Kara perşembe: 3-3

Güncelleme Tarihi:

Kara perşembe: 3-3
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Valerenga karşısında ilk yarıyı Oktay (2) ve Tayfur'un golleriyle 3-0 önde tamamlayan siyah beyazlılar, ikinci yarıda çözüldü. Haraldsen, Kaasa ve Carew'in sayılarına engel olayınca Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek finale yükselen taraf Valerenga oldu.

Muhteşem taraftarının desteği ile karşılaşmaya fırtına gibi başlayan siyah beyazlılar, daha ilk yarıda tur için gerekli skoru buldu. İkinci yarıda ise üstün olan taraf konuk ekipti. Beşiktaş defansının hatalarından iyi yararlanan Valerenga arka arkaya golleri sıraladı ve sahadan istediği sonuçla ayrıldı.

14.dakikada Del Solar'ın kornerden gönderdiği topa iyi yükselen Ertuğrul kafayla kaleye gönderdi. Ancak kaleci Krogstad aynı güzellikte bir hareketle topu kornere çıkardı.

35. dakikada Oktay, Mehmet'ten aldığı pasla ceza alanına girdi. Üç kişiyi çalımladı. Topu kaleye göndereceği anda Haraldsen gerilerden gelerek ayak koydu ve tehlikeyi kornerle önledi.

37. dakikada Mehmet'in sağ kanattan pasında Ohen ayağı ile düzeltti ve gerilerden gelen Tayfur'a topu uzattı. Bu oyuncunun sert vuruşu kalecide kaldı.

39. dakikada Beşiktaş ikinci golüne kavuştu. Mehmet'in pasıyla hareketlenen Oktay rakip defansı çalımladı. Gerilerden gelen Tayfur'a adeta al da at dercesine bıraktı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Tayfur, kalecinin altından topu filelere gönderdi: 2-0.

41. dakikada Erkan'ın pasıyla hareketlenen Ohen sağ kanatta Tran'ın yanından süratle geçti. Ceza alanı içerisine yaptığı ortaya Oktay nefis yükseldi. Kafayla skoru 3-0 yaptı.

54. dakikada Erkan'ın ortasını takip eden Mehmet ve Oktay ceza alanına girdi. Hakem pozisyonu ofsayt gerekçesiyle iptal etti.

58. dakikada Mehmet'in pasıyla buluşan Erkan, topu Oktay'a çıkarttı. Bu oyuncunun röveşata vuruşu kale yerine auta gitti.

60. dakikada Oktay orta alandan nefis çalımlarla indi. Topu Mehmet'e bıraktı. Bu oyuncu topu boş kale yerine kaleciye nişanladı.

63. dakikada Valerenga gole kavuştu. Haug'un kornerden gelen ortasına defansın arasından yükselen Haraldsen kafayla topu filelere gönderdi: 3-1.

67. dakikada Kaasa, Beşiktaş defansıyla adeta dalga geçti. Topu söke söke götürdü ve ağları havalandırdı: 3-2.

73. dakikada Villugrein'in pasını takip eden Carew, Beşiktaş defans oyuncularını rüzgar gibi geçti. Kaleci Fevzi'yi de ekarte edip skoru belirledi: 3-3.

STAT: İnönü

HAKEMLER: Edgar Steinborn (***), Thorsten Bastian (***), Thomas Borchert (***) (Almanya Federasyonu)

BEŞİKTAŞ: Fevzi (*)- Ali Eren (*), Sellami (*), Alpay (*) (Dk.75 Nihat *) - Ertuğrul (*), Del Solar (**), Mehmet (*), Aydın (*) (Dk.28 Erkan *), Tayfur (*) - Oktay (***), Ohen (*) (Dk.64 Serdar *)

YEDEKLER: Ekrem, Ayhan, Savaş, Hikmet

VALERENGA: Krogstad (**)- Walltin (***), Haraldsen (***), Kiolner (***), Tran (***)- Haug (***), Villugrein (***), Levernes (***), Howi (***), Reisnes (***) (Dk.46 Kaasa ***)- Carew (****)

YEDEKLER: Ronningen - Thorsen, Odeggard, Kuvizek, Mirkoviç, Bernsten

GOLLER: Dk.8-41 Oktay, Dk.39 Tayfur, Dk.63 Haraldsen, Dk.67 Kaasa, Dk.73 Carew

SARI KART: Ali Eren



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!