Kalpleri İstanbul kadar büyük

Güncelleme Tarihi:

Kalpleri İstanbul kadar büyük
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2008 01:38

AVRUPA Kupası’ndaki Türk-Alman yarı finalinin yankısı kıta sınırlarını aşarak Amerika ve Asya’ya kadar uzandı. Avrupa kamuoyu ve medyası bütün dikkatini, finalden bile daha çok ilgi çeken bu maça çevirirken, ABD gazeteleri de Avrupa’daki tarihi geceye ilgisiz kalmadı. Hindistan basını da öyle.

New York Times (ABD): Amerikan NYT gazetesi’nin Berlin muhabiri Nicolas Kulish, Türk-Alman maçını iyice masaya yatırıp, bu Avrupa Kupası’nda milliyet, köken ve oynanan takımların ne kadar karıştığını yazdı. "İş, Türk ve Alman takımlarına geldiğinde bir futbol maçı, sadece futbol maçı değildir" diye söze giren muhabir şöyle devam ediyor: "Türkiye, Alman takımının karşısına çıktığında doğma büyüme Almanyalı iki oyuncusu olacak; Hamit Altıntop ve Hakan Balta. Avrupa kupalarında ülkeler komşu komşuya oynadığı için maçlar daha şiddetli ve keskin oluyor. İşte bu çılgınlık şimdi doruğa çıkmış bulunuyor.

Hindustan Times (Hindistan): "Alman milli takımı kupanın favorilerinden Portekiz’i, kupadaki en iyi oyunuyla yendikten sonra kendine hayli güveniyor. Türkiye ise üç mucizeden sonra en çok mucizelere inanıyor. Ancak Türk tarafının en az yedi oyuncusu eksik. Şu mükemmel Türk takımının en iyi oyuncularıyla Almanya karşısına çıkamaması gerçekten çok yazık. Türk milli takımının çelik gibi sinirleri ve İstanbul kadar büyük bir kalbi var."

Bu gece toruna anlatılır

Die Zeit (Almanya): Alman Die Zeit Gazetesi, Almanca’nın yanı sıra Türkçe "El ele finale" başlığını attığı dünkü haberinde, "Bu gece dev bir parti olacak. Çılgın bir gece yaşayacak insanlar, gelecekte bu geceyi çocuklarına ve torunlarına anlatacaklar. Ancak sonuçta hangi renk kombinasyonu egemen olacak, hangi melodi çalacak henüz bilmiyoruz." Almanya’nın ünlü Türk yazarlarından Feridun Zaimoğlu da Zeit gazetesine verdiği röportajda, Alman milli takımından "bizim takım" diye söz ediyor, ancak Almanya Türkiye’ye gol atarsa pek de sevinemeyeceğini söylüyor. "
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!