Kapıdan döndük

Güncelleme Tarihi:

Kapıdan döndük
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2002 02:57

UEFA İcra Kurulu tarihi seçimi dün Cenevre'de gerçekleştirdi. 5 aday evsahipliğini geride bırakan Yunanistan-Türkiye ortak adaylığı, EURO 2008'in evsahipliğini finalde Avusturya-İsviçre ortak adaylığına kaptırdı.

Düşümüz son buldu

2000 yılından beri kurduğumuz Yunanistan ile ortak Avrupa Futbol Şampiyonası evsahipliği düşümüz dün İsviçre'nin Cenevre kentinde son buldu. UEFA İcra Kurulu, saatler süren değerlendirme ve seçim toplantısı sonunda 7 aday proje arasında 2008'deki 11. Avrupa Şampiyonası'nın adaylığını Avusturya-İsviçre ortaklığına verdi.

İlk tura katılmadılar

Türkiye-Yunanistan adaylığı yanı sıra Danimarka-Finlandiya-Norveç-İsveç, İskoçya-İrlanda ve Hırvatistan-Bosna Hersek ortaklıkları ile Rusya ve Macaristan adaylıkları da seçim sonunda hayal kırıklığı yaşadı. UEFA İcra Kurulu'ndaki ülkeleri aday olan üyeler seçimdeki ilk tura katılmadı.

8 kişilik heyet...

İspanyol Angel Maria Villar Llona yönetiminde toplanan ve Geoffrey Thompson (İngiltere), Mathieu Sprengers (Hollanda), Marios Lefkaritis (Kıbrıs Rum Kes), Gerhard Mayer-Vorfelder (Almanya), Joseph Mifsudof (Malta), Michel Platini (Fransa), Henri Roemer'den (Lüksemburg) kurulu 8 kişilik heyet birer birer adayları eledi.

Avusturya-İsviçre

Finale Avusturya-İsviçre ile Türkiye-Yunanistan adaylıkları kaldı. Bu seçime ülkeleri aday olduğu için Şenes Erzik ile İsviçreli üye katılmadı. UEFA'nın İsveçli başkanı Lennart Johansson basın toplantısında Avusturya-İsviçre adaylığının EURO 2008'in evsahipliğini kazandığını açıkladı. Adaylığımızın kaybetmesinde Yunanistan'ın 2004 Olimpiyatı'nı düzenleyecek olması da etkili oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!