Kadın takımını Feda ettiler

Güncelleme Tarihi:

Kadın takımını Feda ettiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2012 01:45

Siyah beyazlılar, erkek voleybol takımının lağvedilmesinden sonra kadınlar basketbol ligine de havlu attı... Alınan karar camiada tartışma yarattı...

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ Kadın Basketbol Takımı, maddi zorluklar ve sponsorsuzluk nedeniyle 45 yıl aradan sonra tekrar kapatıldı. Bu sezon tarihinde ilk kez Euroleague’de mücadele edecek erkek takımı da yoluna sponsorsuz devam edecek.

1956’da kurulan ve kısa süre sonra kapatılıp, 1967’de yeniden açılan kadın basketbol takımı, 2. kez faaliyetlerini sonlandırdı. Bu karar Beşiktaş ve Türk basketbolunda tam anlamıyla deprem etkisi yarattı...

Gerekçe: Boşa harcama yapamayız

Beşİktaş Basketbol Şube Sorumlusu Abdullah Sözer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Evet ligden çekildiğimiz doğrudur. Aslında dondurduk. Erkek takımımızda güçlü bir kadromuz var, THY Euroleague şampiyonluğuna oynuyoruz ve bu yüzden bir çok transfer yaptık. Bu sene tasarruf yılı bu yüzden boşa harcama yapmıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yöneltilen eleştiriler üzerine 2 milyon dolarlık bir tasarrufa geçeceklerini belirten Sözer, “Yeni yönetim tasarruf sağlamak kulübü borçtan kurtarmak için geldi. Bu yüzden kadın takımımızı ligden çektik” dedi.

Şeref Yalçın

Umarım karardan dönerler

“Ben şube eski sorumlusu olarak çok emek verdim. Geçen sezon Beşiktaş’ın kümede kalmasını sağlamak için tabir-i caizse canımı verdim... Beşiktaş çatısı altındaki bir şubenin kapatılması beni üzü-yor. Umarım yönetim hatasından döner ve genç oyuncularımızla birlikte maliyeti 200 bin lirayı aşmayacak 3 dış transferle ligde kalmaya devam eder. Yoksa gerçekten yazık olur Beşiktaş’a...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!