Kafaları çalışıyor!

Güncelleme Tarihi:

Kafaları çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2007 00:00

Süper Lig’de bu sezon iki futbolcu, farklı meziyetleriyle ön plana çıkıyor. Biri, 7 golle krallık yarışında zirveye yerleşen Sivassporlu Mohammed. Diğeri, 1.65’lik boyuyla kafa golleri atan Ankaragücü’nün sambacısı Jaba.

FENERBAHÇE, ezeli rakibi Beşiktaş’ı Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 2 bin 442 gün sonra yenerek Kadıköy fobisine son verdi. Ancak, 90+5’te verilmeyen Beşiktaş golü, derbide çıkan sonucu gölgede bıraktı. G.Saray, son dakikada gelen ofsayt golüyle liderliğini sürdürürken, Kasımpaşa’ya fark atan Sivasspor zirveye yeniden ortak oldu. Ç.Rizespor’un sahasında Vestel Manisaspor’a 4-1 kaybetmesinden sonra adeta kıyamet koptu. Süper Lig’de 11. haftanın özeti bu...

Ligimizde bu sezon iki futbolcu, farklı meziyetleriyle ön plana çıkıyor. Biri, zirvenin ortağı Sivas’ın 7 golle krallık yarışında ilk sıraya yerleşen 33’lük yıldızı Mohammed Ali Kurtuluş. Diğeri, 1.65’lik boyuyla bu sezon ligde ve kupada 4 kafa golü atan Ankaragücü’nün Brezilyalı forveti Jaba.

Futbol, akıl oyunu!


1974 yılında Belçika’da doğan ve futbola orada başlayan Mohammed Ali, top tekniği, milimetrik pasları, mesafe tanımaksızın attığı şutlar ve şık golleriyle ön plana çıkıyor. İki kez ağlarını havalandırdığı Kasımpaşa’ya 40 metreden attığı gol uzun süre hafızalardan silinmeyecek güzellikteydi.

Ankaragücü’nün 1.65’lik bücürü Silvinho Jaba, 3’ü ligde, 3’ü kupada olmak üzere bu sezon 6 gol attı. İşin ilginç tarafı, o kısacık boyuna rağmen bu gollerden 4’ünü kafayla (ligde Sivas ve OFTAŞ, kupada Tepecik Bld ve D.Bakır DİSKİ maçlarında 1’er kez) atmış olması.

Her iki oyuncu da futbolun öncelikle kafa işi olduğunu herkese gösteriyor.

HAFTANIN

ALTINKARMASI


Oğuzhan...........(Konyaspor)

Gökhan Gönül.......(F.Bahçe)

Servet...................(G.Saray)

Allyson.............(Denizlispor)

Roberto Carlos.......(F.Bahçe)

Sumulikoski........(Bursaspor)

Ceyhun...........(Trabzonspor)

Delgado................(Beşiktaş)

Mohammed Ali....(Sivasspor)

Mehmet Yıldız......(Sivasspor)

Holosko............(V.Manisa)


Kart Raporu:

KIRMIZI KART: Kürşat (Ç.Rize) SARI KART: Hürriyet (Ank.Spor), Eren (G.Birliği), Efe (İst.BŞ.Bld.), Fransergio (K.Paşa), Cangele (Kayseri)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!