Kadınlar Türkiye Kupası kuraları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Türkiye Kupası kuraları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2013 17:13

Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Kasapoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbol Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, genel sekreter Ali Özsoy, takım temsilcileri ve davetliler katıldı.

Haberin Devamı

Kura çekiminin ardından 8'li final eşleşmeleri ve tarihleri şu şekilde oluştu:

7 Ocak Salı 2014:

Galatasaray Odeabank-Beşiktaş
Konak Belediyesi-Adana Botaş

8 Ocak Çarşamba 2014:

Kayseri KASKİ-Mersin Büyükşehir Belediyesi
Tarsus Belediyesi-Fenerbahçe

Kura çekiminde açılış konuşmasını yapan TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, 2014 yılında Türkiye'de düzenlenecek FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nı da gözönünde tutarak kupa maçlarını Ankara'da yapmak istediklerini söyledi.

Jülide Sonat ise Türkiye'de kadın basketbolu açısından 2014 yılının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kadınlar Türkiye Kupası'nda güzide takımlarımızın yanı sıra ikinci ligden birinci lige yeni katılan Konak Belediyesi de yer alacak. İkinci ligde çok fazla takımımız bulunuyor ve bu takımlar, birinci ligin gelişmesi, takımlarımızın da Avrupa kupalarında bir yere gelmesinde önemli destek oluyorlar. 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası, dünya üzerinde yerimizi belirleyeceğimiz bir organizasyon olacak. 2014 yılının kadın basketbolu açısından her yönüyle fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası'nda mücadele edecek tüm takımlarımıza başarılar diliyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!