Kağıttan uçakların pilotları, Türkiye için yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Kağıttan uçakların pilotları, Türkiye için yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 12:43

Eğlenmek için bazı zamanlarda kağıttan yapıp uçurulan kağıt uçaklar için düzenlenen yarışmalara katılan binlerce “kağıt uçak pilotu”, dünya şampiyonu olmak için kıyasıya yarışıyor. Avusturya'da yapılacak kağıt uçak yarışmasının dünya finali için Türkiye'den de pek çok kişi bu mücadele için çalışıyor.

“Dünya havacılık tarihinin en ilginç yarışmalarından biri” olarak anılan kağıt uçak yarışmasının (Red Bull Paper Wings) dünya finali, mayıs ayında Avusturya'nın Salzburg kentinde yapılacak. Bu finalde Türkiye'yi temsil etmek için Türkiye'nin dört bir yanından kağıt uçak pilotları aranıyor.

Redbull Alan Pazarlama Müdürü Çağdaş Yaltı, bir dönem Çin'de vakit geçirmek için yapılan kağıt uçakların günümüze kadar çok yol katettiğini ve artık vakit geçirmekten öte eğlenceli bir yarışa dönüştüğünü söyledi.

Dünya havacılık tarihinin, A4 kağıdından yapılmış kağıt uçak pilotlarının mücadele ettiği yarışmayla 2006 yılında tanıştığını ifade eden Yaltı, şunları kaydetti:
“Bu yıl uluslarası Red Bull Paper Wings'in üçünçüsü mayıs ayında Salzburg'da yapılacak. Dünyanın dört bir yanından binlerce yetenekli pilot, bir A4 kağıtla hayallerini nasıl kanatlandırabileceklerini gösterecekler. Dünyanın 80 ülkesinden gelecek kağıt uçak pilotları ülkelerini temsil edecekler. Kağıt uçak meraklılarını heyecanlandıran Red Bull Paper Wings'de uçacak olan pilotların en uzun uçuş mesafeleri ve en uzun havada kalma süreleri Uluslararası Kağıt Uçak Birliği (Paper Aircraft Association-PAA) ve Guinnes Rekorları tarafından da kabul edilecek ve böylece tarihe geçecekler.
Bugüne kadar Antalya, Balıkesir, Çanakkale ve Edirne'de elemeler yaptık, elemelerimiz devam ediyor. Elemeler sonunda Türkiye'yi dünya finallerinde temsil edecek kağıt uçak pilotlarını seçeceğiz.”

Kağıt uçak yarışmalarının Amerika'da çok popüler olduğunu anlatan Çağdaş Yaltı, geçen yılki dünya finallerinde Türkiye'nin de akrobasi kategorisinde ilk 10'a girdiğini anımsattı.

Yaltı, en uzun mesafede kağıt uçak uçurma rekorunun ise bir süre önce 64 metrelik mesafeyle Amerika'da kırıldığını da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!