Kadınların yükselişi

Güncelleme Tarihi:

Kadınların yükselişi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 00:00

Futbolun erkek oyunu olduğu inancı, Almanya’da başlayan turnuva ile yıkılıyor. Almanya-Kanada maçı reyting rekoru kırarken, Mesut Özil’li erkek milli takımının 2010 Dünya Kupası izlenme oranlarını bile geride bıraktı.

Haberin Devamı

ÖNCEKİ gün Almanya’da başlayan FIFA Kadınlar Dünya Kupası büyük ilgi görüyor. Şampiyonun, 17 Temmuz’da Frankfurt Commerzbank Arena’daki final maçı ile belli olacağı turnuvanın görkemi, neredeyse erkeklerin Dünya Kupası’nı bile geride bıraktı. Grup maçları dahi televizyonlarda reyting rekorlarını altüst etti. 

Erkekleri solladılar

Biletleri günler öncesinden tükenen Berlin Olimpiyat Stadı’ndaki Almanya-Kanada karşılaşmasını, tribünlerde 73 bin 680 kişi izledi. Ev sahibinin 2-1 kazandığı maçı, Alman televizyon kanalı ARD’nin başında ise tam 18 milyon kişi takip etti. Bu izlenme oranının bir rekor olduğu açıklandı. Öyle ki, 2010’da Güney Afrika’da yapılan Dünya Kupası’nda Mesut Özil’li Alman Milli Takımı’nın maçlarının reyting sıralamasında en fazla 10’uncu sırada yer almıştı.
Bundesliga’nın sürpriz ekibi Hoffenheim’ın sahası Sinshheim’da oynanan ve Fransa’nın Nijerya’yı 1-0 yendiği karşılaşmanın da televizyonda 3,2 milyon izleyici çekerken, statta ise 25 bin kişi önünde oynandı.

Haberin Devamı

Biletler tükendi

Şampiyonanın açılışını yapan Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve Başbakan Angela Merkel ile FIFA Başkanı Sepp Blatter’in de izlediği törenler bir hayli görkemliydi. Ev sahibi ve turnuvanın en büyük favorisi olarak gösterilen Almanya’nın, 30 Haziran’da Mönchengladbach’da Nijerya, 5 Temmuz’da da Frankfurt’ta Fransa ile oynayacağı sıradaki iki maçının biletlerinin de tamamen satıldığı açıklandı.

Marta’yı bir Türk tutacak

‘Kadın futbolunun Pelesi’ olarak adlandırılan Marta’nın takımı Brezilya, yarın Türk defans oyuncusu Yeşim’in formasını giydiği Avustralya ile karşılaşacak.

KADIN futbolunun en iyi oyuncusu olarak Brezilyalı Marta gösteriliyor. Ülkesinde lakabı “Etekli Pele” olan Marta, tam 5 kez FIFA tarafından “Dünyada Yılın En İyi Kadın Futbolcusu” seçildi. İşte Marta’lı Brezilya, yarın turnuvadaki ilk maçını Avustralya’ya karşı oynayacak. Avustralya Milli Takımı’nda ise bir de Türk kökenli oyuncu var. Başarılı bir savunma oyuncusu olan Yeşim Servet Uzunlar, yarın görev aldığı takdirde, kadın futbolunun en iyisini durdurmaya çalışacak. 22 yaşındaki Yeşim, Avustralya’nın FC Sydney takımında top koşturuyor. Bir defans oyuncusu olmasına karşılık 10 numaralı formayı giyiyor. 22 milli maçta 1 de golü var.

Haberin Devamı

6 takımın hocası kadın

KADINLAR Dünya Kupası’nda, 4 grupta 16 takım mücadele ediyor. Bu 16 milli takımdan 6’sını kadın teknik direktörler çalıştırıyor. İlk gün oynanan Almanya-Kanada maçı ise, iki kadın çalıştırıcıyı karşı karşıya getirdi.

Panzerleri 1999’dan beri yenen çıkmadı

FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın ev sahibi, Almanya 2003 ve 2007 yıllarındaki turnuvaların galibi. Dünya Futbol Şampiyonaları’nın son ikisinden zaferle çıkan Almanlar, Kanada karşısında aldıkları galibiyetle 13 maçlık yenilmezliğini de sürdürmüş oldu.
Bir beraberlik ve 12 galibiyeti art arda alan Almanya, son kez 1 Temmuz 1999 tarihinde Amerika’ya karşı 3-2 özel maçta kaybetmişti. Almanlar, Çin’de oynanan 2007 Dünya Kupası’nı ise 6 maçta hiç gol yemeden kazanmıştı.

Haberin Devamı

Kırık burunla gol attı

ALMANYA-Kanada maçında kadınların futbol tutkusunu gösteren ilginç bir de olay yaşandı. Rakibinin dirsek darbesiyle burnu kırılan Kanadalı Sinclair, teknik direktör tarafından oyundan alınmasına itiraz etti. Nitekim kadın futbolcu, 82’nci dakikada nefis bir gol attı. Maçın son dakikalarında bir de gol kaçıran Sinclair, bitiş düdüğüyle birlikte hastaneye kaldırıldı.

Düşmanların maçı: ABD-Kuzey Kore

TURNUVADA bugün çok ilginç bir karşılaşma var. Politik olarak iki ayrı kutupta yer alan Amerika Birleşik Devletleri ile Kuzey Kore milli takımları kozlarını paylaşacak. Kadınlar Dünya Kupası, Eurosport’tan yayınlanıyor.

Merkel futbol yazdı

Haberin Devamı

KENDİNİ, hemcinslerinin oynadığı maçın heyecanına kaptıran Alman Başbakanı Merkel, sık sık alkışlarla futbolculara destek verdi. Merkel, maçtan önce Bild am Sonntag Gazetesine, ‘Unvanı korumak için gerçek bir şans’ başlıklı bir köşe yazısı da yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!