Kadro tecrübeli ancak bir golcü var

Güncelleme Tarihi:

Kadro tecrübeli ancak bir golcü var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2014 11:28

Almanya Milli takımı, FİFA 2014 Dünya Kupası öncesi son bir hazırlık maçı yapacak, ardından da kampa girecek.

Haberin Devamı

Cuma akşamı Ermenistan ile Mainz’da oynanacak maç, Panzerlerin, şampiyona öncesi son karşılaşması olacak. Bu maçtan bir gün sonra da 23 futbol­cudan oluşan milli takım Brezilya’ya uçacak

Kadro tecrübeli ancak bir golcü var
. Brezilya’da 7 Haziran’da kampa girecek olan Almanlar, şampiyona­daki ilk milli maçını 16 Haziran’da oynayacak. Panzerlerin gruptaki ilk maçı Portekiz ile. İkinci maçını 21 Haziran’da Gana ile yapacak olan Almanya, grubunda­ki son maçını ise 26 Haziran’da Amerika Birleşik Devletleriyle oynayacak.

DAHA TECRÜBELİ
Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, Güney Afrika’da düzenlenen FİFA 2010 Dünya Kupası kadrosunda yer alan 11 futbolcuyu bu yılki şampiyonanın kadrosu­na da dahil etti. Alman milli takımının kadrosu daha bir önceki turnuva­ya göre daha tecrübeli. Kadroda bulunan 23 futbolcunun milli takım forma giyme ortalaması 42.3. Bu rakam 2010 Dünya Şampiyonası’nda 28.5’ti. Kadroda yer alan futbolcular arasın­da en çok formayı giyen Klose. En az milli takımda oynayan ise Durm. 35 yaşın­daki Klose şimdiye kadar tam 131 maçta milli forma giyerken, Dortmund’lu defans oyuncusu 22 yaşındaki Erik Durm ise sadece bir kez milli takım formasıyla oynadı. Takımdaki en genç futbolcu ise 20 yaşındaki Draxler ile Ginter. Almanya’nın 2010 Dünya Şampiyonası kadrosun­da iki Türk kökenli fut­bolcu bulundurulurken, bu kez sadece bir futbol­cu kadroda yer alıyor. Güney Afrika’daki tur­nuvaya Mesut Özil ile Serdar Taşçı kadroda kendisine yer bulmuştu.

TEK GOLCÜ KLOSE
Bu yılki şampiyonaya ise İlkay Gündoğan sakatlığı nedeniyle çağrılmayınca kadroda bir tek Arsenal’lı Mesut Özil yer alabildi. 25 yaşındaki Mesut, 2010 Dünya Şampiyonası’nda Gana’ya attığı mükem­mel golle Almanya’ya turu getirmişti. Mesut Özil, 54 kez milli takım forması giyerek kadro­da bulunan tecrübeli futbolcular arasında yer alıyor. Kadrodaki futbol­cular arasında Mesut en çok milli takım forması giyen altıncı futbolcu.

Löw, 23 kişilik milli takım kadrosuna bir tek golcü aldı. Lazio’da forma giyen Miroslav Klose’ye sadece golcü olarak kadroda yer veren Löw, 2010 Dünya Şampiyonası’nda ise tam dört golcü götürmüştü. Dört yıl önceki şampiyonaya Klose’nin yanı sıra Gomez, Kiessling ve Cacau da kadroda kendisine yer bulmuştu. Golcü olarak alınan Klose ise bu sezon çok başarılı olamadı. Klose, Seri A’da bu sezon sadece 7 gol atabildi. Klose 131 milli maçta ise tam 68 gol atma becerisi gösterdi. Löw, gol yollarında Schürle, Müller ve Götze’ye de güveniyor. Alman milli takımına en
Kadro tecrübeli ancak bir golcü var
çok futbolcu veren kulüp Bayern Münih oldu. Kaleci Neuer, Lahm, Schweinsteiger, Müller, Kroos ve Boateng ile birlikte tam yedi Bayern Münih’li futbol­cu kadroda yer alıyor. Bir önceki şampiyo­nada Dortmund’dan hiçbir futbolcu kadroda kendisine yer bulmaz­ken bu kez Sarı Siyahlı dört futbolcu şampiyo­naya gidiyor. Hummels, Reus, Grosskreutz ve kaleci Weidenfeller Dortmund’un milli takımdaki futbolcuları.

LÖW’ÜN TERCİHİ
Güney Afrika’daki şampiyonada yer alan tüm futbolcular Bundesliga takım­larından seçilmişti. Brezilya’daki şampiyo­naya katılacak kadro­da ise altı futbolcu Bundesliga dışından çağrıldı. Arsenal’dan üç, Real, Lazio ve Chelsea’den de birer futbolcu kadroya dahil edildi. 2010 Dünya Şampiyonası kadrosuna Löw, daha önce hiç dünya şampi­yonasına katıl­mayan 16 futbolcu götürürken bu kez bu sayıyı 12’de kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!