Kalıcı tesis istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kalıcı tesis istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2006 00:00

İkincisini yaptığımız İstanbul Cup’ın en büyük sorunu, kalıcı bir tesisin olmaması. İki yıldır göçebe hayatı yaşıyoruz. Formula 1 gibi İstanbul’a sürekli kalacak bir tesis istiyoruz.

TEM Otoyolu’ndaki Atışalanı Mevkii’nde Garanti Koza İnşaata ait iki gökdelen var. Gökdelenin birinin dışını ’2005 İstanbul CUP’ tekler şampiyonu Venus Williams’ın kocaman bir fotoğrafı süslüyor. Binanın 34. katına çıktığımızda neredeyse her katta inşaat işlerinin bütün hızıyla sürdüğünü gördük. Girdiğimiz ofiste inanılmaz bir iş trafiğiyle karşılaştık. Burası İstanbul Cup’ın organize edildiği idari merkez. Aradığımız kişi, Coşkun Erginer. Kendisi İstanbullu, hobi olarak da tenis oynuyor. Ve esas mesleği elektrik mühendisi.

Bu sene ise İstanbul Cup’ın Genel Koordinatörlüğü’nü üstlenmiş. Odasına girdiğimde Erginer’in, Sharapova ve kafilesinin otel odaları rezervasyonundan, gelen tenisçilerin "çamaşırhane nerede?" sorusuna, İpek Şenoğlu’nun telefon mesajlarından, turnuvada kullanılacak olan tenis toplarının temininden tutun da, inşaat ile ilgili tüm konulara yanıt vermeye çalıştığını fark ettim. Olayın olumlu yanı ise Erginer’in tüm bu işlere pozitif bir heyecan ile çözüm getirmesi.

Geleceği düşünüyoruz

Bu kadar patırtı gürültü ve iş stresi arasında, kendisine Türkiye’nin Garanti Koza ve İstanbul Cup ile ilgili oluşan "Devletten arsa tahsisi" konusundaki can alıcı ilk soruyu yöneltip, sohbetimize başladık.

Verdiği yanıt açık ve netti:

"İstanbul Cup’ın gerçek projesi 10 milyon dolarlık bir bütçe. Bu bütçe içerisinde en az 30 adet kort, 5 bin metrekarelik fitness merkezi, diğer sportif üniteler ve sosyal tesis yer alıyor. Biz, düşündüğümüz bu tesiste İstanbul Cup Turnuvası’nın yanı sıra, bir de tenis akademisi kurmak istiyoruz. Ayrıca bu komplekse de, insanları üye yapıp gelir elde etmek istiyoruz. Böylece bu tenis merkezi, Türk tenisine de inanılmaz büyük bir fayda getirecektir."

Zarar edeceğiz

Erginer
şöyle devam etti: "Bu yılki İstanbul Cup bütçesi 2.5 milyon dolar civarında. Bunun yüzde 10’luk tutarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşılıyor. Diğer gelirlerimiz de televizyon yayın hakları, sponsorlar ve bilet satışlarından elde edeceğimiz miktar. Ancak, bu meblağın 1.5 milyon doları fazla geçmeyeceğini tahmin ediyorum. Dolayısıyla turnuva sonunda zarar edeceğimizi şimdiden görebiliyoruz. 27 bin 500 bilet bastırdık. Turnuva süresince de 22 bin seyircinin gelmesini bekliyoruz. İstanbul Cup organizasyonunda 65’i idari olmak üzere toplamda 250 kişi görev yapmakta.

Türk tenisine destek

İstanbul Cup’ın, Türk tenisine de çok ciddi bir geri dönüşümü var. İstanbul Cup A.Ş olarak ilk iki günde elde edeceğimiz bilet satışlarını Türk Eğitim Vakfı’na bağışlıyoruz. Bu miktar takribi 25 bin dolar civarında. Böylece Türk Eğitim Vakfı da Tenis Federasyonu’nun gözetiminde tenise kabiliyetli çocuklara burs verecek. Türk Tenis Federasyonu’na da ayrıca 25 bin dolarlık bir katkımız olacaktır.

Türk tenisine verdiğimiz tüm bu desteklere rağmen bu sene ikincisini yaptığımız İstanbul Cup’ın en büyük sorunu kuşkusuz İstanbul Cup’a ait kalıcı bir tesisin olmaması. 2 yıldır göçebe hayatı yaşıyoruz. Bizde örneğin Formula 1 gibi İstanbul Metropolü’nde sürekli kalacak bir tesis istiyoruz."

Wild Card’la ana tabloya

İstanbul Cup’ta İpek Şenoğlu, tekler ana tabloya Wild Card (organizatör kontenjanı) alan tek Türk tenisçimiz. İpek ayrıca dünyanın 13 numara ve İstanbul Cup’ın 2 numaralı seribaşı Rus Anastasia Myskina ile çiftler ana tablosunda mücadele edecek. Pemra Özgen ise çiftler ana tablosunda dünyanın 34 numarası Rus Anna Chakvetadze ile beraber mücadele edecek. Pemra ayrıca ön elemelerde teklerde Wild Card aldı. Ön elemelerde kontenjan alan diğer iki oyuncumuzun adı ise Çağla Büyükakçay ve Eylül Benli.

Bilet fiyatları

20 Mayıs’a kadar geçerli fiyat kategorileri şöyle: Tam (İndirimli ön satış): Elemeler 20 YTL, 1. ve 2. tur 25 YTL, çeyrek finaller: 50 YTL, yarı finaller: 75 YTL, final: 100 YTL, Kombine: (1/4, 1/2, Final) 200 YTL, %10 İndirimli (60 yaş üzeri): Elemeler: 18 YTL, 1. ve 2. tur: 22.50 YTL, çeyrek finaller: 45 YTL, yarı finaller: 67.50 YTL, final: 90 YTL, Kombine (1/4, 1/2, Final): 180 YTL.

İstanbul Cup’a Katılanlar (İlk 8)

OyuncuÜlke Sıralaması

1-Maria SHARAPOVA(RUS)4

2-Anastasia MYSKINA(RUS)13

3-Anna-Lena GROENFELD(ALM)15

4-Anna CHAKVEDATZE(RUS)34

5-Shahar PEER(İSR)35

6-Sania MIRZA(HİN)37

7-Mara SANTANGELO(İTA)41

8-Jelena KOSTANIC(HIR)43
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!