Kanada'da Nash kadroda yok

Güncelleme Tarihi:

Kanadada Nash kadroda yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2010 12:44

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek ülkelerden Kanada, (D) Grubu'nda, Lübnan, Litvanya, Yeni Zelanda, İspanya ve Fransa'nın rakibi olacak.

D GRUBU'NDA SON DURUM

İSPANYA'NIN KADROSUNDA PAU GASOL YOK

LÜBNAN ŞAMPİYONAYA  MÜTEVAZİ KADROSUYLA KATILIYOR

LİTVANYA'YI ZORLU MAÇLAR BEKLİYOR

YENİ ZELANDA SÜRPRİZ PEŞİNDE

FRANSA İDDİALI GELİYOR

Şampiyonaya NBA yıldızı Steve Nash'den yoksun gelecek Kanada'nın başantrenörü, aday kadrosu, öne çıkan oyuncuları ve dünya şampiyonaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

BAŞANTRENÖR

Kanada'da 1960 yılında doğan Leo Rautins, antrenörlük kariyerine başladığı 2005 yılından bu yana ülkesinin milli takımını çalıştırıyor.

Oyunculuk kariyerinde Kanada Milli Takımı'nda forma giyen en genç oyuncu olma özelliğini taşıyan Rauntins, bu unvanı 16 yaşındayken elde etmişti. Leo Rautins, antrenör olarak Kanada Milli Takımı ile 2009 FIBA Amerika Şampiyonası'nda dördüncülük elde etti.

ADAY KADRO VE ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

NBA takımlarından Miami Heat'de forma giyen Joel Anthony, Kanada Milli Takımı'nın 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'ndaki en büyük kozu olacak.

Ülkesinin milli takım formasını ilk kez 2008 yılında giyen Anthony, takımının hem savunmada, hem de hücumdaki en etkili ismi olarak göze çarpıyor.

Miami Heat'de 2007 yılından bu yana forma giyen Joel Anthony, NBA'de gelecek sezon LeBron James, Dwyane Wade ve Chris Bosh gibi yıldız oyuncularla birlikte mücadele edecek.

Kanada'nın 15 kişilik aday kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Jermaine Anderson, Joel Anthony, Ryan Bell, Denham Brown, Jermaine Bucknor, Aaron Doornekamp, Olu Famutimi, Michael Fraser, Levon Kendall, Tyler Kepkay, Kyle Landry, Kelly Olynyk, Andy Rautins, Robert Sacre, Jevohn Shepherd.

DÜNYA ŞAMPİYONALARI GEÇMİŞİ

FIBA'nın en eski üyelerinden biri olan Kanada, bu önemli organizasyona 1936 yılında dahil oldu. 2009 FIBA Amerika Şampiyonası'nı 4. sırada tamamlayan Kanada, FIBA dünya sıralamasında 19. basamakta yer alıyor.

Tarihinde önemli uluslararası organizasyonlarda yer alan Kanada, buna rağmen büyük başarılar kazanabilmiş bir ülke değil. Bu yıl Porto Riko'da düzenlenen 2009 FIBA Amerika Şampiyonası'nda Türkiye vizesi alabilmek için mücadele eden Kanada, beklentilerin çok üstünde bir performans ortaya koyarak şampiyonayı 4. Sırada bitirmiş ve 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'na katılma hakkı elde etmişti.

Porto Riko'da düzenlenen şampiyonada (A) Grubu'nda yer alan Kanada, ilk maçında Meksika'yı 95-40 yenerken, ikinci maçında da Virgin Adaları'nı 87-67 mağlup etmeyi başardı. Bu iki karşılaşmanın ardından Uruguay'a 71-69, Porto Riko'ya da 90-70 mağlup olan Kanada, daha sonra da Arjantin'e 67-51, Brezilya'ya da 68-59'luk skorlarla boyun eğmişti. Arka arkaya alınan yenilgilere rağmen ümidini kaybetmeyen Kanada, Panama'yı 97-65, Dominik Cumhuriyeti'ni de 80-76 mağlup ederek ilk 4 takım içinde kendisine yer buldu. Son iki maçında Brezilya'ya 73-65, Arjantin'e de 88-73 yenilen Kanada, FIBA Amerika Şampiyonası'nı 4. sırada tamamladı ve Türkiye'ye gelmeye hak kazandı.

FIBA Amerika şampiyonalarında 1980 yılından itibaren yer almaya başlayan Kanada, ilk kez katıldığı bu şampiyonayı gümüş madalya ile noktalarken, 1984 ve 1988 yıllarında ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Dünya şampiyonalarının köklü ekiplerinden biri olan Kanada, bu önemli organizasyona toplam 12 kez katılma ve bir kez de evsahibi olma başarı gösterdi.

İlk kez 1954 yılında şampiyonada yer alan Kanada, Brezilya'daki şampiyonayı 7. sırada bitirdi. Kanada, şampiyonaya bugüne kadar 12 kez katılmasına karşın, kürsüye çıkma başarısı gösteremedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!