Kalli'den kaçamak cevap

Güncelleme Tarihi:

Kalliden kaçamak cevap
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2008 17:09

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, sarı kırmızılı takımın Club Brugge ile oynadığı hazırlık maçında hakemle tartışarak sarı kart gören Hasan Şaş'ı Çaykur Rizespor kadrosuna almadı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Çaykur Rizespor ile yapacağı karşılaşmanın kadrosunda çok büyük değişikliklerin olmayacağını ifade eden Feldkamp, "Çarşamba günü oynanan Brugge maçında olumlu gördüğüm bazı gelişmeler olmuştu. Çarşamba günü oyuncularımın hepsi oynadı. Carrusca'daki gelişmeler olumlu.

Kendisinden bilhassa takımımızın sol kanadına katkı sağlar diye beklentilerim var. Hasan Şaş kadroda olmayacak. Carrusca lehine o kararı verdiğim için Hasan Şaş kadroda yer almayacak. Çünkü sol kanatta değil, ama sağ kanatta oynayabilecek başka oyuncularım da mevcut" dedi.

"Hasan'ın, Brugge maçında gördüğü gereksiz kartın bu kararınızda etkisi var mı" şeklindeki bir soru üzerine Feldkamp, "Evet var. Bunlar önemli konular.

Hiçbir hoca sahada on kişi kalmak istemez. Ben de istemiyorum. Ona ihtiyacım olduğunda yine aramızda olacak. Sadece bu haftalık böyle bir karar verdim" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, "Hasan göndermek istediğiniz oyuncular arasında mıydı" sorusuna ise Alman teknik adam şu cevabı verdi:

"Evet bu soruyu bekliyordum. Ben konuyu yönetimimiz de konuştum. Sizlerle paylaşmayacağım."

Devre arasını değerlendiren teknik direktör Feldkamp, "İlk yarı oldukça yüksek tempoda oynanmış bir ilk yarıydı. Aslında konunun uzmanı doktorlarımız da, devre arasında bir haftalık bir dinlenmenin yeterli olmayacağı yönünde tıbbi açıdan açıklamalarda bulunabilirler. Mutlaka milli takımı ilgilendiren bir program olduğu için bu devre arası kısa tutuldu. Ama şunu unutmamak lazım ki, devre arasında yenilenmeyi iyice yapmamış oyuncularımız Avrupa Şampiyonası'nda oynamak zorunda kalırlarsa, iyi dinlenmedikleri için bazı sakatlıklar yaşayabilirler ya da yoğun yüklenmeden dolayı performansları düşebilir. Temenni ediyorum ki hiçbir sakatlık olmaz.
Ama olursa, bu konunun önemi daha çok ortaya çıkar" şeklinde konuştu.

Feldkamp, takımın şu anki durumu ve transfer konusuyla ilgili şöyle konuştu:

"Bugünkü antrenmanda Okan'la beraber sahada 20 oyuncumuz vardı. Okan şu an oynayacak seviyede değil, ama takıma dönüyor olması ve bizle beraber olması bana ayrı bir keyif verdi. Önümüzdeki üç hafta içinde yapmamız gerekenleri biliyoruz. Bütün bu yapılacakların içinde transfer konuları da var. Ocak sonunda transfer dönemi bitiyor. Daha şimdiden isterdim ki bu dört oyuncu aramıza katılmış olsun ve çalışmaları beraber yapmış olalım ki, onlarında takıma uyumu tamamlanmış olsun. 6 Kasım'dan itibaren hem kulübümüz, hem yönetim kurulumuz, hem de menajerimiz transfer konusundaki düşüncelerimi biliyorlar. Hangi mevkilerde düşüncelerim olduğunu biliyorlar. Bununla beraber bizim göndermek istediğimiz oyuncular hakkında da düşüncelerimi biliyorlar. Bu konuşmaları yaparken de Linderoth , Lincoln ve Ayhan'ın eksikliğinden değil, tamamen üst düzey bir takımın oluşturulması konusunda düşüncelerimi onlarla paylaştım. Ay sonuna kadar üç haftalık bir süre var. O süre içindeki gelişmelerde bu hedeflere ulaşma amacındayız. Süre tamamlanınca elimizdeki futbolcularla o seviyeye bu takımı nasıl getirebilirim, hep birlikte izleyeceğiz. Bu konularda da mutlaka sizin ilginiz olduğu için açıklama yapayım istedim. Bunlar paylaşılmış düşünceler.

Haberin Devamı

Çalışmalarımız devam ediyor. Şu an puan cetvelinde Sivas ve Fenerbahçe'nin bir puan gerisinde, Beşiktaş'ın 2 puan önündeyiz. En iyi averaja sahip takım biziz. Mayıs ayının sonunda da yine başarılı bir şekilde puan cevtvelinde yerimizi almak ve onları geçmek istiyoruz."
Galatasaray Kulübü Doktoru Prof. Dr. Mehmet Kurtoğlu ise, sakat futbolcularla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Linderoth'la ilgili iki aylık bir serüvenimiz var. Kalçasında bir ağrısı vardı. Kıkırdak sorunu tespit etmiştik. Enjeksiyonlarla onu oynatmaya çalıştık. Ancak istediğimiz düzeyde oynayamayınca bu işin ameliyatla olmasına karar verdik. İsveç Milli Takımı için de çok önemli bir oyuncu olduğu için, milli takım doktoru ile de bu bilgileri paylaştık. Ameliyata karar verdik. Kalça ameliyatı artroskopik olarak dünyada çok az yapılabilen bir operasyon. Amerika'da Colarado'da bir doktor bulduk. Doktorumuz İlker Yücesir ile birlikte oraya gitti. Başarılı bir ameliyat oldu. Üç saat sürdü.

Haberin Devamı

Doktorun ifadesi ile dört ay içinde futbola döneceğini belirtti. Lincoln'de de devrenin sonunda bir sakatlık yaşadık. Son iki maçta oynayamadı. Bu sakatlıklar üzerine çok spekülasyonlar yapılmasına rağmen esas sebebi, baldır adelesine aldığı bir tekmeden dolayı oluşan kanamaydı. Adelesinin liflerinden bazıları kopmuştu. Sakatlığın normal seyiri, üç haftada iyileşmesiydi. Fakat devre arasının girmesi ve tatil olması nedeniyle tedavisi burada sürdürülemedi. Uzun süren uçak yolculukları ve Brezilya'ya gitmesi de tabiki yorgunluğunu etkileyen faktörlerdi. Ama devre arası tatilinin de futbolcunun en doğal hakkı olduğu için bu konuda bir şey söyleyemeyiz. Döndüğünde ağrısının ve ödeminin devam etmesi nedeniyle fizyotarapistle devam etmesine karar verdik. Brezilyadan kendisinin Schalke'ye getirdiği ve alışık olduğu fizyotreparisti ile tedavisini sürdürmek isteyince ve o da Antalya'ya gelince kendisini oraya gönderdik.

Haberin Devamı

Onunla birlikte birkaç seans yapması ve en iyi şekilde tedavi olması için, en doğru olanı yaptık. Hafta sonu dönecek ve tedavisine biz devam edeceğiz.

15 gün içinde eski haline gelerek sahalara dönecektir. Ayhan ise sezonun başından itibaren kasıklarından şikayet etmekteydi. Milli maçlarda da ağrıları artınca kasık fıtığı olduğunu tespit ettik. Daha önce Almanya'da olduğu sol kasık fıtığı ameliyatı nüksetti ve ayrıca sağ kasığında da bir sorun çıktı. Ayrıca fubis hastalığı da vardı. Kasık fıtığıyla birlikte fubis cerrahisini de gerçekleştirdik. Her iki kasığından da ameliyat oldu. Üç ay rehabilitasyon dönemi gerekiyordu. Üç ay tamamlandığında gayet iyi bulduk.

Haberin Devamı

Fakat antrenmanlar esnasında ufak ağırlar hissedince yeniden teste tabi tuttuk. Adelesini kuvvetli görmeyince bir 15 gün daha salonda çalışmasına karar verdik. 10 gün içinde o da sahalara dönecek."

GALATASARAY, ÇAYKUR RİZESPOR MAÇININ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Bu arada Galatasaray, yarın Çaykur Rizespor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Sarı kırmızılı futbolcular, kısa bir kondisyon çalışmasından sonra top kapma ve saklama idmanının yaptı. Çalışma, çift kale maçla sona erdi.

Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Okan takımla çalışmalara katılırken, PAF takımdan alınan Semih ise takımdan ayrı koşu yaptı. Antrenmana, sakatlıkları bulunan Ayhan ile Antalya'da fizyoterapist eşliğinde çalışan Lincoln katılmadı.
Galatasaray kafilesi, akşam saatlerinde uçakla Trabzon'a giderek, Çaykur Rizespor maçı için kampa girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!