Kadınlar hentbolda 9 ülkeden 12 yabancı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar hentbolda 9 ülkeden 12 yabancı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2011 11:10

2011-2012 sezonun 4. haftası geride kalan Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde, 9 ayrı ülkeden toplam 12 sporcu, 5 ayrı takımda forma giyiyor.

Üsküdar Belediyesi, Çankaya Belediyesi Anka Spor, Gazi Üniversitesi, Maliye Milli Piyango ve Antalya Muratpaşa Belediyesi, yeni sezon kadrolarını yabancılarla takviye eden ekipler olarak göze çarpıyor.

Ligde yer alan diğer 4 takım ise yollarına Türk oyuncularla devam ediyor. Anadolu Üniversitesi, İstanbul Emniyetgücü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ligin yeni ekibi Yenimahalle Belediyesi, tercihlerini Türklerden yana kullandı.

5 ayrı takımda forma giyen yabancılar arasında Ukraynalılar ilk sırada yer alıyor. 3 Ukraynalı sporcu, Maliye Milli Piyango (1) ve Antalya Muratpaşa Belediyesi'nde (2) takımlarının başarısı için ter döküyor. Ukraynalıların ardından Romanya (2), Makedonya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Rusya ve Azerbaycan ise birer sporcuyla sıralanıyor.

2011-2012 sezonunda bayanlarda şampiyonluğun en büyük adayları ise Üsküdar Belediyesi, Maliye Milli Piyango ve Antalya Muratpaşa Belediyesi takımları olarak dikkati çekiyor. Üsküdar Belediyesi 2 yabancıyla yoluna devam ederken, Maliye Milli Piyango ve Antalya Muratpaşa Belediyesi ise 4'er yabancıyla mücadelesini sürdürüyor.

Ligin diğer ekiplerinden Çankaya Belediyesi Anka Spor ve Gazi Üniversitesi ise birer oyuncuyla kadrolarını takviye eden kulüpler.
Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde yer alan yabancı oyuncuların isimleri, uyruğu ve kulüpleri ise şöyle:

İsim Uyruğu Kulübü
Ilkova Lenche Makedonya Üsküdar Belediyesi
Rombescu Anca Mihaela Romanya Üsküdar Belediyesi
Donka Çakar Bulgaristan Çankaya Belediyesi Anka Spor
Medina Masic Bosna Hersek Gazi Üniversitesi
Jelena Pirşl Hırvatistan Maliye Milli Piyango
Vinka Vlahoviç Karadağ Maliye Milli Piyango
Yuliya Snopova Ukrayna Maliye Milli Piyango
Anastasya Sinitsyna Rusya Maliye Milli Piyango
Olga Laiuk Ukrayna Antalya Muratpaşa Belediyesi
Olena Sulyma Ukrayna Antalya Muratpaşa Belediyesi
Marina Tankaskaya Azerbaycan Antalya Muratpaşa Belediyesi
Emilia Dorina Carbune Romanya Antalya Muratpaşa Belediyesi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!