Kaleciler

Güncelleme Tarihi:

Kaleciler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Suskun golcüler ve ne zaman ne yapacakları belli olmayan kaleciler. Maç öncesi Göztepe'nin de, Denizli'nin de sorunları aynıydı. Golcü ve kalecilerin performansı, derbinin sonucunu da belirleyecekti. Nitekim öyle de oldu.

Göztepe geçmiş maçların aksine hücumu daha çok düşünerek oyuna başladı. Rakibin kapanacağını düşünen, kadrosunda yabancıları bulunmayan Denizli, ilk 25 dakikada inanılmaz bocaladı. Göztepe Burak'la üç net gol pozisyonunu harcarken, Süleyman'ın iki inanılmaz hatasından birini gole çevirdi. İlkinde Remzi frikik kullandı Süleyman kucağından topu öyle bir kepçeledi ki, meşin yuvarlak üst direği sıyırarak kornere gitti. İkincisinde Süleyman'ın hatasına Ümit de ortak olunca, gol geldi. Süleyman topu elle Ümit'e atmak isterken, Remzi araya girdi ve büyük hatayı affetmedi. Göztepe'nin oyunun bu bölümünde üç-dört farklı skoru yakalayıp sonra da keyfine bakması işten bile değildi.

Sonra roller birden bire değişti. Muhammet'in topu iğne deliğinden geçirerek kalabalık defansın arasından filelere göndermesi, Denizlispor'u canlandırdı. Bu kez Burak gibi Veysel gol kaçırma yarışına girerken, Kaleci Bülent de Süleyman'ı aratmadı. Kingson'un milli maç nedeniyle ülkesine gitmesi sayesinde formayı kapan Bülent, büyük gaf yaptı. Aslında biraz da mecbur kaldı. Veysel kontra bir topla tek başına gole giderken, Bülent ceza sahası dışında topu elle keserek kırmızı kart gördü. Göztepe'nin on kişi kalması yetmezmiş gibi, Jarabinsky de çıkaracağı oyuncu seçiminde bence büyük yanlışa düştü. Gol atamasa bile pozisyona giren Burak yerine Ludek'in kenarı alınması daha mantıklı olurdu.

Denizlispor oyunun kalan bölümünde üstünlüğü ele aldı. İkinci yarıya Ludek'i de çıkarıp, Fernandez'le başlayan Jarabinsky yine kapanacağını, golü kontrataklara bırakacağını gözler önüne serdi. Deplasmanda olmasına rağmen Ali Işık'ı da oyuna sokarak forveti üçleyen Denizlispor, cesur futbolunun ödülünü 4 gol ve 3 puanla alarak kötü gidişe nokta koydu.

Altı puanlık maçları kaybetmeyi adet haline getiren Göztepe'nin işi gerçekten zor. Yönetimin gerekli önlemleri almaktansa beklemeyi tercih etmesi düşündürücü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!