Kara tahtayla vurdu

Güncelleme Tarihi:

Kara tahtayla vurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2012 01:22

Avcı, başta Rıdvan Dilmen olmak üzere kendisini Selçuk konusunda eleştirenlere sert yanıt verdi.

Haberin Devamı

KADROSUNA ELEŞTİRİ YAPANLARI ÇAĞDIŞI KALMAKLA SUÇLADI

“Futbolda artık kara tahta ve tebeşir dönemi bitmiştir. Bilgisayar ve barkovizyon dönemi başlamıştır.”

“Selçuk olayını bu kadar konuşmanın anlamı yok. Tahta bulursam ve tebeşir de bulursam yazacağım.”

“Dirk Kuyt Türkiye liginin en değerli oyuncusu, ancak o da Hollanda Milli Takımı’nda oynamıyor.”

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Selçuk İnan’ı Hollanda maçında oynatmaması konusunda yapılan eleştirilere sert bir yanıt verdi. Estonya maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Avcı, “Tahtaya ilk olarak Selçuk’u yazardım” şeklindeki eleştirilere “Artık tahta ve tebeşir dönemi bitmiştir. Bilgisayar ve barkovizyon dönemi başlamıştır” diye karşılık verdi.
Bu sözleri ile başta Rıdvan Dilmen olmak üzere kendisini eleştiren yorumcuları hedef alan Avcı, basın mensuplarının “Bütün Türkiye Selçuk İnan’ın yarın (bugün) ilk 11’de olup olmayacağını merak ediyor” sözleri üzerine de “Kadroyla ilgili çalışmalarımızı ekiple birlikte yapıyoruz. Bu olayı bu kadar konuşmanın anlamı yok. Tahta bulursam ve tebeşir de bulursam yazacağım” şeklinde ilginç ifadeler kullandı.
Avcı zaman zaman gergin göründüğü basın toplantısında şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘En sağlıklı kararı verdik’

? “BÜTÜN oyuncularımız bizim için en değerli oyunculardır. Hollanda’da  Klaas Jan Huntelaar, Almanya liginin gol kralı. Milli takımında oynamıyor. Dirk Kuyt Türkiye’nin en değerli oyuncusu, oynamıyor. Selçuk da bizim en değerli oyuncumuz, zamanı geldiğinde oynayacak. Ben Hollanda maçından önce ekibimle beraber takımı oluştururken, gazete başlıklarını tahmin etmiyordum. Yarın da ne konuşulacağını bilmiyorum. Bizim için ne gerekiyorsa o planı yapıyoruz. Bazen teknik direktör kazanılan bir maçtan sonra bile rahatsızlık duyabilir. Maçtan sonra Van Gaal’in bize söyledikleri de önemliydi.
Doğru işler yaptık. Bir kişi üzerinden milli takımı konuşmamızın bu gruba yanlış mesajlar vereceğini düşünüyorum. Her türlü eleştiriye açığız. Tercihler konusunda ben ve ekibim sorumludur. En sağlıklı kararı verdiğimize inanıyorum.”

Haberin Devamı

‘Bu değişime saygı gösterin’

“AVUSTURYA kampında 6 değişik oyuncu vardı. Şimdi bu oyuncularFenerbahçe ve Galatasaray’da toplandılar. Beraber oynamaya başladılar. Tunay Torun ve Sercan Sararer ise 7 maçtır Milli Takım’ın içinde bizimle beraberler. 7 maçın içinde olmayan oyuncular da yetenekli. Onlar da milli takıma uzun süre hizmet edecekler. 6 yeni oyuncu oynuyor. Bu değişime herkes saygı gösterecek. Zaman içinde neler olabileceğini göreceklerdir.
Olumsuz bakmak doğru değil. Endişelenmeye gerek yok. 3 gün önce rakip sahada beş altı pozisyona giren Milli Takım’a geri dönüş olacak. Karamsar olmayı düşünmüyorum. Yarın (bugün) Türkiye’deki ilk resmi maçımızı oynayacağız. Yarışın içinde olmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Rıdvan Dilmen ne demişti?

“BİR hoca adı kim olursa olsun, Selçuk İnan’ı ilk 11 oynatmıyorsa, bunda duygusallık var demektir. Ben olsam tahtaya kaleciden önce Selçuk’u yazardım. Abdullah Avcı’nın kararı kesinlikle yanlış.”

Diğer teknik direktörler teknolojiyi nasıl kullanıyor?

Fatih Terim

FUTBOLCULARIN performansları, kapsamlı bir elektronik sistem tarafından tutulup Fatih Terim’e iletiliyor. Maç içinde kaç kez sprint attıkları, ne kadar koşu-depar yaptıkları, kaç olumlu top kullandıkları ve pozisyona girdikleri gibi bilgiler analist Metin Çakıroğlu yönetiminde çıkartılıp rapor ediliyor.

AYKUT KOCAMAN

HER futbolcuya antrenmanda bir bant ve polar saat takılıyor. Antrenmanda ne kadar çalıştıkları ve sarf ettikleri efor böylece bilgisayara yükleniyor. Ayrıca, her maçta tribünde oturan teknik ekipten Arda Keskin’in bilgisayarından gelen veriler Kocaman’a iletiliyor. Futbolculara ise 3 saatlik rakip analizi yapılıyor.

SAMET AYBABA

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ da diğer kulüpler gibi teknolojiden faydalanıyor. Futbolcu ve takım performansları bilgisayar ortamında izleniyor. Rakipler hem çıplak gözle hem de teknolojik olarak takip ediliyor. En fazla nereden atak yaptıkları ve güçlü-zayıf yönleri Aybaba’ya iletiliyor. Futbolcu performansı ya da vücutlarındaki yağ oranı bile anında görülüyor.

Futbola ilk bilgisayarı 80’lerde Lobanovsky soktu

DÜNYA futbolunda menajerlik oyunları bile icat edilmeden, bilgisayarları taktik geliştirme bağlamında ilk kullanan teknik adam Valery Lobanovsky oldu. D.Kiev ile teknolojik futbol devriminin temelini atan Ukraynalı hoca, 80’li yıllarda bilgisayardan yararlanıyordu.

Haberin Devamı

Yanal öncülük etti

- Türk futbolunda ise bu değişimin öncülüğünü Ersun Yanal yaptı. Diz üstü bilgisayarı, Denizlispor’u 2. Lig’de şampiyon yaptığında yanındaydı. Ankaragücü’nde uygulattığı doğru antrenman teknikleriyle de yaşı ilerlediği için futbolu bırakmayı düşünen Hakan Kutlu’nun yeşil çimdeki ömrünü uzattı.

Muna’yı kullandı

- Yanal daha önce kullandığı Liverpool programını bir kenara bırakarak bugün tüm dünyada kullanılan “Muna” adlı programla adeta zirve yaptı. Programın en temel özelliği, çalıştırdığı takımla rakiplerinin eksik yönlerini ve artılarını somut biçimde göstermesi. - Koray DURKAL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!