarış sırasında hızım düştü, ama yarıştan kopmadım. Asla vazgeçmedim...’’

Halen günde üç kez ‘‘ilaç kokteyli’’ almak zorunda olan Chris Klug, Nagano Kış Olimpiyatları’nda altıncı olmuştu. Chris Klug’un hastalığı 1993 Dünya Kupası öncesindeki rutin sağlık kontrolleri sırasında çıkmıştı.

Ölüme meydan okuyanlar

Spor dünyasında ölümcül hastalıkları yenip yeniden zirveye çıkan birçok sporcu var:

LANCE ARMSTRONG

30 yaşındaki ABD'li bisikletçi, 1996 yılında yakalandığı testis kanserini, yüzde 20 yaşama şansına rağmen yendi. Yeniden spora döndü. ve tam 2 kez üst üste Fransa Bisiklet Turu'nu kazandı.

LUDMİLLA ENQUİST

37 yaşındaki Rus asıllı dünya şampiyonu İsveçli atlet, 1998 yılında göğüs kanserine yakalandı. Bir göğsü alındı. Kemoterapi seansları devam ederken Sevilla'daki dünya şampiyonasında final koştu.

SEAN ELLIOT San Antonio Spurs'ta oyanayan basketçiye 1999'da böbrek nakli yapıldı. NBA'da geçen sezon 52 maçta, 7.9 sayı ortalaması ile oynadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!